Разлика между министър и Пастор

Министър срещу Пастор

Има много имена, дадени на проповедниците на вярата. От другата страна на много конкретни религии, ролите и заглавията на тези хора могат по някакъв начин да се различават. Толкова много хора се объркват с условията: свещеник, преподобният, пастор, а министърът. Това е може би най-пастор и министъра, че има най-объркващо отличие.

В Библията, то е ясно дефинирана, че един пастор е лице на мандатна длъжност. Той трябва да отговаря на определени критерии или квалификация, за да може той да се превърне в един. В книгата на Тит и първото Тимотей, пастор е описан главно като старейшина. Самият термин произлиза от гръцката дума "poimain", което буквално означава "пастир". В първата глава на Тит, пастори трябва да бъдат назначени във всеки град или област. Като такива, те трябва да действат като надзиратели в района. разговор на Павел към групата на възрастните също се посочва в книгата Деяния на апостолите с него възкликвайки към групата, че те са били считани като надзирателите, които ще пастируват Божията църква. Това ясно показва, че един пастор е по-стар.

Освен това, Тит 1: 5-9 акцентира и върху други важни квалификацията на пастор. На първо място, той трябва да бъде мъж безупречни. На второ място, той трябва да се омъжи само за една жена. На трето място, той трябва да притежава следните качества: предпазлив, умерен, гостоприемни, уважаван, знае как да се учи, а не вино наркоман, неагресивна, миролюбива, кротка, и не е лесно поробени от страстта на пари. На четвърто място, той трябва да бъде баща на много домашните му. На последно място, той не трябва да бъде новопокръстените индивидуална и трябва да носи неопровержимо уважение от хора извън църквата.

В смисъл на Римокатолическата, пасторът е свещеник на дадена енория (една единствена църковна община) за разлика в смисъл протестантската където тя е повече от заглавието предложена работа на някой, който е в състояние да работи като религиозната главата. В допълнение, министри обикновено са намерени в настройката протестант. За да се превърне в един, този човек трябва да е официално ръкоположен. Той може да бъде ръкоположен министър, но не се веднага приема да изпълнява задълженията си на пастор докато пастор вече приема, че е в състояние да изпълнява функциите на министър. Когато станете ръкоположен за свещеник, това означава, че са надлежно признати като надежден, религиозна фигура или орган.

Резюме:

1.The Терминът "пастор" означава "по-големия, надзирател или пастир." 2. пастор на Римокатолическата църква е свещеник на енорията. 3. пастор на протестантска църква е религиозен лидер. Това е повече от длъжност или заглавие. 4.The Терминът "министър" означава "проповедник". Всички пастори могат да изпълняват задълженията на един министър, но не всички министри могат да действат като пастири.

74 коментара

 1. Моят пастор е жена. Защо е всичко в тази разлика между ... състояние всичко в мъжки род (той / него) ??

  • Тъй като мъжете са, според Библията, над woman.According към Библията една жена не е трябвало да бъде един пастор.

   • Къде пише в Библията на мъжете над жените? Аз не съм виждал това. и аз казва че жените не могат да бъдат не учители проповедници. В Римляни 12: 7 се казва "Или служение, нека изчакаме в служенето, ако някой поучава, за преподаване", което показва, че министър и преподаването са две неща.

    • Първо Тимотей 2:12

    • Вземете ясно писанията, не misinterprete Писанията, това не е направено в църквата в грешната посока.

   • Ефесяни 5: 22-23 казва мъжът е отговорен за жената, а не, че всички мъже са над всички жени. Тогава Ефесяни 5:25 и след това излага отговорностите на съпруга (които са значително).

  • Ok.I разбере какво Писанията state.What аз не разбирам е, ако този true.Then защо, когато бях pocessed от Ваал Peor и секс демон и е неудобно да се информират католическата church.Why беше, когато аз помолих Бог и се помоли с цялата вяра и използва Писанието попитам търси чукам на вратата е отворена към теб всеки ден и Бог, човекът, който умря на кръста за моите грехове, за да бъдат простени се повтаря отново и отново, тъй като бях докосната от светия дух и тя каза, да вземе моя благословена броеница и да кажа Thos към него или това? аз съм жена и беше запазена и аз силно вярвам, че Господ и спасител ми спаси me.Im също catholic.So когато казвате жена мога пастири и се отнасят също писания, което е вярно .Why направил той работи чрез мен и спаси me.Like казахте пол dosent matter.Thats right.I бил спасен от това, което каза на светия дух ....

  • Ok.I разбере какво Писанията state.What аз не разбирам е, ако този true.Then защо, когато бях pocessed от Ваал Peor и секс демон и е неудобно да се информират католическата church.Why беше, когато аз помолих Бог и се помоли с цялата вяра и използва Писанието попитам търси чукам на вратата е отворена към теб всеки ден и Бог, човекът, който умря на кръста за моите грехове, за да бъдат простени се повтаря отново и отново, тъй като бях докосната от светия дух и тя каза, да вземе моя благословена броеница и да кажа това към него или това? аз съм жена и беше запазена и аз силно вярвам, че Господ и спасител ми спаси me.Im също catholic.So когато казвате жена мога пастири и се отнасят също писания, което е вярно .Why направил той работи чрез мен и спаси me.Like казахте пол dosent matter.Thats right.I бил спасен от това, което каза на светия дух ....

  • Това се дължи на факта, това се основава на разстояние знания от версията на Библията на крал Джеймс. В него ясно се посочва, че за жени на Божието слово не може да държат подобни заглавия.

  • Вярвам, че в Новия Завет, когато се казва "човек", това означава "човечество" (мъже и жени).

   Ние (мъже и жени) са били направени по Божия образ. Заедно един мъж и една жена стои като едно цяло.

   Нека да си спомнят какво е култура и времето като когато е отпечатана на NT. Забележете, не пиша, когато той е бил написан. Някои думи може да са били съкратят за пространство, за да побере определена религия или политическа цел.

   Може ли да се добави, че е Исус, който е роден от жена, той висеше и преподава с жените. Като дори и така, той порицал Мария за да не се обръща внимание на него вместо да водят чиста къща за гости. Той се яви първо на една жена. Той изцели жени, той защитена жени ...

  • Тит 1: 6-9 детайли това, което се очаква от един министър или бъз (пастор), и това е описано всичко, като че ли по-възрастният е човек.

   1Коринтяни 14: 34-35 казва че жените не трябва да се говори в църква. Така че ги вади от роля пастор.

 2. "Аз не се позволи една жена да учи или да упражняват власт над човека" - 1 Тимотей 2:12

  • Бог се занимава с духа, а не полът, Той ще използва когото има желание, дори и скалите, докато корабът ще се подчинят на Него за използване на Учителя.

   • Е, това е лъжа. Въпреки, че няма женски проповедници в обстановка на църква в цялата Библия, вие ще трябва да се докаже, за да потвърдите гледка. Това е не съществуват, защото съм сигурен, че и аз чета от това писание, така че няма от какво да се покаже, различна от писания, че сте прелисти да го правят удобен за вас. Плюс това има хора, които се вслушват в теб, така че те не са ви казвам ви неправилно поради фалшиво учение, така че да е удобно да продължи лъжливо държи позиция не трябва.

    Бог не противоречи. Всеки човек е равен на спасението. Но това е погрешно да се разшири това, за да се каже, че равенството се разпростира върху всички роли, възложени му от Бог, за да мъже и жени.

    • Самуел, всички писания не са в Библията. Библията е направено от човек, и те взе това, което влезе и какво не го направи. Бог е с във всеки от нас. Исус е бил изпратен надолу и той трябваше Мария Магдалена в живота си. Тези писания не са дадени, за да ни. Като човек на Бог, аз вярвам, всички сме равни. Мъж, жена, черен, червен, жълт, бял, и др ... Бог е в рамките на всички нас, така че, ако сърцата ни са чисти и нашите намерения са да помогне. Бог не се интересува от това, което се образува и да сте. Съжаляваме, но само четене на Библията и не позволява на дара на "свободна воля" по никакъв начин не това, което Бог иска .. Помислете за това защо ще ни даде, че един подарък, за да се контролира от една църква ?? Вие трябва да се ръководи от неговия дух! Нейната във всеки от нас !! Какво е точно за вас, не е задължително точно за мен. Бог да благослови министър Джон Betlejewski

     • Уау, това, което в света, говориш? Ти отиде на голям тирада за нищо, отнасяща се до моя коментар за една жена, че е проповедник. Ти просто говори за начина, по който се чувствах за Бог работи така, както го виждате.

      Първо казвате Библията е направено от човек ... Прав си, тъй като там не е книга, в съществуване не написана от човек.

      На второ място, така наречените загубили писания, текст или апокрифите са мажоритарните фалшиви писания или не е била или никога не е бил вдъхновен от Бога.

      На трето място, който каза, че ми е известно идва само от Библията и това е единствената книга прочетох? За да бъде един министър, за да направите по-лоша преценка разговор по този начин, трябва да си коригира малко. Тя ще бъде невъзможно за вас да знаете моето знание чрез само един коментар съм публикувал. Свободната воля е отворена врата за избор, което очевидно води до погрешни и неправилни решения. Писание говори за тези, които лъжливо учение. Трябва да се разбере, че е дете на Бога всичко, което трябва да бъде под един съгласие, но вие имате смелостта да ми кажеш, че "това, което е точно за вас, не е подходящ за мен" ... как ?.

      Ако се чувствате като че ли една жена може да проповядва в църквата въпреки Писанието заявява, една жена трябва да се мълчи в църквата заедно с други стихове, които гласят, че същото покорство, вие господине сте объркани. Жена никога не е имал власт над човека. Никога не е имало една жена, която проповядва в църквата.

      Вие говорите за Мери Маделин ... това .thats? Не казвам нищо за майка му Мария, 12-те апостоли, братя и сестри, които са в живота си, но просто Мери Маделин ... интересни.

      Race не играе фактор, така че аз не знам защо си име цветове. Но доколкото секс, има различни роли, които играем между мъж и жена. Освен ако не се докаже противното, които не можете, вашият отговор е безсмислено

     • @ Samuel- Бог никога не би искал от нас да спорят за нещо толкова безсмислено двамата. Така че с това каза Бог да ви благослови Самуел може Христос да бъде с вас, докато служат на Господ.

     • Неспазването на Бог за свой собствен дневен ред, не е безсмислено аргумент. Хората, които твърдят, че не виждат проблема. Хората правят това, което искат, защото те го правят "в името на Бога" ... как може да има проблем с това, нали? Защо Бог ще имате проблем с мен прави нещо в името на Него? Бог да ви разказа как той иска нещата. Ако умишлено не се покори и правете каквото искате, това е проблем.

     • Съжалявам за късния отговор. Нямах уведомление, че имам отговор от Вас.

      В края на деня, ако сте чели Библията старателно тогава знаете това, което казва. Това, което каза, е вярно, да спорят за нещо, което е безсмислено, не върши нищо. Но в същото време вие ​​сте отговорни за това как можете да представлява Бог и като християнин аз отказвам да гледам хора представляват Бог в грешната посока. Ако го бях прави тази грешка, щях да искам някой да ме поправи, за да. Това не е точката, че правиш нещо добро на базата на това, което виждате. Това е фактът, и въпросът "какво е Бог каже да направя?"

      Хората имат проблем с което се коригира, че его и гордост. Там не е жена, която Бог назначен да тече неговата църква и учи и да доведе над човека. Жена е създаден, за да помогне човек, а не обратното. Човекът е бил поставен в орган. Жените са покорни, за да доведе от мъже с Божията власт. Човекът е главата на жена. Мога да продължа, но хората трябва да се откажат за създаване и добавяне на думата, защото мисля, че е добра идея. Една тенденция започва и всеки следва. Това не е това, което Библията казва направя.

     • Виждам Самуел прави както Писанието казва, че ще се срещнат, за да не причина аргумент, но когато хората не искат да направят изключение истини понякога не всички времена му вие заявихте, което се спори, но аз мисля, че той се справя истината много добре и се уверите, че Бог ще служа да се гордее, това са стари показания, че виждам и писане, но сега се надявам, много от тях са били благословени да видите много истини, ако те наистина имаше отворено сърце н ум електропроводници

     • Здравейте господине, тъй като една жена не е разрешено да проповядват публично, е тя допуска до 1))) пее в quoir 2))) е, че могат да пророчество? Благодаря.

     • Какво ще кажете за Дебра. Тя е първата жена съдия. И Присила, който е бил дякон. Има много жени в Библията, които са довели. Това беше времето. Не забравяйте, Исус се срещна хора, където те са най.

      Също така, когато Павел каза на жените трябва да бъдат тихи, че е BCZ, по това време, те са разрушителни.

      Да, човек е първата жена и е направена от неговото ребро, за да бъде негов помощник. Но нищо в Библията се казва, че една жена не може да проповядва или карат хората. А

     • Благодаря на Бог за един християнин, който стои на думата, която означава, че се разхождат в него, а не просто цитирайки и говорят за това "поздравления за това, което току-що прочетох и аз съм сигурен, че вече знаят някои ще приемат п Други отхвърлят това те направиха също в нашия създател нищо ново под слънцето

     • Вие говорихте за душата ми. Аз съм просто сега пробуждане на съвсем друга истина.

     • Вие говорихте за душата ми. Аз съм просто сега пробуждане на съвсем друга истина.

     • Министър Джон,

      Бог не е в нас всичко, ние може да получите в него чрез сина си Исус Христос, който умря за нашите грехове.

     • Много бих искал да общува с вас, ако нямате нищо против. Намерих това, което трябваше да се каже на голям интерес.

    • Те разполагат с женски проповедници / евангелисти в Библията. Но те имат женски пастори.

     • за Робин

      Присила никога не е бил дякон. Библията никога не я е посочено, че е за дякон и 1 Тимотей 3: 8-12 ви кажа, изискванията към бъдеш дякон което би било невъзможно жената да направя, тъй като едно е, че трябва да е мъж на една жена (някои версии казват " верен на жена си ").

      Какво Павел заявява, все още стои заедно с други писание, които показват на жените да бъдат покорни и тихи. Сигурен съм, че не можеш да се покаже, когато това вдигна, за да си точка валиден.

     • Жените (което означава всяка жена) е да се мълчи и подчинени на собствената си съпруга. Те не са били да преподават или да владее над своите съпрузи, защото това е начинът, предопределена от Бога да бъде.

    • Здравейте ... Аз съм Paster Рита Кей McMillin Римляни 15: 1-2 Павел казва ... Поздравявам ви Phebe сестра си, която е служителка на църквата, която е в Кенхрея да я приемете в Господа, както прилича на светии и й помогнете под каквато и бизнес тя има нужда от вас, защото тя е била sucoouer на мнозина, и за себе си също.

     Домашни означава "diakonos", което означава дякон и дякониса. Дякон и дяконеса може да служи като министър, и ако една църква няма друг пастор ... след това взима министърът на двете роли като пастор и министър. Phebe е първият министър-жена и тя е ръкоположен от Пол. Дебора ... в Съдии ... тя е съдия ... но тя също беше Prophetess..she бил министър на това време.

    • Амин

   • "Аз не се позволи една жена да учи или да упражняват власт над човека" - 1 Тимотей 2:12

    Прочетете цитата отново, кретен, и да ми каже коя част не е ясно за вас.

    Имам чувството, че това ниво на глупостта и ирационална емоционалност е точно това, защо жените не бяха допуснати в лидерски позиции на първо място.

    • Пророкувай средства да проповядва, учи или да предсказва. Жените правят пророчество. Дебора беше съдия и един лидер и имаше съпруг, и Барак няма да излязат на война без нея. Тя доведе един човек и тя е била на власт Бог я използва. Имате Присила и Aquilla Библията нарича нейното име, преди мъжът вероятно защото тя беше пастор. Имаме 2John писане на по-възрастните, което означава, Пастор избира дама. 5 пъти министерство даде тези дарове на църквата, без пола. За назидание на църквата. Някои апостоли, пророци, благовестители, пастор и учител. Една жена може да бъде пророчица, евангелизатор, учител, тя също може да бъде апостол и пастор. Ние сме нито мъж, нито жена, евреин, нито грък. Тя Божия дух, Светият Дух, който действува в нас и чрез нас. Молете се да помогна на някого. Бог да благослови!

     • Пророчеството е дар говори Божиите думи, вдъхновени от Бога. Съдии 4: 4-5 говори за Дебора и си роля, но тя не не проповядват над човек в църквата. Подобно на много хора, които се опитват да намерят дупка линия в съобщение, но въпросът е приемате само част в отчетността и не изцяло. Присила никога не е бил пастор и тя никога не е била без мъжа си. Тя подпомага Aquila. 2 Йоан 1: 1, апостолът се отъждествява като "старейшина", заглавие, което отразява както на неговата възраст в момента на писането и неговия авторитет в ранната църква. Писмото е написано в искрена любов-на думи истина и любов са открити пет пъти всеки през първите шест стиха. И на получателя на писмото е дама и деца-на нейните "избира" дамата, за да бъдат точни.

      Старейшина никога не означава "пастор". Ако бъз исках пастор тогава се пренебрегва това писание на това, което се квалифицира презвитер или епископ, както в Тит 1: 5-9;

      "Поради тази причина аз ви остави в Крит, че трябва да се ESET, за нещата, които липсват, и да поставиш презвитери във всеки град, както аз ти заповяда Ако някой е непорочен, мъж на една жена, и има вярващи деца не обвинявани 2dissipation или неподчинение. За епископът трябва да бъде непорочен, като настойник на Бога, не своеволен, не избухлив, gnot дадено вино, а не с насилие, не алчен за пари, но гостоприемни, любител на това, което е добро, трезв, просто, свят, самоконтрол, да държи вярното слово според както е било научено, за да може да бъде в състояние, със здравото учение, и да увещава и осъдят тези, които си противоречат. "

      Никога не съм срещал жени, които беше мъж на една жена. "Той" означава човек. Знам, че знаете това, но изглежда, че сте го пренебрегват.

      Вече няма пророци, защото те са избрани пряко от Бога и говори само на Божията директна Word, I Коринтяни 10: 12-13. Това беше направено преди Писанието бяха пълни. Също предсказание е спряло, 1 Corinthians 13: 8-11. Търсене Писанията ние откриваме, че има един обект все още не е напълно пристигнал в момента Павел пише Коринтяни 13, който се нарича перфектен. "Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянства в него, и не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, това ще бъде блажен в това, което прави" Джеймс 01:25. Този съвършен закон, когато се следва, е в състояние да накара хората напълно завършена, II Тимотей 3: 16-17.

      Всичко останало, което е написал има не индикация за жените, проповядващи в църкви и над човека. Бог, човек, а след това жена ... която винаги е била от порядъка на който главата, Ефесяни 5:23.

      Ясно показват жените не са за да проповядва в църквата, аз Коринтяни 14: 34-37. "Жените нека мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят; но те трябва да сме покорни, тъй като законът също така казва. "

      Доказването, че някога са били жени пророкуват, не доказва, че жените могат да проповядват. В допълнение, проповедници и други да научат с власт: "Говори тези неща, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да не ви презирам "(Тит 2:15). Но Павел заявява в друго писмо: "И аз не позволи на жената да учи или да имат власт над мъжа, но нека бъде мълчалива" (I Тимотей 2:12). Една жена не може да научи човек, нито да владее над човека. Следователно, за да изпълни този стих, една жена може да не действа в ролята на проповедник (казано, да ви увещавам и мъмреше с пълна власт), а не учи или да има власт над човека.

      Хората трябва да спрат усукване писания, за да направят своя дневен ред е валиден. Това е лъжливо учение, II Тимотей 4: 3-4, Еремия 5: 30-31, Езекиил 13: 2-3, Еремия 14:14, II Петрово 2: 9-10.

     • Сам ... ..You са перфектно напомняне защо аз не се чувствам необходимост да се присъединят или да стане член на някоя религиозна организация. Някои от вас са обсебени от съвършенството на правилност или нещо нередно и трябва да има последната дума или спука артерия в чувство на неудовлетвореност. Тогава там са фалшиви религиозни участниците, които участват, защото това е добре за техния бизнес или личен имидж в обществото. Аз не се чувствам принуден да прочете думите на други хора, които очакват, че тяхното тълкуване е, че на нашия Бог Източник за всички времена. Evolution с течение на времето ни донесе осъзнаване на новия knowledhe и безброй лични връзки към източника от с безброй много хора. EVOLUTION прави, има и ще продължи да се промени нужда да се разглежда, мислене, чувство, и правене на нещата по различен начин да стигнем до истината на въпрос. Ние сме част от процеса на еволюцията ... BC AC DC и т.н. и т.н. и т.н. Дори и камъни сменят цвета размер форма и предназначение или полезност с течение на времето. Събудете се с така ... да shortchange живота си ангажимент да живеят това, което е минало !!!!! Бог да ви благослови с повече ток яснота. Използвайте сетивата си и intuition..don't да заседнат, свързана с древните думи на праисторически времена ... Dinasours преживяха тяхната полезност. Не се прави на инат dinasour, те са не само без приятели, сега те са изчезнали.

    • Обичам хората, които са готови във всеки един момент, когато те са поискали да бъдат истината. U са една от тях. В областта на жените не позволи да преподават в църквата е много ясно, но те решиха да не се подчини на Господа. Надявам се, че сър ф сме независима проповедник.

    • Ефесяни 4:32

    • Не си спомням някъде в Библията, където е най-малко свято или разумно да омаловажавам и разговор някой от тяхно име. Ще се моля, че сърцето ви е омекотена до точката, че са отворени за всички на Словото, а не само тези части, които се хранят ypur egoic нужда да се прави. Хора като вас изтласкват другите далеч от учението на Библията. Ако не може да бъде вид, моля, просто бъди спокоен.

   • Не е така, има ранг на ред. Бог създаде човека на първо място. Не че жените не са интелигентни. Думата ясно се нарежда на жената при човека. ни наведе поради греха е да владее над човека. Аз съм силна жена на Бога, аз не се чувствам по-малко или са заплашени от това.

   • Много умен забележка. Тя е толкова странно за мен, как определяме за Бог, който и това, което Той използва. Той използва един петел да пропее, магаре да говори и не може да се използва за жени с пастор. Ако това е така, защо оферта спасение изобщо на жената, ако тя е, че недостоен. Тя може да повиши мъжко дете от ранна детска възраст, но не и да го отведе духовно. Звучи като двоен стандарт към мен. Ако жената не може да пастор, а след това се нуждае от човека за повишаване на децата.

    • @Deborah

     (Говорейки за себе си) Нейната лесно да ви състояние не разбираме точките и хвърляне в собствения си поглед. Бог може да прави каквото пожелае, защото той е Бог, нали ... но вие се пренебрегват закона, Словото, и това, което е написано. Можем да кажем това, което Бог казва, че можем да направим, според Неговото Слово, защо? Защото Той заявява това, което ние трябва да се придържа в Словото Си ... просто. Човек трябва винаги, винаги ще доведе. Библията ясно заявява за жените да мълчат в църквите, защото неговите срамни, а също и жените нямат никаква власт над човека (1 Тим 2: 11-12). Те могат да помогнат мъж като Прискила и Акила (Деяния 18:26). Това е само няколко примера.

     Имаше жени, които пророкуваха като дъщерите на Филип (Деяния 21: 9, не казва кого преподава), Мириам, и т.н. Но това не проповядваше в църквата. Старейшини, епископи и дякони имат правила, които да извършват тези роли и поради квалификацията една жена не може да бъде един (1 Тимотей 3: 1-2, Тит 1: 1-6). Още писания да посочват, но отново мъжете са лидерите и винаги ще бъде.

     Единственият Писанието, отнасящи се до един петел кукуригане е отричане на Петър споменава в Евангелието на Матей 26, Лука 22 Йоан 13, и Марк 14 (което каза преди още петел да пропее два пъти). Бог не се използва нито петел направи петел да пропее. Петлите Кроу след това, както го правят сега, за да се определи времето. Примерите за кукуригане на петел и задник казано в сравнение не са същите. Нямаше нито ангел присъства като Валаам и магарето и Господ отвори устата и да заговори.

     Защо не една майка доведе син на Бога? Мога да посоча много, които правя. Защо са недостойни жените? Откъде взехте това заключение? Звуци лично, защото не си писание. Една жена не като власт над човек или не да проповядва в църкви няма абсолютно нищо общо с това да си недостоен. Ако това е така, защо грим жена изобщо? Мъжете отглеждат децата си всеки ден, така че не знаят мястото на този отговор от вас.

     Хората използват извинения през цялото време, за да правят каквото си искат. Какво се казва в Библията е въпросът. Ще си противоречат казва, че е странно как хората могат да кажат това, което Бог употреби, но твърдят, че жените могат да правят това, което само човек е назначен да правя ... това е странно. Проблемът е, че не е писание. Всеки е в една съгласие при Бога. Казвам всичко това от любов. Аз не съм атакува никого. Но това е възможно за мен да вярват, че хората четат Словото, но все още действат и правят точно обратното.

   • Можете ли да ми дадете стих ??

   • Извън контекст, когато Дебра е бил използван ролята й е временно, като се има предвид позицията да следи, че структурата и основите на църквата не е била compermised. Тя releived на дълга си след това.

  • Този специфичен писание е и за да неутрализират еретик учение, които са били провежда в момента. Жените обикновено не са образовани и не трябва да се опита и да учи това, което все още не знаеше. Също така, точно като в днешния свят, имаше тези, които просто искаха да се "напред" и се учи концепции, които бяха напълно погрешно, и жени са били вземете на тези понятия и повторното споделяне тях. Така че им е било казано "да не се учи", защото те не са имали и не са споделяне на коректна информация.

 3. Има жени, които проповядват в църквите, Църквата на Бог надолу по улицата от където живеех имаше жена проповедник. Исус никога не дискриминира никого. Той изцели, обичани, и събра стадото си, което включва всички. Когато прочетох Новия Testiment аз винаги отделя специално внимание на думите на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Смятате ли, че историята, когато Исус беше споделяне на Словото с група и жената са на готвене. Сестрата на един от тези, готвене седна с мъжете. Сестрата се ядоса и каза на Исус: Защо е сестра ми позволи да седне с мъжете, това е против закона и тя трябва да се изправи и да се готви с останалата част от нас жените. Исус каза, не й забранявате, за които искат да се запознаят с Евангелието. Запознаване с Отца ми е по-важно от храна. Тя и всеки е добре дошъл да седне с мен и да се учат. Кой беше, че Исус първо се яви след Неговото възкресение. Това беше Мария Magdella който му беше постоянен спътник. Имаше жена, която държеше молитвени кръгове в домовете си. Една от тях беше Pricilla. Също така, когато умрем и да получите reurected ние ще бъдем в духа форма, без пола. Виждам толкова много rilvery в различните доминации всеки, претендиращи, че са прави и всички останали не е наред. Исус имаше две заповеди: 1. обичат Бога с цялото си сърце и душа. 2. обичат един друг, както обичаш себе си. Аз не виждам, че в църквите на днешния ден. Имаше само на църква по времето, когато Исус се приближи тази земя. Нека Бог да благослови всички нас, чрез Исус Христос аз се моля.

  • Ето как стоят нещата. Не очаквам някой да ме послуша. Аз съм сигурен, че имате някой, който ви са много удобни при слушане на и вярва на думите, че те дават възможност да бъде вярно. Това е типично колко хора са. Проблемът е, лесно можете да отидете и да прочетете за себе си, за да видите, където съществуват лъжите в човека. В края на деня, как се чувстваш и какво лично е удобно не съвпада с истината, съжалявам.

   Първо много църкви правят неща, които не трябва да се правят. Това не означава, че е вярна. Само защото има църква надолу по улицата от мястото, където живеете, че има жена проповедник, не ги прави правилно. Те са все още функционират неправилно точно върху този фактор сам.

   Трудно ми е да повярвам, че се отделя специално внимание на думите на базата на това, което сте казали. Вие говорите за жената, която седна при мъжете по време на изучаването на Евангелието. Нека да бъдем по-точни с този аргумент. Вие говорите за Лука 10. Конкретно за Марта и тя е разстроен с Мария за да не й помага да служи, докато тя седеше на Исус краката слушат Евангелието. За да те накажа, Марта никога не е бил разстроен, защото седеше жена с мъж и се подчини на закона. Исус никога не е посочено нищо за "учене за моя татко е по-важно от храна." Имате усукани и да се добавят думите на Писанието, което аз не разбирам защо сте направили това. Сигурен съм, че това е за да защити собствения си недостатъци разбиране. Това звучи добре за вашите уши, но това е лъжа. Можете да се върнете и прочетете някоя версия, са неправилни. Мери видя Исус първо след Възкресение няма нищо общо с жените, преподаващи човек. Това беше неуместен изявление

   Можете да изведете Присила. Присила не правеше нищо от себе си по пътя. Тя беше със съпруга си и й помогна съпругът учи в частно. Отново лично настройка не е в църквата, която е това, което аз съм бил говорим за целия този пост. Отново това е трудно ми е да повярвам, че сте прочели внимателно, когато умишлено пропуска над жените да се учи мълчаливо с цялата подаване и не позволяват на жената да учи или да имат власт над човек, имате някакви въпроси отиват питам съпруга си (1 Тим 2: 11-14, 1 Коринт 14: 34,35, Тит 2: 5) ... мога да продължа. Хората противоречат на Бога и да се извинявам. Сигурен съм, че жената, която проповядва нагоре по улицата от къщата си не би могла да прескочи тези писания. Тя е намерила нещо, което тя смятала, че е удобно и тези около нея не се имате проблем с него, която отново е проблемът

   Проблемът е, човек иска да направи с човек иска да направи. Има един Бог, с една дума, и над 41 000 различни вероизповедания, това е лудост. Има проблем с посочване на въпросите, които е това, което трябва да правим, като християни. We test the spirit because there are many teaching falsely (1 John 4). If you have an issue with being corrected, then that's your problem. I don't follow denominationalism nor did God. He doesn't not like division.

   Again, I don't expect for you to listen. People always find false loop holes that never add up and they follow it anyway. I hope that you go study and realize the truth.

   • Thank you, well written and biblically sound. That's the point are we biblically correct.

   • Samuel.. it is said in tn the Bible that Greater things we will do..the same power that raised Jesus from the dead would reside in us. It is also in the bible for us all to be filled with he Holy Spirit and go out into the world and preach the gospel to all mankind..throughout reading all of these words of Jesus I don't recall once hearing Jesus say: Only men would have that power that raised Him up…I didn't read only men were to go out and preach the gospel..we are all instructed t ok go out and make recipes out of people..to bring Jesus to them for their salvation…not to mention Jesus said “We are the church” this “WE” NOT “MAN” Yes man is the head of his household..over his family..so of I'm hearing you clearly your saying if I was with a man and he was unable to speak for whatever reason.. i'm a woman so I don't have the right to act in behalf of a minister and according to Jesus help to get the word to that person hoping to help bring salvation to them..I should remain silent? Get your head out of the law of the bible and truly listen and follow the new covenant because when it comes down to it I'm sure Jesus is just glad to have one more saved individual rather than being concerned over who preached his word..MALE OR FEMALE

    • @Theresa Weiler

     Thank you for your response

     The bible does speak on greater things we will do but this does not make your view valid. One of the issue that a lot of people do is that they convince themselves by creating scenarios or twisting words that doesn't exist like you did by saying you dont recall Jesus saying, “Only men would have that power that raised Him up…I didn't read only men were to go out and preach the gospel..” to make your view valid. Of course He didn't say it but why are you ignoring the rest of the scriptures? The Catholics believe that Mary is still a virgin but yet the bible never stated that she stayed a virgin and pray to her. Many churches still tithe but yet the new testament says nothing about tithing and tithing was only for Levites that Israel gave to them only. They speak about the curses mentioned in Malachi but ignore, Galatians 3:13 where we are redeemed from it. So many things people twist and add.

     To start the authority given to the apostles and the words they speak are from God as Paul stated, Gal. 1:11-12. Peter even stated the word would be twisted, 2 Peter 3:15,16. Even though Jesus didn't physically say it, there is authority given which you are ignoring.

     I understand wrote many comment on this post so I can understand you have confusion of my words. But at the same time you are telling me to “get my head out of the law of the bible and follow the new covenant” but it seems you ignored everything within the new testament.

     I stated every time that women has no authority over man and cannot preach in a church. The last part you didn't mention at all. Church is the assembly that we publicly do.

     “Let the women keep silence in the churches: for it is not permitted unto them to speak; but let them be in subjection, as also saith the law.” I Corinthians 14:34. The added phrase, “as also saith the law,” supports this. The principle was there in the old law, it is there in the new. By referring to the old law, you'll find that the women were not allowed to “lead” the public worship of the Lord's people in any way, nor to speak out nor ever ask a question, I Corinthians 14:35. I Timothy 2:11,12 does not deal with “worship services” of the church. Now one of the above, however, prohibits a woman from teaching or praying, if she does not violate the principles noted above. Scriptures reveal to us that women did teach (Acts 18:26; 21:9; I Corinthians 11:5). In fact, women are commanded to teach (Titus 2:4,5). While women may teach in many types of situations, she may not teach in any assembly or public place where such action is in violation of the Scriptures noted above. This would not prevent her from teaching a group of women or a group of children, or even privately teaching a man (as Priscilla did, (Acts18). But it will prevent her from being a “preacher” or otherwise “leading” in a public worship or in a public setting.

     Also to add as I did in other comments elders/deacons/overseers (bishops)/ are all roles given to men and only men. There is no deaconess. The primary and only passage used by those who advocate deaconesses is Romans 16:1, but diakonos means servant. The qualifications for the position of the three are found in lists recorded in I Timothy 3:1-11 and Titus 1:5-9. One of the qualification is that he must be the HUSBAND of one wife and THEIR wives must be reverent.

     Woman was created as a helper for man, not man for woman – I Cor 11:8-9. This order of authority must remain, not just between husbands and wives, but in general between men and women – I Cor. 11:2-3,10. Man is head of woman, not just the household.

     I can keep going but there has never been a women who ran God church in leadership over man. It would be hard for me to believe that you would accept your view after studying scripture. To add people bring up prophet. Prophet does not mean teaching or preaching in a church assembly. People again choose to understand what they want and not scripture. You told me to get my head out of the law and into the new covenant. The new covenant is the new law and it seems I should tell you the same about your head but im not rude and you'll either choose to listen (if you care about the truth) or to ignore. So yes, you are a women and you do NOT have the right to act as minister. Its not in scripture. Its never been in scripture. Your heart is in the right place, but you are misunderstood.

   • Amen to that Samuel. Too many are using the world's standards to teach and show proof of their beliefs instead of God's Word. His word is the final authority, Period! Blessings to you!

   • Амин!

  • I believe and know Gods word never changes, we can agree to disagree as Christian, I believe due the world evolving and different denominational churchs growing since time interpretation has been a issue,I personally believe a devoted Christian apologetic is needed here, for proper understanding of God's intent from beginning, we as Christians are all required to minister and be disciples of Christ, no matter what our gender, although with that being said the our God definitely did create us as different creatures and different roles due to our gender, this is factual and there is no denial of this. The topic is more of leadership within the local church that the lord has established and the different roles not just as marriages but also in society, but we cannot lose sight of the big picture, and this I communicate with love, compassion and understanding, our feelings about this topic should not be included in our dialog. In final conclusion this is a interpretation problem which has evolved to long due to different congregations, but leadership roles are very defined and clear if we understand the clear interpretation of Gods Devine word, which never changes, the world and society may change, but we must be cautious. In all of this I pray in Jesus's precious name. Амин

  • Name one woman in the Bible who preached in the church over man?

   This has nothing to do with discrimination. One thing that people do is that they bring “discrimination” or “chauvinism” as if it matters. Discrimination has nothing to do with this entire situation. If the church evolves then you would have to show scripture to where evolving has came into place or is suppose to happen. You would then have to show me where God's word has changed to fit yours or anyone else's criteria. God clearly states not to add nor taketh away, (2 Timothy 4:3-4).

   Denominationalism shouldn't exist in the first place (1 Corinthians 1:10) because man has decided to do the right now over 41,000 different denominations built off of one word. That's sad. I'm sorry if I'm direct, but it's the truth. This is love that I'm speaking. It's not going to be cuddly and warm, but direct and truthful because that's what love should bring. You brought up Priscilla which I'm glad that you did. I hope that you notice that she never did anything without her husband who she was helping. She never did anything by herself. She never lead anyone. She never taught over man.

   You can easily read the scriptures and see the truth. You and other people can't sit here and talk for God against what he has said. People use love as an excuse to do anything they want based on how they see fit. Love does not mean “I'm going to do whatever I want in the name of God because it's good.” You honor his word and show commitment and you do what he says. Woman has no authority over man. Woman does not lead man. Man is head over woman. Women learn in submissiveness and wives are submissive to their husbands (1 Corinthians 11:2-3, 1 Timothy 2:11-12, 1 Peter 3:4-6).

   This again is not discrimination, superiority, Etc. It's about order and respect to what God Says. People choose to ignore what the Bible says purposely just to do what they want. That is your choice.

 4. I believe you Samuel and understand but maybe we should be more receptive and have peace in our hearts, I understand the proper interpretation of different roles and leadership with in the guidelines that God had established and thus also our covenant with Christ as he came into this world to be our savior and sacrificial lamb for all of our sinful nature, and this includes everyone no matter what their title or leadership position is Any where with in the world or our local church's. I would suggest we took this to the CRI Christian Research Institute the mans name a reknown Apologetic is Ted Hanagraff he is the real deal, and corrected and assisted many in the world in biblical interpretation and Theology including Pasters elders, priests, ministers, rabbi's lol, all leadership that want to claim there is only one Devine God, regardless of the Trinity that as Christians we all should understand how important this is. Again praise the lord Jesus Christ, and wevan give it all to him, and let us bring more of society to him, by sharing the gospel and allowing his inspired word to work through people, we need this more than ever now.

  • The way that I speak isn't out of aggressiveness. I'm sorry if I came off that way. There is peace in my heart but I'm just speaking the truth. Simply put, do what God says do. It's really simple to pick up a book, read it for yourself, and learn. People are swayed by man's decisions without even knowing the truth. They run with it because it seems and sounds like a good idea. 2 Timothy 4 and Roman 16 all talk about those who twist scripture and preach false doctorine. It talks about how this going to come which people are doing today. Talks about the division among us due to these problems. But people think that everything that looks and sounds good it's gold, that's not the case. ” oh, it's in the name of God so it's fine”…no, it's not.

   I know many apologist. Is really simple again to understand text. There is a difference between comprehension and interpretation. Though both words are synonymous, they both differ. Interpretation is not the case here, is clearly comprehension.

   Like I said earlier on her comment I replied to. It's all love. If I was making a mistake, I would want to know what I've done wrong. I would hope anyone would feel the same way.

   • I know my comment is late, but Samuel I completely understand what you are saying. My pastor has taught me the same thing about women preaching. I also know about receiving the wrong teaching and being held accountable when God comes. You will always find people that will disagree, but thank you for spreading the word and scriptures.

    I was taught that a woman can only go so far in the bible which makes sense why some consider themselves ministers and not pastors which is the accurate title.

    I bet some would even argue that there are people in heaven with God right now when they're actually all sleeping until the rapture takes place.

    Бог да благослови

   • As soon as you speak truth people think it's aggressiveness. We can't change what God has put in place.

 5. Sorry everyone for all typos in my phone and run on sentences, we won't have these issues in heaven which the lord our god has prepared a place for all that have accepted Jesus as their personal savior. Everyone have a blessed day

  • Richard, I appreciate your concern trying to say we should not argue as this issue will not be discussed in heaven. The fact is all that Samuel has said is the truth and anyone who reads the Bible with understanding will agree to the truth of women not leading men. Thanks Samuel. Let me digress from this issue due to your statement Richard, the Bible never said all who believe in Jesus Christ must be in heaven. JESUS CHRIST in Matthew 5:5 said blessed are the meek for they shall inherit the earth. In line with the psalmist in Psalm 37:11,22,29 $ 34 showing that the wicked shall be cut off from the earth and when that is done, the earth will be rebuilt and made new, hence the prophet Isaiah spoke of new heaven and new earth as also revealed to John in the inland of patmos in Rev 21:1-21. The Holy Bible no doubt says the earth will be made empty, lie waste and turned upside down (an indication of swift destruction of the wicked) Isaiah 24:1-5, and in verse 6, it's written, therefore hath the curse devoured the earth and they that dwells therein are destroyed : therefore the inhabitants of the earth are burned, and few men left. Showing people indeed will dwell on earth still. Isaiah 11:6-9 speak of the unity and harmony that will exists between man and beast which in this world never dwell together. God says he never created the earth to be in vain, he formed it to be inhabited. Isa 45:18.see also Ecclesiastes 1:4, Psalm 104:5. There are many biblical reference that shows that people will live on earth even Christ teaching His disciples how to pray said we should pray for God's kingdom to come. If the kingdom come who will be hear on earth to do God's will as it is in heaven. There are people that will be in heaven, the saint beginning with the twelve apostles then others later called of God in the last days and then the meek and ancient worthies. There are many false teaching taught just to deceive the simple ones. I advise read the Bible portion I cited and do more research on this under the guidance of the holy Spirit praying for wisdom of God, James 1:5 as I did and God will teach you His truth. Don't just believe everything but search the scriptures as the Christians in BEREAU did. God bless you and increase our understanding through Jesus Christ our Lord Amen.

 6. Love you all, and let's hsve peace and joy in our hearts

 7. By the way the Bible is the Inspired word of God and the books and such and authors where chosen by God to do his work, let's get that corrected lol

 8. In other words the spirit of the lord cannot work through us properly if we do not have a full comprehension and Interpretation of his word. Амин

 9. Bless you all the reason why we can not get it right with God it's as a result of compromise you can not compromise with what is wrong to be right women in general terms are not permitted to teach thank you and God bless us all

 10. In Joel 2:28 what did he say? I know women is not the head of men. God made us all in his image, so we all have his spirt in us,I do beleive thatGod poured his spirt out on all flesh. Back in Timothy it said but I suffer not a Women to teach, nor to upsurpathourity over the man, but to be in silence 1 Timothy 2 :12

  • I have sat with tears of how mis guided people are where the Bible is concerned. Also why are peple judging what is wrong and right when it comes to serving the Lord. Iam a pastor a female pastor at tha. I believe God wants us to love one another to fellowship with one another. No matter what your denomination we all serve the same God.Iam doing what God has lead me to do. There's abook called the 12 women of the bible. May God bless you all. Remember in Christ we should be as one.

   • There's no reason for you to be with tears, but you are in the wrong and in the incorrect position to have a role as a preacher in the church over man. God never gave us Authority for women to preach over man. It's impossible for me to believe for you to have this role but yet ignore scriptures fully with how it instructs God's Church to be. The book 12 women of the Bible doesn't have any indication of the women who preach in the church over man from Leah, Gomer, Mary Magdalene, Eve, Mary of Bethany, Hannah, Abigail, not one. The book is About Women written by women to encourage women, but it should not push you to preach in the church over man. It's not even God's words nor scripture.

    It's like Priscilla and how she was with her husband every single time and assisted her husband every single time. That does not make her a pastor, preacher, anything head over man when it comes to God's Church. What you are doing is no different than those who takes Gods words and twist it with the claim of you've been led to do this. That contradict scripture. There is no way that you understand that man is head of woman but yet you take on the role that you have. It's impossible for me to believe that you understand that Pastor is another word for Elder or Bishop but yet one of the qualifications mentioned in Titus 1 and 6 is the husband of one wife. Solely speaks about a man through verse 5 through 9. 1st Timothy 2 and 12 Paul States women are not permitted to teach or have authority over man but to be in silence. It's also required for a preacher to speak with authority and to rebuke,Titus 2:15.

    I can keep going but at the end of the day you have to sit with the burden of proof which you don't have for yourself. It's amazing how people seriously twist scripture and ignore. I'm sure you have people who support what you are doing and because they don't know either, they are beside you.

    • I'm newly converted. The spirit tells me that you are right. A close female family member mentioned she wants to become a pastor. She lives abroad. I will point out to other these scriptures. May ask you which denomination are you?

     Бог да те благослови.

     • Let's state the facts the very first female to carry the word was Mary. She carried the word of GOD in her belly Jesus. Dobrah was a prophetic and when Jesus went to heal johns mother after her healing she began to minister to him. Neither of this women were rebuke for being a servant. Even Hanna went before GOD in asked for Samuel and wasn't rebuked. All GOD needs is a will vessels to spread the gospel. This is not about man nor women, who can spread the gospel. You have to know him for yourself. He died for all humanity not just man.

 11. Sam I agree with you 100% for the glory of God

 12. Greetings, If I may offer my humble opinion, I'd like to first point out that the belligerent, derision is unbecoming of anyone endeavouring to reveal truths. That alone evokes close-mindedness. Second, not even cold hard facts will change the mind of someone steadfastly determined to believe that what they believe is true. Third, it would behoove us to remember, the people, the era, the customs, and the law. At that time. In regard to the passage 1 Tim 2:12, this was an admonishment. In ancient Yisrael, the men and women each had a role to live up to, a customary way of life, a traditional adherence to the law. In the Holy Houses, (churches) it was the men who did the reading and teaching, from the Torah and the women sat together in a separate section of the Holy House. Husband and wife, Torah, discussions were done at home. However, with the death of YHWHh (Jesus) much of the law was abolished. This gave women a new found freedom (in some areas). Some of the women, got a little too rambunctious with their liberation and were speaking out in the Holy House, which was against the rules, basically. So the husbands, as head of household, were told to keep their wives in check, so to speak. This was an Eastern cultural thing. Women, were respectfully, subjective to their husbands. Men, were more responsible, leaders and caretakers then. But, even those responsibilies became more and more lax as time went by. Understand, these were mandates passed down over 2000 years ago. Many requirements, rules, responsibilies etc., have changed in that time. Women have always been Ministers (one who tend to the NEEDS of, whether emotional, physical and/or spiritual) since the beginning of time and they have also always been Teachers, and have been both, not only to children, but men and women as well. In more recent times, especially here in the Western part of the world, women have had to step up and fill many positions men once held, (due to, a lot of times), their failure to do what was decreed by The Almighty. As disciples and believers, we are to proclaim, to all who will listen, the teachings of HIS Son. Church is more than a building. Ministers are more than than just men. Благодаря ви за отделеното време! May The Almighty Sovereign, bring peace and understanding to all who read this.

 13. Hebrews 13:8. Jesus is the same yesterday, today and forever. People believe that because the Holy Bible was penned thousands of years ago it's really not applicable today or that because we now are so much more technologically advanced that we should change what the word of God says. After taking the time to read every comment on this page it appears that most want Gods word to be different than it really is. Sam has made very valid points and has backed up his stance with Gods Word but most who do have their stance imbedded and seared into their beliefs are not willing to accept the truth. The Old Testament is filled with stories of those of the past who went down the path of iniquity because everyone else was doing it. It didn't make it right then and it's not right today. This page is all about the validity of woman pastors, right or wrong? Sam is right, placing a woman in the authority position is against Biblical teaching even though the modern denominations have begun its acceptance. Recently several denominations have accepted homosexuality as acceptable pastors as well. This doesn't make it right and there isn't anything in Gods Holy word that supports this new acceptance. However there are many who will find one or two verses out of the 3100+ verses in the Bible to support their corrupt view. Jesus instructs us to love all people but also warns us to adhere to His Holy word. Earth is Satan's playground and he is always looking for weakness in humanity and he will use that weakness to deceive those who want to do Gods will but haven't truly studied His word to it's fullest. Yes, that includes myself and Sam. We are not infallible the same as all who have commented on this page. Sam made the comment about James 1:5. “If any of you lacks wisdom, let him ask of God, who gives to all liberally and without reproach, and it will be given to him.” Reproach meaning disgrace or dishonor. It would behove all men and women who have decided to be a pastor to go to their quiet place and pray and ask God for His Divine wisdom and go to His Holy Word and with an open mind without a personal agenda and ask Him to clarify His plan for your life.

 14. My husband is not alive. So are women not to attend church if they don't have a man. So married women have men who maybe was once in the church but are not now. So are single women not to attend church. So based on us keeping silent it should also mean not singing or doing secretarial work, or announcing in church.

  • Hi Lois, this is going to be long, as most things I write are. I hope you take the time to read it. I probably won't be able to focus enough to keep it in perfect order.

   Almost everything that has been said here and all the scriptures used, have little to do with a widow or single woman, or a wife who's husband no longer attends church. It's not about a woman not being allowed to be in a church, to learn and worship, sing and be active in the church without a man with her.

   It is about women not being allowed to speak out in, or teach the congregation in a church setting. Women have always been allowed to speak with their husbands, kids, relatives and friends about God and His word. But the women of old, weren't taught like men were. Gods word wasn't passed down to women for the most part. His word was shared to some degree, but not really taught to women. Therefore, the majority of women were unable to speak of, or teach much about it to anyone in those days.

   They could only speak of things they were told by their husbands, elders, family members and friends, with their own families and friends, rather than in churches. But churches did become a place for anyone who desires to attend. Or at least they are nowadays.

   With most everything said here in this whole blog, no one has made the use of scriptures or their thoughts clear enough in my opinion. They've mostly taken a known (To Most) situation and actually made it kind of confusing. I think too many people are influenced by what the world and religion has become in modern times, instead of looking back into the history. You can look at the original traditions without knowing many scriptures. It seems to be a habit for some people to use scripture out of context and even attempt to twist it's meaning to get their personal opinion or point across.

   I'm an ordained Christian minister that has spent the last 50 plus years, studying Gods word, biblical history, world religions, world history, including ancient history and civilization, since I was a young man. I'm not going to quote scriptures, but will mention things that are generally, biblically and historically understood. Maybe someone else will want to add scriptures if they think they are needed. My writing here is mostly about history.

   I am a Christian, but not “religious” at all. The “religious” aspect of Christianity can cause separation and division within the “Christian community”. The various Christian denominations, with their varied doctrines, covenants, dogmas, “Rules” and so on, really can be so far apart that some of them completely oppose each other in many ways. Some of them are actually mortal enemies…(Think of the constant fighting and killing between the Irish Protestants and Catholics)

   These different “Religious Christians” all use the same Bibles, but are formed out of opinions and individual interpretations of the true biblical theme. I know we all think in our own way and have our own ideas about life and religious ideas, but the Bibles that all these people read, have the same exact words, although there are several Bible versions to choose from. Gods real word has never changed, ..people have. If you pray before reading and study, you can trust God to reveal it's true meaning, if you are willing to let God's spirit lead.

   I believe that the hundreds of original denominations and the thousands of off-shoots that developed over the centuries, were formed to satisfy followers that have a need for Gods word to fit what their lifestyles dictate, rather than everyone conforming to what God actually says to us in His word. Sometimes there are things we need to give up to faithfully conform with what God's word actually teaches. I think there are too many people who aren't ready or willing to give up these things. New denominations have formed because of things like this.

   Being a true Christian is actually basic and simple. Being “religious” can be complicated and very hard to maintain. I find that religion itself can create too many limitations, while being “Christian” has no limitations at all. I also believe that the “religious” aspect of Christianity can be very unfair and judgmental at times. True Christians judge no one! “Real” Christianity is about Love! God is Love…

   Back in the early days, long before Jesus lived, there were not really churches as we see them today. There was the great temple in Jerusalem, but hardly any real churches or temples anywhere else. The “church” gatherings were more like the in-home Bible studies that we have now and have had for centuries. Not many people were able to go to the temple, or a church building in olden times, because they lived too far away. They had “Church” in their homes.

   Most people in ancient times never traveled more than a few miles from their home, in any direction back then. If they did, they walked. Because of this, they were pretty much restricted to going short distances from their homes. This actually was the case, clear up until the mid 19th century and still true for some in the early part of the 20th century, in many cases. Some people lived their whole lives within about five miles from where they were born.

   Only the affluent could afford horses, donkey's, cattle, camels or elephants to travel with. People who lived near water, used boats. Those who traveled the world, used large ships. Since most people either grew their own food or lived near farmers from whom they could buy or barter for food, they had little need to travel. During the first century into the second millennium of the common era , during the First Crusade, hordes of people walked from Western Europe, all the way to the Holy Land.

   In those beginning years, people met in houses and yards or fields for “church”, where the men taught, as was the law since the beginning. Gods word was passed down from man to man. When it comes to women speaking out in the church, it's about the way God created us in a different way, with different emotions, abilities and responsibilities and our positions in life that He set up.

   During new testament times, we learn that women weren't allowed to speak in or lead church services, because it was “the woman who was first deceived”. This is referring to Eve being tempted and deceived by Satan in the garden of Eden. She believed the first lie and did eat the “fruit” of the knowledge of good and evil, committing the first sin. It wasn't a new idea for the first century AD (CE). It was always the idea since the beginning.

   Only men gathered in churches or had religious meetings in the beginning. Later on, women were also allowed. There was a leader, a man, who taught Gods word, that he learned from his father and elders, who learned from their fathers and elders. The men would ask questions or make comments about Gods word in the meetings, usually standing up as they spoke. All the church leaders were men. Women were not allowed to participate verbally. I don't believe this applies to women today…

Вижте повече за: