Разлика между сунити и салафи

Сунити срещу салафи

Сунитите и салафите са две секти на исляма, а салафите са известни също като ахле хадис. По време на британското управление на индийския субконтинент се появиха много големи различия в мюсюлманите, които доведоха до вътрешно мюсюлманско съперничество. Именно в този период се появяват много секти като деобанди, браилви и ахле хадис или салафи. Салафи се появява като отделна секта или маслак в постепенен процес в подконтинента Индия. Салафитите са фундаменталистка група, която се стреми да имитира поведението на ранните мюсюлмани.

Истинската разлика между сунити и салафи е, че сунитите вярват, че пророк Мохамед е Нур или просветлена душа, за да ръководи мюсюлманите, докато салафитите вярват, че той е нормално човешко същество като мен и вас. И сунитите, и салафите имат отделни джамии и медресета или училища. Салафите разчитат единствено на Корана и хадиса или суната на пророка, разказани от неговите спътници.

Сунитите вярват в четирите имама и тяхната школа на мисълта, докато халето в ахле не вярва в таклид или асоциационизъм. Ортодоксалните сунити имат твърди убеждения в съответствие с четирите школи на сунитската юриспруденция, докато салафитите следват само когато тяхното решение се подкрепя от Корана и суната, те имат агресивно отношение към сунитските вярвания и открито се противопоставят на обичаите на сунитите.

Салафи също не вярват в култовете на светиите и наблягат на заличаването на бида или неправомерни нововъведения в исляма. Много сунити коленичат пред гробове или се покланят на земята, което е силно противопоставено от салафитите. Сунити вярват в ходатайството на последния Пророк и светците, независимо дали са живи или мъртви, докато салафите категорично се противопоставят на арбитража и не вярват в светците.

Много сунити виждат салафите като скрит фронт на вахабитите. Сунити акцентират върху преклонението пред Пророка и светците, докато салафитите се противопоставят яростно и имат антагонистично отношение към таклид. Taqlid е популярен обичай на сунитите. Сунити вярват в мистицизма и „калам“. Сунити празнуват рождения ден на светия Пророк и светци. Те също така отбелязват Урс или деня на смъртта на светците. Салафитите осъждат тези практики и презират калам или поезия на различни светци и учени в исляма, защото вярват, че тези нововъведения само разпространяват заблуди и подвеждат мюсюлманите. Салафитите поставят голям акцент върху ритуалите и правят религията част от ежедневната дейност. Много от тях внимават винаги да следват примера на Мохамед и другарите. Голяма част от салафитската литература се фокусира върху сложните детайли на ритуалните практики и вярвания. Голяма част от техните публикации преподават „правилните“ методи на молитва, както и правила и разпоредби, свързани с облеклото, храната или брака и т.н., за да атакуват съперници мюсюлмани, включително сунити и други групи.

Резюме: 1. Салафите се появяват като отделна секта и малцинство в индийския субконтинент по време на британското управление и имат отделни джамии и институции от тези на сунитите. 2. Сунити са мажоритарна група и почти 90% от мюсюлманската общност принадлежи към сунитската секта. 3. Салафите имат фундаментални убеждения и осъждат сунитските ритуали и обичаи. 4. Сунити вярват в ходатайството, прострацията и арбитража от светиите, докато салафитите наричат ​​тези практики като бида или неправилни нововъведения в исляма. 5. Салафите презират таклида или асоциационализма и не вярват в светци или мистицизъм. Те вярват, че Светият Пророк е просто обикновено човешко същество, докато сунитите вярват, че той е Нур, изпратен на Земята под формата на човешко същество.

232 коментара

 1. НА КРАТКО ПРОЧЕТЕ ТОВА И МНОГО Е НЕВЕРНО. АЗ СЪМ СЛЪНЦЕ И ПРАЗНУВАМЕ ПРОРОЦИТЕ РОЖДЕН ДЕН ИЛИ СВЕТИТЕ? LOL. ТОВА Е МНОГО СМЕШНО

  • Повярвайте ми какъв батил са смесили сунити и суфии

   • Като Саламу Алайкум!

    Всъщност има известно объркване и още повече, че няма подкрепящи изявления за тези твърдения. Това може да бъде повече мнение, отколкото факт. Едно обаче може да се отбележи, че правилното използване на Корана/Хадиса може да облекчи голяма част от това объркване.

  • Не сте сунитски

  • Изглежда, че тази статия е подвеждаща. Изглежда, че практиките, написани тук, всъщност са практики на шиа .. Суни не вярва в светци, не простатизира до гробовете им и не празнува рождения ден на Пророка .. Сунитите, както знам, са последователите на Корана и суната . Атрибутите на сунитите са много ясни ... тази статия е подвеждаща, така че бъдете внимателни .. Вярвам, че някой иска да обърка мюсюлманите като смисъла на сунитите и шиаизма.

   • Да братко статията е подвеждаща.

   • Тази статия е напълно объркваща и подвеждаща. Аз съм сунитски мюсюлманин, не празнувам рождения ден на пророците и не посещавам гробни дворове. Което не е написано в Корана или Сахи Хадис. Истински сунитски мюсюлмани просто следвайте Корана и Сахи Хадис. Практикуването извън Корана и Сахи Хадис се нарича Бидаа (Това няма нищо общо със сунити, шиити или салафи. Моля, коригирайте отново статията си и публикувайте статията въз основа на истински факти.

    • Тогава господине, моля, информирайте ни за Истината за салафи, сунити, шиити, уахаби и т.н. Също така вярно ли е, че Пророкът е бил военачалник, както и духовният водач на вярата през 6 век? Моля, прости ми ограниченото разбиране за истината. Къде да отидем, за да го намерим? [Коранът, тъй като както в Библията тези вдъхновени произведения са отворени за тълкуване от евреи, католици и протестанти]. Предполагам, че всички секти на исляма, както при юдео-християните, имат различни тълкувания. Моля, уведомете ме, ако вашето тълкуване е различно от другите секти. Риторичен въпрос без съмнение, защото знам, че той се различава от една секта в друга Както в юдео-християнството

     Благодаря ви за знанията и очаквайте отговор.

     • Уважаеми Джефри .. Самите мюсюлмани са разделени на няколко комплекта ... Но ние трябва да видим пророк Мохамед мир и благословия на Аллах да бъде над него ... е просто мюсюлманин ... също като Моисей и Иса. Според пророците ... Аллах е един ... той единствен ние се покланяме и само той искаме. Пророци и пратеници идват, за да ни научат на начина на живот ... Ако те кажат ... не го правете ... дори и да е добре за света ... ние мюсюлманите няма да го направим ... bcoz вярваме ... Аллах е един ... и той знае всичко ... той чува всичко и вижда всичко ... И той най -добре планира ... също ... той е уникален ... никой не го харесва. Коранът и суната са 2 -те дни, за да бъдете богати мюсюлмани ... Също и онези, които правят други учения след пророците, ще доведат до адски огън ... Моля, уведомете ме ... ако имате нужда от нещо накратко ... Можете да се свържете с мен по имейл. JazakAllahkhair

     • Трябва да се опитате да преминете през подробна житейска история на пророка плюс 200 години след него, след това Коран и хадиси накратко, след това много видео или статии/книги на речи/дебати/на различни теми сред сектите. Продължете да правите това с логическа грижа вашето семейство и любящо човечество, контролиращи езика срещу лоши думи за никого, със сигурност Бог ще ви покаже истината.

    • Но вярвахте ли, че пророк Мохамед Видял не е като мен и вие не сте били баща никой или не

    • Защо казвате, че сте сунити, ако не празнувате BARAH WAFAT, само уахаби насби враг на Светия ПРОРОК saawaw не празнуват Eid e miladun Наби сунитски шиит и всички мюсюлмани го празнуват, тъй като повече от 1400 години само еврейските уахаби не го празнуват

     • Скъпи брат, празникът на Милад, подобен на това, което намирате сега, беше започнат от един Мулафер, египетски крал от фатимиди (шиити) след 300 хиджра, което е явно нововъведение в исляма. Дотогава нито един мюсюлманин (включително Сахаба, Таби и Таб е та'бий) не е празнувал рождения ден на Пророка (с.а.с.) по този начин.

     • Мълчете, като ни наричате еврей, ще ви отведе в ада, ако някога сте чели внимателно Корана

     • Бойте се от Аллах, вие наричате мюсюлманите евреи

     • Да, прав си, аз съм сунитски мюсюлманин и ние празнуваме барахвафат.

    • Статията е правилна. Има различни видове сунитски мюсюлмани. Обикновено сунити са практикували рожден ден на пророка и се фокусират върху имамите, молейки се на обитателя на гроба. някои от тях следват шафи имам, а други следват ханафи така ... те придават значение на имамите мазхаби и те също следват Корана и хадисите и др. Ханбали. Тези училища са кръстени съответно на Абу Ханифа, Анас бин Малик, ал-Шафии и Ахмад ибн Ханбал. Но има и някои сунити, които не вярват на някой или нещо подобно ... те се занимават с Корана и сахих хадис ....

     Мюсюлманите практикуват вярата си по много различни начини, но основните практики както за сунитските, така и за шиитските мюсюлмани са известни като Петте стълба, които включват: изповядването на вярата, а именно, че има само един Бог и че Мохамед е Пратеникът на Бог; петте ежедневни молитви; необходимо годишно дарение за благотворителност в размер на 2,5% от излишното богатство на човек; гладуване през деня през месец Рамазан; и поклонение в Мека веднъж в живота, ако човек е психически, физически и финансово способен да направи това.

     Всички похвали се дължат на Аллах, който изпрати Корана като свещена книга, с която ни насочи към правия път. Свидетелствам, че няма божество освен Аллах, което няма другари. Също така свидетелствам, че нашият Учител Мохамед е Слугата на Аллах и Неговия Пратеник. Той беше печатът на пророците и пратениците. Нека мир и благословия на Аллах да бъде върху него, неговото чисто семейство и другари, и всички, които ги следват в правда до Съдния ден.

     Що се отнася до това, което следва,

     Призовавам ви, о, слуги на Аллах, и себе си да осъзнаем, че сте помолени да Му се подчинявате на Всевишния в съответствие с Неговите заповеди: „и [освен това] това е Моят път, който е прав, така че следвайте го; и не следвайте [други] пътища, защото ще бъдете отделени от Неговия път. Това ви е инструктирал, за да станете праведни. " (Ал-Анаам: 153).

    • Прав брат, аз 2 открих този нов сунитски термин наскоро, докато бяхме в одиша. Всъщност мюсюлманите барелви тук се наричат ​​сунити, докато факт е, че има само две секти в исляма „сунити и шиити“, които практикуват едни и същи основи и билифи с някои отклонение в ритуалите. Движението Барелви е старо и получава много покровителство и похвали от немюсюлманите по целия свят за техните вярвания - които са в зависимост от истинското разпространение и посланието на исляма, са много смилаеми и подобни на вярванията на не мюсюлманите като призоваване на мъртви и търсене посредници при призоваването на Господ за помощ, молитви и благословии .. Накратко ислямът вярва в една върховна сила, която управлява Вселената и всички пророци от Абрахам до Мохамед (с.а.с.) са почитани. Всемогъщият Господ се счита за безплътна и свята светлина, докато като всички други създания, било то пророци, са направени от плът и като всяко друго човешко същество те ще вкусят смъртта. Ислямът не учи да търси събеседници като мъртви предшественици или пророци в призоваването на господаря, нито пък казва, че светците и пророците са светлина, а не плът, че те няма да умрат. Мюсюлманите са помолени да се придържат към Божието слово „коран“ и „хадис = поговорки на пророк Мохамед“ и всяко отклонение или нововъведение е кощунство. Прочетох един отговор тук, казвайки, че уахабитският ислям третира жените като хора от трета класа и е иронично, че единствената вяра, която дава права на собственост и всички права с изключение на голотата на жените, е етикетирана като анти жени и Холивуд е допринесла много за това, подобно на други врагове на исляма .. 26/11 ние, както мюсюлманите вярваме, е създаден от известни врагове на исляма с мотив да разпространява омраза и неверие към исляма ... но лорд има други планове за вашата измама и след 26/11 ислямът процъфтява на запад, вместо да отиде надолу ... така че всички врагове на истинския ислям, които помагат на онези, които са оставили първоначалните си убеждения, не могат да ни причинят никаква вреда, освен да филтрират редовете ни от осквернителите в нас

   • Напълно съм съгласен с вас, братя. Тази статия е много невярна. Суннитите не поставят простата отпред, ако са гробове, а ние не празнуваме рождените дни на подганала.

    • Тази статия е подвеждаща и изглежда е написана с немюсюлмани като аудитория. Това, което е описано като сунити, всъщност е по -точно описание на Барелвис и/или шиити. Барелвис са единствените, за които знам, че всъщност вярват, че Пророкът мир е създаден от Божията светлина.

   • Благодаря брат. Аз съм просто мюсюлманин, но трябва да кажа, че съм сунитски мюсюлманин. Наистина се обърках с горната статия. Като сунитски мюсюлманин знам, че следваме Свещения Коран и суна. Наистина не знам дали следваме горните 4 имана. Но, прав сте, трябва да бъдем внимателни, защото шиитите може да публикуват този вид статия, за да ни подведат. Братко, ако имаш малко време, можеш ли да ми дадеш малко повече информация за шиитите, ако се помолят и на своя пророк Али. Това е нещо, което ги карат да бъдат извън исляма. Защото ислямът и мюсюлманинът означава да предадем волята си САМО НА АЛЛАХ.

   • ТОЧНО ИСТИНСКА ИНДЕЯ

    • Толкова невярно, сунитите са мнозинството в исляма. „Групата“, която се отдели очевидно е в „сериозна грешка“ и е много малка част от хората, които „казват“, че са мюсюлмани, и Аллах знае най -добре какви са те !!!

   • Да, прав си, суната, не вярвай в това

   • Напълно си прав. Аз съм сунитски мюсюлманин и тази статия подвежда хората.

   • Вярно, аз съм сунит, не се кланя на мъртви, определено уважавам и четирите халифа и четири школи на мислене като Малики, шаафи, ханбали и ханафи, аз съм ханафитски маслак, но уважавам и други маслаци, в същото време, ако някое ханафитско правило не е във връзка със сахи хадис или коран, аз го отхвърлям,

  • Да, прав си!! Бях шокиран, когато четях тази статия ... аз съм сунитски алхамдулилах. И никога не празнувах рождения ден на пророка мир с него. И никога не сте посещавали гроб на светец ... това е нововъведение в исляма. И тази статия е толкова погрешна !!!!

   • да, мисля, че това е доста объркващо хората да вярват, че шиизмът всъщност е сунитски, защото статията е пълен боклук .......

  • Почти всичко е невярно allahuakbar никой не взема информация това вероятно е бял човек, който взема информация от западни учени, които се опитват да унищожат исляма.

   • Вярно е, че никой сунит няма да се поклони на мъртвите, колкото и свят да е този мъртъв човек, дори ние не се кланяме на пророк Сас, ние се кланяме само на Аллах,

  • Истински ахи ... този уебсайт е пристрастен..и те описват сунитите като шиити и суфизъм.

  • ПРАЗНУВАХТЕ РОЖДЕНИЯ НА ПРОРОКА {САВ} ПО КОЙ НАЧИН?

  • Сунитските мюсюлмани не празнуват рождените дни на Пророците, нито вярваме, че някой може да ходатайства от наше име, освен Пророк Мохамед (с.а.с.). Каква фитна-даджал !!!

  • Като салафи, ние виждаме Пророка (с.а.с.) като най -доброто творение, но не започваме да му се покланяме и да му се обаждаме. Ние обаче изпращаме благословия към него.

 2. LOL сунитите не са суфии, които не правят или вярват в някое от нещата, за които се твърди по -горе, а реално казано салафитите и сунитите се предполага, че са едно и също нещо с по същество същите вярвания. За мюсюлманите терминът „СУНИ“ се отнася до спазването на Корана и СУННА (ученията и начините на Мохамед триони), докато терминът „САЛАФИ“ обикновено означава спазване на Корана и суната според разбирането на САЛАФ (Благочестивите предшественици ). Тези две са синоними на практика.

  ОБАЧЕ, салафизмът, както го наричат ​​медиите днес, се е превърнал в термин за обозначаване на отделна група, която следва методология В СЪДЪРЖАНИЕТО на сунитския ислям (а не на отделна секта). Определено НЕ е като сравняване на сунити и шиити. Казано по -ясно, всички салафити са сунити, но не всички сунити са салафи В СЪМ СЪМ, че не се придържат към това, което сега наричат ​​„движение на салафи“. Като цяло мюсюлманите обикновено трябва да следват начините на салафа

  „Най -добрите хора са тези от моето поколение, след това тези, които идват след тях, след това тези, които идват след тях. Тогава ще дойдат хора, чието свидетелство ще предхожда клетвите им и чиито клетви ще предхождат свидетелството им. ”

  Източник: Sahih Bukhari 6065, Sahih Muslim 2533

  • Ура, прикрит салафит хаха ... Сунити празнуват благословеното раждане на Светия Пророк (саллаху Алейхи УАСАЛАМ). И ние наистина празнуваме раждането на благочестивите светци, които са пренесли Благословеното послание на Аллах от Светия Пророк до днес и нататък. Ние обаче не се кланяме и не коленичим пред мазари и т.н., нито почитаме светци, това е погрешно тълкуване и не е позволено в исляма.

   • Сунити не празнуват рождения ден на пророка (мир на него), нито пък особено (НИКОГА) не празнуват раждането на така наречените светци. Това е голяма лъжа и ти го знаеш. Това правят суфиите. Не знам откъде сте чули това, но трябва да проверите тройно източниците си заради вас самите. Що се отнася до човека, който е коментирал над вас, не знам дали са суфи или не, но начинът, по който казахте: „Ура, салафит, прикрит хаха ...“ Опитвате се да изглеждате сякаш е зловещ или нещо. Те, суфи, са сунити. Всъщност те не само следват Корана и суната на благословения пророк, те се грижат да следват автентични хадиси от най -близките си източници, което избягва всякакви отклонени и неподходящи учения. Ако празнувате рождени дни на така наречените светци, от какъв сахих хадис сте научили това, тъй като твърдите, че сте сунити. Намерете ми точния цитат, източник и страница. Благодаря ти

    • Поправка: „Те са салафи, са сунити.“ Суфите не са сунити. Дори не е близо.

     • Салафитите са зли култови предци на вахабизма, които открито не уважават нашия любим пророк мир на него и също се подиграват с Аулия Аллах, който можете да разберете в техните речи, така че бъдете наясно с тях, а не сунити.

    • Когато не знаете нищо, опитайте се да си държите устата затворена ... Аз съм сунит и празнувам рождения ден на пророк Мохамед (с.а.с.). И който казва, че за празнуването на рождения ден на пророците трябва да покажем от хадисите, след това спрете да ядете биряни, спрете да носите костюм или дънки или риза, обувки, защото тези неща също не са записани в нито един хадис ... Тогава според вас, ако правите неща, които не са споменати в хадисите, значи всеки ден правите грехове ... Така че моля ви, моля ви се по молитвите си и ни оставете да направим нашите… Не се опитвайте да прекъсвате…. Благодаря

     • Нека следваш пътя си и нека ние следваме нашия подканал от коя планета си от там има един Коран и една сунна какво идва от уммата как можеш да следваш собствения си път Коранът е най -високата точка Аллах Акбар без пророк Мохамед ви е видял как вървиш за да знаете кое е правилно, следвайте Корана и хадисите. Всяко нещо, което правите в исляма, трябва да е факт, защо да следвате Аллах по начина, по който вярвате, че ученията трябва да ми покажат нещо по отношение на суфийската секта с това, което някои от ритуалите, които пророкът Мохамед е видял, че са извършили хадисите, ясно означават това, което е направил пророкът и казах, че говоря с много мюсюлмани, които ми казват, че съм научил за моя имам Ислямът трябва да бъде научен с HAQQ, а не с иновации. умма имаме нужда от една сунна Аллаху Акбар. Единствено дуа и желаещи молба за поклонение под каквато и да е форма е на Аллах ста. Единственото нещо, от което мъртвите се нуждаят от живите, е дуа. Четенето на Коран на мъртвите не е от полза на гробището, защото Коранът се дава на живите, след като човек умре и бъде сгоден, след това dua dua dua, за да бъдат дадени на Аллах ста, за да ги даде за тогавашните грехове и нашите Дуа имам много общо с това говоренето с мъртвите, които искат нещо от мъртвите, ще ви кажа какво е това грях Коран черно -бяла сура 51 ayah 56 наистина аз създадох само джинове и хора, които да ме почитат сами, а не светец не е гроб Нека Аллах да те насочи по правилния път на дина и да ни спаси от адския огън, моля те, скъпи мой брат, дин е даден от Аллах за джибраил, а след това на пророка Мухаммед да види Аллах да успокои душата му и да му даде най -високия рай, който Аллах има обещано, тъй като Аллах ста не нарушава обещанията му и нашият пророк е човек и кой би знаел това по -добре вие ​​или нашият пророк Чудя се защо грохотът се е превърнал в смесени възгледи толкова проста Корана сунна, че изобщо не е трудно християните празнуват рождението на Исус, но ISa е пророк защо празнуват р rophets рожден ден наричам този шир аз наричам тази иновация следвайте истината а не това което е дадено от ума на хората. Аллах да ни спаси от фалшивите качулки. Животът е даден само от Аллах и животът може да бъде взет само от Аллах, никой не трябва да превежда Корана там, където собственото разбиране трябва да се осъществява само по начина, по който нашият пророк Мохамед е разбрал, че това е Абу Ханифа имам Малик имам шафи имам ханбали те са добре ние не Аллах да съди, ние само съдим.

     • Брат, надявам се, че не просто си поставил много уважаваните имами от 7 -ми век на същото ниво, което нашият Расул вижда в разбирането на Корана? никой не е разбирал Корана по -добре от нашия расул, защото той го е научил от jibreel AS Четирите имама на сунитския фикх (Аллах да е доволен от тях) само повторяват това, което нашият пророк е видял, че е негови другари. Но в момента нямаше същото ниво на тълкуване на Корана и нашата монотеизмна религия, както виждаше нашият расул

      Братя, нека не се увличаме от научаването на това, което уважаваните имами ни казват, в противен случай ще започнем да се наричаме ханафи, ханбали, малики, шафии. Дори тези учени и имами не биха искали обаче да ги следваме, а да научим материала им. Ние се придържаме към автентичната литература на нашия расул Трион и Корана.

     • Напълно съм съгласен с теб ..

     • Брат, преди да празнуваш рождението на Светия пророк, видя нещо от благословения му живот и действа според живота, който води. Той никога не е празнувал рождения си ден, нито някой от спътниците, така че кой сте вие, за да го празнувате? Именно поради тези неща ислямът се влошава и хората искат да го направят „християнизиран“. И се научете да уважавате мнението на хората или да отговаряте уважително, вместо да се държите като арогантен човек, на когото е казано!

     • Вместо да се ядосвате и да практикувате заради упоритото си отношение, това не е добре за истински мюсюлманин. Ако правим грешна практика, без да знаем, не е грях. Според вашия пример спрете да ядете биряни и други храни, които не са написани никъде в Корана и хадисът на Сахи не е правилен. Ако четете и разбирате Корана и Сахи хадиса, много ясно се споменава какво е халал да се яде и Харам да не се яде. Халалните ястия, каквото и име да дадете, са халални, са допустими за ядене в исляма. Харам, каквото и име да дадете, е Харам и трябва да се избягва, което не се препоръчва да се яде в исляма. Коранът и Сахи хадисът са каталогът на човешките същества и всички права на мюсюлманите да ги следват съответно. Чували ли сте с някой учен, че нашият пророк мир да празнува рождения си ден или да посъветва някой да празнува неговия рожден ден. Ако той не празнува собствения си рожден ден, кои сме ние? Само Аллах може да ви даде или да излекува вашите проблеми, никое човешко същество няма такива привилегии. Моля, разберете и не се обиждайте. Jazak Allah Khair.

     • Първо, трябва да разберете какво означава бидаа. „Всяка вяра, действие или изявление, новоизмислено след смъртта на пророка с намерение да се поклони и да се доближи до Аллах, което няма доказателства в Корана, суната или от действията на по -ранните поколения. ”

      Така че нещата, които измисляте в релегион, са това, което го прави погрешно .. дано разберете какво имах предвид 🙂

     • Да, съгласен

     • Прекрасно, съгласен съм с теб

    • Това е точно правилно

   • Денят на раждане и преминаване в отвъдното на нашия любим пророк Мохамед (саллал лаа ху алайхи ва салам) е същият. 12 -ти от рабиул авал. Как тогава можем да оправдаем празнуването му. Това също е тъжен ден за нас.

   • Ти си прав и прав

   • Алхамдуила, аз съм сунит и празнувам раждането на пророк ... няма нищо лошо .. макар че онези, които ги наричат ​​себе си сунити, но не вярват в светеца и не вярват в нур и т.н., не са сунити, а многобройни представители на евреи и християни ... момчета, ако все още изучавате ислям от интернет или google и т.н., по -скоро се научете от сунитски сахи ул акида улеми, много съмнения ще станат ясни ... проблемът днес е много малък, но тези агенти са унищожили ислямските образи, особено сунити, които сега съществуват като иновативни секти и т.н .. моля попитайте предците си кои са те? Ще ги наречете ли мушрикс според новото разбиране на Ахле Хадид и т.н. ... моля, научете исляма чрез граматично обяснение, а по -скоро преглед на значението ... цялата мисъл ще стане ясна ... всички таржуми и книги днес са измислени, моля, поправете удостоверяването, преди да прочетете.

    • ASA Моля, представете вашия daleel (доказателство) за тази бида (иновация) на празнуването на рождения ден на пророците (SAWS). Ypur Aqeedah (принципи на вярата) са в явна грешка. Аллах е казал в Корана „повечето от тези, които твърдят, че вярват в Аллах, извършват ширк“ 12: 106. Разбира се, този, който въвежда нововъведение в това наше дело, като се моли на светци или на гробища или празнува рождения ден на Мохамед (SAWS); ) също форма на поклонение, се отклони от Корана и суната! Моля Аллах да ни държи всички по правия път (Коран 6: 153) Ние не призоваваме светци според Аллах (Коран 7: 194), в който се казва, че тези, на които вие призовавате освен Аллах, са само роби като вас. което означава, че нямат власт, власт или ходатайство над Творението и със сигурност Аллах знае най -добре!

     Съветвам всички да повторим Дуа, която Мохамед (SAWS) ни даде в хадиса, удостоверен от Ахмад и Ат-Табарони:

     „О, Аллах, ние търсим убежище у теб от съзнателно извършване на ширк с теб и молим за прошка за онова, което не знаем“ Амин!

     Нека Аллах да ни напътства всички и да избягваме лъжите на враговете на исляма, както и заблудените!

   • 100% си прав брат. Всички останали „скрити“ сунити в тази статия са или вахабити, или салафи, объркващи хората. Ако някой не празнува рождения ден на Пророка, значи не са сунити. Точка.

  • Asalamualiakum akhi/ukthi,

   Наистина оценявам времето ви за преразглеждане и коригиране на тази информация.

   Сунитските мюсюлмани, не празнуват рождения ден на пророка, не правят поклони и не се покланят на светци, и ако го правят, най -добре е да потърсите знания, защо това е незаконно в исляма. Мюсюлманите сунити и мюсюлманите салафи за мен са доста сходни по вярвания.

   Ритуалът за отиване на гроба на светец е много често срещан в някои мюсюлмански страни, но противоречи на ученията на исляма.

  • Прав сте ... Благодаря за коментара ви ... това ще просветли някои хора, които са заблудени от тази грешна статия ...

  • Ако вярвате в хадисите, тогава вярвате в арабските митове (истории, които не са обосновани или подкрепени с факти). Хадисите на Аллах в Корана са факти. Така че, следвайки сляпо традициите, свързани със сахабата на Расулуллах, описана 150-200 години след смъртта му, мюсюлманин може да бъде заблуден. Следователно има нужда всеки да търси истината от Корана. Мухамад, с.а.с., е расул (роб) на Аллах; Нито повече, нито по - малко. Този факт може да бъде обоснован със стиха „Кажи (О, Мухамад) Нямам сила да те нараня или да те насоча“ Сура 72: 21 и 22. Отговорността на Расулулха е само да предаде ясно думите на Аллах (Калам). Сура 24:54 и Сура 29:18. Грешно е да се прославя Мохамед, с.а.с., отвъд човешкото. Като мюсюлмани трябва да прославяме само Аллах.

  • Тази страница е подвеждаща и невярна относно сунитите ... като се превърне в ИСЛАМ алхамдолилах, тя никога не ни учи да се кланя на гроба или да вярваме на светии, както е направил християнинът ... никога не празнувайте рождения ден на пророк Мохамед (с.а.) .. някои подробности относно салафите учи на сунитски език .. на тази страница човек ще повярва, че няма образование в исляма ..

 3. Това е толкова фалшиво! Сунити и салафити, по име, са едно и също нещо, тъй като се придържат към „суната“, пътя на Пророка и предшествениците. Тези имена не означават нищо, защото всички ние вярваме в едно и също нещо, Корана и хадиса, както и почитаме едни и същи големи учени. Това е всичко. Има хора, които се идентифицират като сунити, които са по -привърженици от тези, които се идентифицират като салафи. Ние сме мюсюлмани. Степен на практика, колкото по -висока, толкова по -добре, но това е личен избор, отделен от това, което наричате.

 4. някой да поправи този жалък идиот ... лаанат на този човек, че дава грешна представа за сунити. .кървав идиот ... .подобни хора са причината за фитна. .

  • Астагфирулла

   Гневът и проклятията не са черта на практикуващите мюсюлмани.

   Нека не забравяме, че ние сме един уммет, ние сме братя и сестри.

   Вместо да хвърляме проклятия, можем да направим дуа за тях. Това би било по -добре и полезно. Той ще обедини уммата, вместо да я раздели.

 5. Салафи или алхе хадис са същите бидатеи и се появяват по време на британското време ... .. Те предизвикват истинските сунити .... Накратко те разпространяват сатанизъм, те са същите като язиди, мисля, че нямат никаква разлика …… Наам отвлече карне се койе салаф салихин нахи банта…

  • Брат, пътят на Ахл ул Хадис е минавал по пътя преди британците да нападнат Индия и околните страни. Това е пътят на сахабите (мир им) и трите облагодетелствани поколения след сахаба (мир им). Те са tabieen al-tabieen. Ако не вярвате в автентичния хадис на нашия расулски трион, тогава вашите 6 стълба иманан са непълни. Нека Аллах да ви насочи към истината за пътя на хадиса и Корана. Следвам ученията на салафите, но това не означава, че трябва да се етикетирам като салафи. Наричам себе си мюсюлманин. Привлича ме тази джама, защото според мен това е най -смислено, тя е много ортодоксална и има силна рамка. На Таухид е даден акцент върху абрахимския монотеистичен начин за възвисяване на Аллах Swt без партньори (единството на Аллах swt). И Расул видя като последния пратеник. Живеем живота си изцяло на базата на Корана и автентичния хадис (не фабрикувани хадиси и слаби верижни хадиси). Сахабите (нека Аллах да бъде доволен от тях) бяха преподавани от нашия пророк и те разказаха всичко, което нашият пророк видя, че е научил от джибрил AS, за да направи ислямската конституция силна за следващите поколения.

 6. ирландски

  това, което казват, че са салафи, мисля, че не са само мюсюлмани, защото всичко, което правят, което е против исляма, убийството на невинни хора в името на джихада, това е ислям, не, изобщо, е ислям нахи фелта хаин, ислям талвар ке йор пар нахи, балки мусалмано ке акхлак ки ваджах се пури дуния ме фаила хаин, моля те, не убивай хората в името на исляма и не разваляй името на ислям, агар дум хаин до апна амал aur akhlaq е tarah banao ki ye h dekh kar log islam kabool kare, allah ka sukar hain hum tum me se nahi hain, аз съм сунит и се гордея, че съм сунитски мюсюлманин.

 7. За всички вас мюсюлмани, независимо дали сте сунити или шиити. Всички сте останали в Средновековието, ако не беше маслото, все още щяхте да пасете кози. Начинът, по който се отнасяте към жените, няма място в съвременното общество. Единственото нещо, което разбирате, е насилието и се чудите защо ние на запад мразим вас и вашия начин на живот

 8. Това е точното положение на настоящите мюсюлмани. Всичко, от което се нуждаете, е само искра и след това те ще изгорят. Открито наричат ​​себе си най -лошото, което могат. Аллах хам саб ко ек или нек хоне ки салаахат де. Аамин

 9. Аллах е единственият създател и единственият съдия Аллаху Акбар

 10. С толкова много мюсюлмани, които се бият помежду си кой е прав и кой греши. Нищо чудно, че насарата се подиграва и избива нашите братя и сестри навсякъде. Докато няма единство между нас мюсюлманите, можем да забравим. Съдействието на Аллах Нека Аллах ни насочи всички .. Jzk

 11. Слушам,. Салафи се счита за чистите „суних” .. поради техните практики н вярата наистина съответства на суната на разулулах, неговия спътник, както и на останалите най -добри поколения; ..

  Абдула ибн Масуд съобщава: Пророкът, мир и благословение на него, каза: „Най -добрите хора са тези от моето поколение, след това тези, които идват след тях, след това тези, които идват след тях. Тогава ще дойдат хора, чието свидетелство ще предхожда клетвите им и чиито клетви ще предхождат свидетелството им. ”

  Източник: Sahih Bukhari 6065, Sahih Muslim 2533

  Включително тези 4 -те най -големи имама на фикх; Ханафи, Малик, Сяфие и Ханбали ... те са салафити

 12. Тази статия е смешна. Салафи започна в Индия? Сунити коленичат пред гробове? Сунити вярват, че светият пророк Мохамед, видял Нур, е прикрит като човек? Wth? Нищо тук не е вярно и се смесва с други секти освен действителните сунитски и салафитски вярвания. Разширете знанията си, преди да напишете произволни боклуци. Това са много опасни и заблуждаващи хора. Наистина съм отвратен от това.

 13. човекът, който е написал тази статия, може да е салафи, там са дадени някои грешни и обратни данни (като сунитите вярват, че Мохамед (см.) да бъде нур, по -скоро салафите вярват, че не са сунити). моля, не се опитвайте да заблудите хората, защото повечето хора търсят ислямски неща в интернет, които са предимно написани от салафити, ако трябва да знаете какво казва сунитският маджхаб, отидете на сунитски ислямски факи (90% от мюсюлманите и сунити)

 14. Всичко, което трябва да знаем, че нашият любим профан каза „” „Оставих за вас две неща 1…. Коран 2…. Хадисът Хадис е пълен със действия на Сунна, така че, брат, нека да проверим себе си, b4, преценявайки останалите ...? Thnxs

 15. Мохамед см. не беше медицинска сестра. той беше просто човек като нас. не разбирайте значението на Корана

 16. Разбрах, че Prohate Mohammad SAW не е Nur, но Аллах е NUR. Проверете в имената на Аллах ще намерите името AL NUR.

  • Уау само защото пророкът каза, че ще има много групи в исляма, това не означава, че сме се присъединили към някоя от тях, от това, което виждам, сега наближавайки 60 -те ми години е по -добре да кажа само мюсюлманин и да не съм от никакви групи, тъй като всички те имат своите недостатъци, както и за онези, които искат да празнуват рождения ден на пророците, аз им пожелавам да празнуват подобно събитие, което не може да се счита за лошо ((в хадисите е записано, че чичо му Абу Лахаб е получил милост в огъня поради дължимото) за него да е най -щастлив, когато пророкът е роден за пръв път. Мисля, че малко повече прошка между групите и може би малко повече изучаване на религията, (не само рецитирането и повече въпроси и отговорите биха помогнали) Салам

  • Нашата душа принадлежи на Аллах и тя има божествена реалност ... нямате познания и коментирате пророка Мохамед, с.а.в., за който дори не сме прах ... ... уважавайте скъпа моя

 17. Аз съм сунит и се чудя за какво говорят .. ?? Светци ?? А?

 18. I m salafi bt Мисля, че горната информация не е ясно обяснена. . някак си липсва ……… .. nadeem qadir

 19. Аз съм мюсюлманин и според Дава на салафита тази литература е много заблуждаваща за някой, който може да се интересува от части от исляма. Аз и семейството ми следваме Корана и суната. Тъй като мюсюлманското доказателство трябва да е очевидно. Истински достоверни доказателства. (т.е. Сахих ал Бухари) Хората са модернизирали това, което наистина е ислямът, носещи грим в хиджаб, мъже, носещи злато, не изпълняващи задължителни дела, прелюбодействащи и т.н. Нека Аллах Субхана У Та'Ала ви защити всички. От него сме дошли, ще се върнем.

 20. Салафите са сунити ... като предни сунити. Този автор всъщност говори за суфии ... като гроба, почитащ суфиите. Той буквално пише за Sufi срещу Salafi и замества SUFI със SUNNI. Много объркан автор, смята, че движението на салафите е ограничено до малката нишка на Ahl Hadith извън Индия; като има предвид, че цялото движение произхожда от Найд в Арабия и е преобладаващата ислямска дава в арабския свят. Супер необразована, скучна статия. Вероятно е написано от индус, за да отклони хората от Таухид.

 21. *В името на Аллах, най -полезният, най -милостивият*

  * Нека мирът на Аллах бъде върху нашия благороден пророк Мохамед Саллалаху алейхи усалам, неговото домакинство и неговите спътници.* Важна резолюция относно забранените вероизповедания и действия {Манхадж}, както е изброено тук, бяха взети от Ахлу сунна Вал джаммаан, известен също като Ахлу salaf *_Беше установено и доказано извън разумното съмнение, че е забранено на всеки мюсюлманин с правилна и здрава вяра да: _

  1. Прокълнете другар сред другарите на пророка или на някоя от съпругите му (Rodiyallahu anihum); 2. Вярвайте, че пратеник или пророк е въздигнат от Аллах след пророк Мохамед салалаху алейхи уасалам; 3. Игнорирайте по каквато и да е причина или условие молитвата на събора, с изключение на извинителни причини в шариата (ислямския закон), от които Ал халва (уединение в ъгъла на стаята, храстите или на други места) не е сред; 4. Вярвайте, че той трябва да е член на определен (Тариката), преди да се включи в тахджуд, зикр, въпреки че има автентични хадиси на пророка Салалаху алейхи уасал, които подчертават значението на свръхзадължителните актове на поклонение - рецитация на Коран, зикр, тахджуд, садакат и др. Извършването на тези актове на поклонение не изисква членство в сектата Tareeqah; 5. Потърсете помощ, или за постигане на доброта, или за предотвратяване на злото, като призовавате мъртвите. Това е откровен шир (партньор на асоциация с Аллах в поклонението). Забранено е също да се спазва намаз или да се търси молитва около гроба по отношение на добродетелите според мястото или положението на този в гроба. Това е недвусмислено нововъведение. Сунната е да се молим за мъртвите въз основа на автентичния зикр при посещение на гробището; 6. Извиквайте Аллах чрез иновативни или идолопоклоннически имена, като имена на джинове. Това е ясна ерес и атеизъм по отношение на имената на Аллах; 7. Вярвайте в пантеизма. Това е убеждението, че човек става част от Аллах, ако достигне определено ниво на правда, или твърдението, че човек вижда Аллах с невъоръжените си очи, докато е буден, или да вярва, че пророкът salallahu alayhi wasalam идва физически или му дава начин на поклонение; 8. Напишете или напишете някои заклинания на плочи и напитки, или напишете върху хартии и ги закачете като амулети. По -скоро се препоръчва той да чете стихове и зикр на защита, препоръчани от пророка Саллалаху алейхи уасалам. 9. Приемете Джалаби като професия или призовете хората да потърсят помощ от него чрез иновациите му по отношение на религията, магьосничеството или маниерите на шрик, които включват, но не се ограничават до, използването на мусхаф, субнах или дори пясък (Рамлу) или като потърси помощ или се позове на агентите на шейтан, Джин; 10. Обявете война срещу отличителните знаци ??? За суната, като се призовава към бръснене на хляба, коленичене по време на поздрави, влачене на мъжкото облекло под глезена или обявяване, че използването на воал за лице (никаб) или хиджаб за жените е обичай на арабите; 11. Твърдите, че във всеки Сахих Ал Бухари и мюсюлманин има изфабрикуван хадис, или дори вярвате, че има няколко такива слаби или измислени разказа във всяко от двете; 12. Протестирайте срещу нашите лидери, очернете ги, обявете ги за невярващи (каафир) или участвайте във всякакви дейности, които ще доведат до нестабилност и несигурност. Това явно противоречи на суната на пророка Саллалаху алейхи уасалам; 13. Извикайте (Албарка) благословия от личността на праведните хора, като докоснете тялото, обувките, колите, гробовете и т.н. или техните вещи, живи или мъртви; 14. Вярвайте, че всяка форма на „намаз“ (призоваване на благословение) на пророка е по -добра или предпочитана пред Асалатул Ибрахимия, която е препоръчана от пророка салалаху алейхи усалам; 15. Вземете съня или халюцинациите като източник на законодателството на Шариата по отношение на религията. Той по-скоро трябва да се задоволи с Корана, автентичната суна и (Ал-Иджмааа); 16. Предпочитайте всяко политическо правило или партийна политика пред разпоредбите на ислямското право; 17. Игнорирайте призива за коригиране на убежденията и полезните съвети или установения начин и методологии; 18. Кажете на братята му мюсюлмани „O Ka byafir“ или той да повярва, че всички форми на иновации, без очаквания, водят до (Kufru) неверие.

  Това показва, че няма разлика между Ahlu sunnah и Ahlu salaf, а не Ahlu sunnah също е Ahlu salaf с гореспоменатия Символ на вярата и маниера.

  • Всички похвали на Аллах. Нека Неговите благословии бъдат върху Най -доброто от човечеството, Мохамед (sallaLlahu alayhi wasallam). За да продължите…

   Нека Аллах да ни води правилно. Очевидно е, че горната статия е невярна и също така подвеждаща в своята цялост. Сунитите и салафитите са синоними - те са тези, които следват Пророка (Аллах да го опази и издигне споменаването му), неговите другари и праведните предшественици. Писателят групира Великите имами сред сунити - но каза, че те не са салафити. Това очевидно е подвеждащо. Всички те са СУНИТИ и САЛАФИСИ - двете атрибуции означават едно и също и се свързват помежду си. Едното стои на мястото на другото и може ефективно да се използва взаимозаменяемо. Но когато някои отклонени секти се опитват да твърдят, че са Ахлус-Сунна, тогава терминът SALAFIYYAH се използва, за да направи разликата.

   В първите дни на исляма и преди настъпването на изпитанията и появата на девиантните секти (Хавааридж, шиията), нямаше нужда от друга идентичност, освен да казвам, че съм мюсюлманин; но когато тези секти започнаха да се разгръщат, учените по това време нямаха друг избор освен да направят разлика между САМО СПАСЕНАТА СЕКТА ИЛИ ДЖАМАА'АХ.

 22. Тази статия е с погрешно заглавие „Разликата между сунити и салафи“ трябваше да е „РАЗЛИКА МЕЖДУ БАРЕЛВИ И САЛАФИ“

 23. Сунитите, за които говорите, са сурени от Берелви, които се опитват да подражават на суфийските мисли и практики и винаги добавят всичко, което смятат за подходящо за част от суната. Хадис, но много използвайки Taqleed. (ханафи) по -специално. Салафи много прилича на Деобанди без Таклид и следва първите три поколения мюсюлмани, които те намират за най -запознати.

  • Мразя да етикетирам нашите различия. Етикетите объркват проблема (както можете да видите от всички предишни коментари) и предизвикват разногласия. Ако вярвате, че има един Бог и че пророкът Мохамед е негов пратеник, това е! Ти си мюсюлманин.

   Стигна се дотам, че няма да кажа какво следвам. Просто казвам, че съм родов мюсюлманин.

   Някои хора заливат Ума с разделящи идеи, надявайки се, че в крайна сметка тя ще се размие от съществуването. Има хора, които насърчават концепцията за „добрия“ мюсюлманин срещу „лошия“ мюсюлманин и „истинския“ мюсюлманин от „фалшивия“ мюсюлманин: ние и те.

   Пренебрегвайте разликите. Живей и остави да живее. Оставете спящите кучета да лъжат. Концентрирайте се върху приликите. Не критикувайте практиката на други мюсюлмани. Приемете и усъвършенствайте собствената си практика. Не позволявайте личните раздразнения да прераснат в пълномащабни битки.

   Отново, ако вярвате, че има един Бог и че пророкът Мохамед е негов пратеник, това е всичко! Ти си мюсюлманин. Месечен цикъл. Да, толкова е просто.

 24. моля спрете да се биете .... никой от вас не мисли, че сте мюсюлмани? защо моите братя и сестра ... защо не мислим, че всички сме мюсюлмани ... Това не е ли достатъчно? целият свят ни управлява поради тази глупост и разделение .. Всички сме умма на Пророк Мохамед (с.а.с.). Това е единствената идентичност, която е достатъчна. Мисля, че всички молви и маулана са главният виновник, който е направил такова разделение ... Моля, братя и сестри запомнете едно нещо ... Правото никога не се нуждае от никаква автентичност, за да бъде доказана и нека бъде в ръцете на Аллах ... кой е прав и кой греши ... моля се всички да отидат и да бъдат скъпи на Аллах ... защо трябва да се разделяме

 25. Астагфирулла! Мюсюлманите, които нямат знания за исляма, ще бъдат в опасност. Честно казано, тази статия почти ме разбра.

 26. Изглежда, че това е написано от елхиди или уахаби.

 27. Това е невярно. Аз съм сунит и не вярваме, че светците могат да се застъпят. Не коленичим пред гробове. Вярваме, че пророк Мохамед (с.а.с.) е ръководство за цялото човечество, но той е човек.

  • да, прав си, много подвеждащ, те трябва да говорят за суфи или шиит

 28. Част от това е неправилно. НЕ празнуваме рождения ден на пророк Мохамед (САА). Също така, не знам за какви „светии“ говори тази статия, никога не съм чувал за тях.

 29. Моля, редактирайте или премахнете тази статия заедно, като подчертавате шиитските вярвания, които са напълно кощунствени за сунити Ив никога не съм виждал двете да се смесват така преди

 30. ДА

 31. ДА, ЛЪЖНИ АРГУМЕНТИ

 32. Ислямът е само един и е донесен МОХАМЕД, за да просветли хората, които са в тъмнина и не могат да вземат правилното решение да излязат от биддата. В такъв ислям защо толкова много групи на името вярват.

 33. Асаламуалаикум, вярвам, че ако намерението на този писател е да хвърли светлина върху това кои са сунити и салафи, с всички тези поправки и коментари по -горе, той трябва да има. Но изглежда намерението на писателя е да разпространява исляма и сунитите по негативен начин. Моля се Аллах да ви напътства и да пречисти сърцето ви, за да познаете тежестта на злото, което сте написали, за да подведете другите от истинските сунити. Моля, ако все още има атом доброта в сърцето ви, моля, редактирайте отново статията и направете необходимото правилно.

  Помощта на Аллах, която потърсих ...

 34. По -добър ли е сунизмът от салафизма?

 35. Авторът на тази статия е толкова несигурен в собственото си съдържание, че дори не е посочил пълното им име! Това само по себе си е доказателство за неговото нехарактерно отклонение! Като мюсюлмани, ние дори не приемаме хадисите без верифицирана верига от автори, така че тази статия (без източници) не представлява нищо повече от боклук и горко на онези, които се опитват умишлено да променят посланието на Аллах и вероизповеданията, които той е предписал на човечеството .

 36. Статията е подвеждаща. Какво е светецът в Суниат ??? А хората, които се покланят към мазара или гроба, нямат нищо общо със сунията ... Суният никога не учи да се кланя на никого, освен на Аллах.

 37. Описаното в тази статия като сунитско всъщност е учението на девиантна секта. Голяма част от това противоречи директно на откровението в Корана и суната. Салафизмът не е нищо друго освен реформаторско движение, което напомня на мюсюлманите за исляма от ранните поколения. Това не е секта или култ. Те разпространяват самата основа на суната ислям и почитат поколението, което ни предаде религията. Хората, които се отклоняват от религията на ранните поколения, може да не харесват това, но нямат никакви доказателства в подкрепа на това, в което са променили религията, затова предприемат други средства и се опитват да дадат лоша репутация на мюсюлманите, които не са като тях . Не си струва да се карате за това, защото искрените хора така или иначе не биха последвали просто предположения. Те привличат само хора, които вече са били изгубени и не можем да направим много по въпроса, докато не променят начина си и не решат да водят честен живот. Безсмислено е да обсъждате въпроси с тях дотогава.

 38. Салафи е нещо като salaf-us-saliheen (арабски за „благочестивите предшественици). Всеки, който не харесва това, трябва да е от друга религия. Салафите бяха добри мюсюлмани и добри за следване. Така се казва в Корана и много автентични разкази от суната. Салафизмът е сунитски ислям, а сунитският ислям е салафизъм. Това е самата основа. Ако някой мисли да знае по -добре от някой друг, който се стреми да следва религията, както са го правили спътниците на Пророка, той трябва да изложи своите доказателства, вместо да прави общоприети изявления и обвинения срещу другите. Ако суфийските вярвания, които се популяризират тук, наистина са част от сунитския ислям, трябва да има ампелни доказателства, защото хората на суната се основават на доказателства, нали? Ако писателят наистина знае какво говори, той може да опровергае доказателствата за мюсюлманските сунити и да ни покаже къде сме сгрешили, защото описаното тук не е това, което ни учи суната ислям. Убежденията на писателя са чужди на суната исляма, доколкото знам.

  • Вашият 100% правилен Аллах да насочи искрените мюсюлмани и другите религии към салафитския ислям Амин

 39. тази статия е много невярна, аз съм сунит и никога не съм се покланял на гробове или празнувал пророците на бит, мисля, че е написана, за да обърка хората относно исляма, който е красива религия

  • защо да празнуваме нещо тъжно. Добре е, че знаете, че Насрин Аллах да насочи тези новатори към истинския ислямски монотеизъм

 40. Няма разлика между ахле хадис, сунити и салафи Имран да кажат, че всички са мюсюлмани и те внимателно вярват в Аллах и неговият най -добър наби Мохамед расула салах алах е Алън и най -добрата книга Коран

  • Няма никаква разлика между слънчевия уахаби ахле хадис и салафи Искам да кажа, че всичко е мюсюлманин те вярват, че Аллах наби и най -добрата му книга Коран внимателно

 41. добро есе

 42. Алхамдулилла ве саллалаху ала мохамед ва аалихи ва сахбихи ва салам. Наистина оценявам някои и оценявам някои, особено тези, които се наричат ​​добри мюсюлмани, но обиждат други, което е незаконно в исляма. Някои, които аз ценя, трябва да са тези, които съветват мюсюлманската умма да практикува ислям, без да се съобразява с мнението на другите. Ислямът е прост, защото нашите имами направиха всичко възможно да тълкуват Корана и хадиса. Така че не бива да се бъркаме, моля, защото правилното е ясно, а грешното също е ясно и се отдалечете от всякакви неясноти.

 43. Има ли разлика между сунитския джамах ат и салафи джама атс?

Вижте повече за: , , ,