Разлика между месианските евреи и християните

Месиански евреи срещу християни

Докато месианските евреи и християните вярват в Исус, има огромни различия между тези две групи. Вероятно обаче вече сте чували, че някои религии объркват месианските евреи с християните, защото и двете вярват в някои основни учения от светите писания, особено когато почитат Исус. Тези две влиятелни религии имат доста сравнение. За да ни дадем основни определения на тези две религии, е жизненоважно да знаем нещо от техните вярвания.

Месиански евреи (понякога наричани месианци): Просто казано, месианските евреи вярват, че Йешуа (еврейското име за Исус) е техният Месия или най -добрият избавител. Те твърдяха, че Исус не е от човешки произход, но наистина е „Бог Син“. Всъщност основните доктрини на месианските евреи диктуват, че Исус е обещаният Месия, написан в Битие 3:15. Те също се придържат към факта , че родният Израел все още е избраната нация. Те твърдяха, че дори в нашето съвремие Тората все още трябва лоялно да се спазва.

Християни: Християните се придържат главно към ученията на християнството. Техните учения се основават единствено на живота и учението на Исус Христос. Самото име „християни“ първоначално идва от името „Христос“, гръцко име за Месия. Те твърдо вярват, че Исус е Месията, обещан в Библията, Който ги избавя от греховете. Те буквално следват Христос не само с Неговото учение, но и, което е по -важно, с отношенията си с Бога и със своите ближни.

Въпреки че може да има докосване на сходства между тези две религии, е уместно да се знаят техните различия, както и да се разграничават една от друга.

Докато някои твърдяха, че месианските евреи са съвременни християни, това е далеч от истината. С техните различия извира тяхната уникалност. Но и двете им вяра в Исус или Йешуа са безкомпромисни, независимо дали като месиански евреин или християнин. И двамата почитаха Исус като Спасител. Независимо дали е месиански евреин или християнин, важното е, че и двете религии правят всичко възможно да следват Исус, не просто да разпространяват Неговите думи, но, което е по -важно, да живеят с пример всеки ден от живота си.

Резюме: 1. Традиционните еврейски празници се спазват религиозно от месианските евреи като Пурим и Ханука. Християните не спазват тези традиции. 2. Месианците и до днес спазват библейските празници като Деня на изкуплението, Празника на тръбите и Празника на будките. Единствените празници, които християните спазват, са тези, които са с езически произход като Коледа, Великденски недели и други съвременни традиции, които не са писани. 3. Проповедта на месианските евреи е предимно от Еврейските писания (Битие до Малакия), докато християните вярват в всичките шестдесет и шестдесет свещени книги на Библията. 4. Месианският евреин вярва, че Тората, модифицирана от Йешуа, все още е в сила. Това са първите пет книги от библията: (Битие, Изход, Левит, Числа и Второзаконие). Християните вярват, че след като Христос изпълни всички свети закони, Тората не трябва да се прилага повече. 5. Особено когато гръцките писания вече са завършени (книги от Матей до Откровение). 6. Месианските евреи вярват в Танах и Брит Чадаша като своите божествено вдъхновени писания. Християните вярват, че и еврейско-арамейският, и гръцкият Писание, които обхващат цялата Библия, са техните свещени писания, вдъхновени от Бог.

39 коментара

 1. Не всички месиански евреи вярват в спазването на Тората и все още преподават от всички 66 книги.

  • Месианските евреи приемат отношенията си с Исус много сериозно, както би трябвало и християните, но малцина го правят. Най -вече защото има малко истински християни, които следват Исус и Божието Слово!

   Месианските евреи, които срещнах, вярват в Божеството, завръщането на Христос, известно като грабването.Те вярват, че Той умря за нашите грехове и Той е пътят, истината и животът. Те вярват, че никой не идва при Отца, освен чрез Христос. Няма други богове. Те четат и вярват на всички 66 книги в Библията. Те също така почитат празника на Господа, открит в Левит, както ние се раждаме отново, християните също трябва да правят.

   Знам чрез ръководството и ръководството на Светия Дух, че всички 66 книги са все още в сила. Те са единственото нещо, което Христос унищожи на кръста ние грешим. Той е вечната жертва за нашите грехове. Можем смело да дойдем в тронната зала. Свещеникът вече не е необходимост. нито жертвоприношение на животни. Христос беше нашата жертва, веднъж и завинаги. Христос стана отворената врата, на която грешникът може смело да поиска прошка за греховете 24/7. 365 дни в годината.

   Вярвам, че тези мнения не говорят за всички християни, аз не съм съгласен с това в тази статия.

   Аз съм християнин, сега месиански християнин евреин, следвайки Христос изцяло и изцяло по целия път. Всички приятелства, с които съм свързан, евреин или християнин ... се чувствам по същия начин.

  • Месианските евреи са евреи, които са завършили себе си, заявявайки Христос за свой Спасител. Павел учи, че има само три греха, за които трябва да се тревожим, ако бяхме езичници, станали християни :. пиенето на кръв и яденето на удушено месо са две от тях. Повечето църкви учат ред по ред заповеди по заповеди, но аз помолих Бог за милост тук, защото много от нас отидоха в Църквата, научиха се по този начин и поради това можеха да бъдат под проклятието на закона. Не знам какво прави Той тук, но се надявайте и се молете, че Той е уважил тази молитва, за да можем всички да отидем в Рая. Мисля, че министерството на Кен Коупланд потвърди, че е имал два пъти. Ако някой чуе различно, някой да ме уведоми. Що се отнася до Стария завет, има шепа неща, които изглежда вървят напред. Със сигурност не боли да познаваш историята. Научаваме много от опита на другите и много от нас изглежда са призовани да ходят в различни призиви, може би да изпълнят собствените си съдби. Изглежда, че синът ми се обажда на Йосиф, козината с много цветове. Изглежда, че имам Моисей, който се обажда и бях помазан за Давид, Елисей, учител и други. В крайна сметка мисля, че ще усетим вкуса на всички тях и ще успеем да изпълним призванието да сме последвали Хесус. Надявам се и се моля това да помогне. Надявам се скоро да бъда Сара/Сарай и да имам още няколко деца. Сега съм на 65. Съпруг 75. Благословия, Всички

   • Грехът вече не е проблем ... С изключение на „един”, отхвърлянето на Христос !. Веднъж запазен винаги запазен! Ние обаче, след спасението, можем да станем „плътски“, извън общение, но не и извън кралското семейство! Христос даде отговора за плътство с 1 Йоан 1: 9 .. Това е МИЛОСТ!…. Маранатха

    • Ранди Съгласен съм с теб. Бях любопитен в коя област се намирате. Имам приятел в Тексас, който вярва в същото като вас.

  • Да може ли да знам какво е това месианско?

 2. Християните вярват, че Исус Христос е „изпълнението на закона, но въпреки това те спазват закона и зачитат първите 5 книги. Те вярват, че Исус е била последната съвършена и пълна жертва, затова вече не жертват животни.

  • Месианците имат същите вярвания, че Йешуа е перфектното

   • Отивам в месианската синагога.im a kreacionists Genesis го каза.im single.407 223 8997.bill.orlando fl..im 59.no kids.i do not want kids.call n text me.i want a Bible lady

  • Да, благодаря, библейските християни все още държат на закона високо и го виждат като съвършен, той не е премахнат, но ние не го разглеждаме като спасение, защото само Христос носи спасение на грешниците

 3. Искам да отбележа, че последната разлика, която въвеждате, всъщност е прилика. Б'рит чадаша е само еврейската дума за нов завет или на английски новият завет.

 4. АЗ СЪМ МЕСИЯНИН ... имам някакво послание към тази разлика .. трябва да се спазват законите и да се вярва в ЙАХВЕХ, само тогава можете да бъдете спасени .. 2-ма души могат да преведат всички различни езици по света, но никой не може да преведе БОЖЕ ИМЕ .... 3-Библията не казва за празнуване на Коледа, Нова година и т.н. 4- обаче библията ни дава какво да следваме седемте празници ... 5-скъпи брат и сестра избират мъдро .. не закъснявайте, докато има време .. УВАЖАВАМ КРЕСТИНАТА, защото вярваха във второто идване, но не вярват следвайте казаното от бога ... .. В БИБЛИЯТА Левит 11 е написано какво можем да ядем и какво не можем ... и Исая 66 е написано за Свиня и Плъх .... БЛАГОДАРЯ ТИ

  • Моля, интересувам се да стана месианец. Как мога да??? с кой месиански сбор се покланяш ??

   • Опитайте уебсайта First Fruits of Zion и започнете с Hayesod, Фондацията.

   • Здравейте Мичъл, конгрегация на Бет Месия Ливингстън NJ 07039 PH: 973 994 4431

    Надявам се да се видим там, най -добрият избор, който направих, за да работя на нашия Бог чрез Исус. Лилия

  • Благодаря ви за коментарите. Бих искал да знам коя църква посещавате и дали те имат конгрегации във Флорида. Благодаря ти. Мили

   • Мили.Отивам на Йешуа хляб на живота.месийски еврейски.начинаещи иврит се преподава.раби Том Флорес.неколко други.им законопроект.407 223 8997.орландо Флорида.им 59 бели. Опитайте се да тренирате ежедневно. Обадете ми се моля

  • Моля, припомнете си обаче, че след умилостивението на Христос в Новия завет Той учи, че много от старите закони, които са били необходими, не са това, което прави християнина. В Римляни 14: 17-20 по отношение на въпросите какво да се яде или какво да не се яде (пие) се казва: „Защото Божието царство не е въпрос на това какво ядем или пием, но да живеем живот на доброта, мир и радост в Святия Дух. Ако служите на Христос с това отношение, ще угодите на Бога. И други хора ще ви одобрят. И така, нека се стремим към хармония в Църквата и да се опитаме да се изградим взаимно. Не разкъсвайте Божието дело върху това, което ядете. Помнете, че няма нищо лошо в тези неща сами по себе си ... ”Останалата част, стихове 20-23 продължава с тази страхотна новина. Исус също заявява в Матей 22: 36-40: „Обичай Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа и с целия си ум. Това е първата заповед. И второто е подобно на това: „Обичай ближния си като себе си“. Целият Закон и Пророците се придържат към тези две заповеди. "

 5. Евреите трябва да следват закона на Тората, а не езичниците вярващи Новият завет излага нашия закон и е да вярваме и да приемаме

 6. Прочетох цялата тази статия и все още виждам това, което видях преди: Месианският юдаизъм = християнството. По принцип месианските евреи са еквивалент на ранните евреи след Исус, които в момента, в които вярваха, че Исус е техният обещан Месия, на практика станаха християни. Статията дори го изрича: Христос има предвид Месия. Имате ли речник? Единствените забележителни разлики са културни, обикновено свързани с празници или с други незначителни библейски детайли. С какво това ги различава един от друг? Деверът ми е месиански евреин и той твърдо упорито твърди, че е различен от всички онези християни, повлияни от езичеството (между другото, бракът е езическа практика между другото. Той също е женен). Първите християни също не са спазвали Коледа или Великден. Всъщност те вероятно все още спазват старите еврейски традиции. Защо не? Вероятно спасителят им.

  • Не мислите ли, че би било умно да оцените раждането, смъртта и възкресението на Исус над древните еврейски традиции? Причината евреите и Исус да празнуват тези празници е, че Исус беше евреин и още не беше умрял, така че никой не можеше да празнува неговото възкресение

  • Съгласен съм ранните вярващи да порицават евреите. Месианските евреи все още бяха евреи след Тора, а също и Павел Шаул и Исус Йешуа. Той е бил евреин и е моделирал Тората. бяхме освободени от закона на греха и смъртта, но не и да започнем нова религия, наречена християнство. Има ново движение на Бог Адонай, който да върне вярващите езичници към техните еврейски еврейски корени и да направи Тора по най -добрия начин не за спасение, а за да покаже, че обичаме Адонай Иешуа, че Го обичаме и да се подчиняваме на Бог Отец Аба. !!! 119 министерства са едно добро начало и едно. Шалом - християнските бащи извадиха цялото еврейство от Божието слово, защото те бяха антисемитски и тяхната е пълна еврейска библия, направена и наречена дърво на живота.

  • Съмнявам се, че са уважили празниците. Павел не преподава празници. Галатяни 4: 7-10

 7. Еврейският народ произхожда от синовете/племената на Яков (Израел), чийто баща е Исаак и чийто дядо е Авраам от рода на Сим - един от тримата синове на Ной.

  Всички останали са езичници. Това е много специфичен род, обещал специален Завет от Бог на много специфичен народ - хората, които произхождат от 12 -те сина/племена.

  Дори ашкеназките „евреи“ не са заветни евреи, тъй като техните предци не произхождат от 12 -те племена на Яков. Те всъщност са от линията на Japeth - рода на езичниците.

  Вярвайки в Месията, Яшуа Ха Машиах НЕ прави евреин християнин. Християните са езичници (НЕ евреи), които вярват в Христос като спасител и Божи Син.

  Християните са присадени в Тялото на Христос с вярващи евреи. Първо евреинът, а след това и езичникът. Евреите имат един завет с Бога, докато християните имат друг. И двамата са Божии деца.

  Най -малкото 7 -те закона на Ноахид са за цялото човечество - евреи и езичници. Бог спазва съботата и съботата предшества всички еврейски закони, така че християните трябва да се покланят в събота и да пазят съботата свята.

  Всички езически празници, празнувани от християните, също са форма на идолопоклонство и следователно противоречат на законите на Ноахиде и са греховни.

  • Преди всичко можете да бъдете евреин и християнин едновременно. След като сте християнин, няма нужда да се наричате месиански евреин, защото вече сте ново творение в Христос. Християнството и вярата в Христос триумфират над всичко. Второ. Не е грешно да празнуваме раждането и възкресението на нашия господар и Спасител

   • Ранните последователи на Христос, Църквата, бяха просто известни като вярващи. Павел и Петър признаха различията и признаха свободата на вярващите езичници в Христос. Ранните църковни езичници също признават завета на еврейските вярващи с Бога. Ранната езическа църква също изпраща дарения на еврейските вярващи по време на тежки времена и глад и за да помогне на Църквата да разпространява Добрата новина за Христос. Четете Деяния!

  • Йеремия ch31v31 новият завет е към израел и юда. Ходя в месиански синагоги от 1990 г. опитвайки се да се подчиня на цялата Библия, която мога. Няма езичество. Евреите трябва да преминат към нов завет плюс old.im креационисти.shalom

 8. Бракът е по произход езическа практика и според вашите стандарти не би ли бил и форма на идолопоклонство и грях?

 9. Поне като християнин от езичници съм признал това ... Йоан 3:16

  „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине всеки, който вярва в Него, но да има вечен живот.

  Също така ... Йоан 14: 6 Исус каза: „Аз съм пътят, истината и животът: никой не идва при Отца, освен чрез мен“.

  Достатъчно казано! За съжаление избраните хора не разбраха това за първи път ... За щастие, Бог обича света, целия свят.

 10. Единството трябва да дойде в църквата като цяло. В Книгата Откровение се споменават седем църкви и всички ние трябва да се стремим да достигнем нивото на Филаделфийската църква. Бог няма оплаквания там, но предупреждава, че можем да загубим славата и може да се наложи тя да бъде възстановена отново.

  Оригиналните църковни отци, разбира се, са оригиналните ученици. Те бяха: месиански. Те бяха евреи, които твърдяха, че Христос е Спасител, което ги прави завършени евреи или месианци. Евреите не биха приели Христовото предложение за спасение. След това Бог разшири предложението си за спасение до езичниците, но това беше месианска църква, в която бяхме поканени. Вярваме, че след като Светият Дух се изпълни, е добра идея да се научите да следвате Неговите пътища. Ако Святият Дух е вътре във вас чрез кръщението си, Той автоматично ще ви научи как да ходите, както е ходил Христос. Има такива, които искаме да вървим по този път и защото Го обичаме достатъчно, за да Му угодим. Канторите и писарите трябва да са част от църквата като цяло. Не забравяйте, че днес той е същият като тогава. Въпреки че Павел учи, че християните -езичници нямат повече от три греха, за които да се тревожат, аз вярвам, че ако Бог не може да пребъде с греха и Светият Дух ни води във всяка Истина, която включва как да водим безгрешен живот, ние сме били поканени Християнството, известно още като месиански живот, и че трябва да постъпим така, както правят те, за да не съборим църквата.

  Бракът далеч не е езически. Чупата е пътят на месианството и би трябвало да бъде пътят и на християнина.

  Да угодиш на Бога, като живееш свещен живот, като претендираш за Йешошуа като Спасител, приемаш водата, Светия Дух и кръщенията с огън, както и всички останали кръщения, със сигурност е нещо, което нашият Бог не би подмятал Тези неща биха могли да установят много по -силна църква чрез единство и единство съгласувано ходене.

  Suze Vanderbeck Suzanne Vanderbeck Министерства

  Бъди благословен

 11. 24.03.17

  Голяма част от това е много страшно за мен. Аз съм на 77 години и съм християнин. Вярвам, че Исус е изпълнението на закона и затова му се предавам. Но голяма част от написаното по -горе и внукът ми се страхува, че няма да мога да видя Рая, защото съм християнин и не живея според Стария Завет. Казаха ми, че има над 600 заповеди и трябва да се опитам да живея според всички тях ... не само 10 -те, дадени в новия завет ... че Христос не е изпълнението на закона и че думите на Христос в Новия завет за вярата в Него и и приемането му няма да ме спаси ... но какво ще кажете за крадеца на кръста?

  Мери Грейс

  • Исус дойде на земята и предефинира закона. Новият завет е новият завет с Христос. Исус твърди, че е единственият начин за истината и живота. Значи сте на прав път. Християнството е единственият начин.

   • Проучете историята на християнството. Първите вярващи на Йешуа/Исус го наричат ​​„Пътят“ и са „Вярващи“. Езическите римляни се докопаха до него и го смесиха с езичеството си и се роди римокатолицизмът. Хората не се наричаха християни и дотогава нямаше християнство. Първите „християни“ са римляните/гърците, приели римокатолицизма. Ако ровите достатъчно дълбоко, ще разберете, че католическият или „християнският“ Месия не е същият Месия от Библията. Дори с протестантската Реформация, за да се откъснат от злата, езическа католическа църква, те пренесоха много от езическите традиции. Коледа НЕ е раждането на Исус. Роден е като в края на май/ началото на юни. ВСИЧКО, освен да кажем, че Коледа е за Христос, е езическо. Бог е много ясен как се чувства по отношение на езичеството и вършенето на нещата на този свят. Първоначално Великден беше ден, в който жертваха бебета, които бяха заченати предишния Великден, и потопените яйца в кръвта си. Оттам дойде умирането на яйца. Ако го погледнете, официалният цвят на великденското яйце е червен. Има няколко писания на Бог, Исус и Павел, които казват да следват закона. Бог не се променя. Той каза, че ще познава Своя народ от онези, които спазват заповедите Му и спазват съботата. Католическата църква промени съботата, за да съответства на езическото им поклонение и да докаже, че са над Библията. Вижте го, това е лудост. Исус казва, че МНОГО ще бъдат излъгани, мислейки, че Го познават, следвайки фалшива доктрина, и Той няма да ги познае. Да, ние сме спасени от Грейс. Бог обаче иска да следваме Неговите правила. Отношенията ни с децата ни трябва да са огледало на отношенията ни с Него. Ние обичаме децата си безусловно, но имаме правила и разпоредби, които очакваме те да спазват. Бог знае, че не можем да изпълним всички 613 заповеди, затова Исус дойде да бъде нашата благодат. Той не е нашето извинение или свободен пропуск да пренебрегваме Божиите правила и разпоредби. Бях отгледан като неконфесионален християнин, така че разбирам фалшивата доктрина, която се преподава, и объркването. Ние постоянно бихме чели, в новия завет, как Бог не се променя и ние трябва да се подчиняваме на Бога. След това пасторът се обръща, изважда някои свещени писания от контекста, като изглежда като противоречащ на други стихове и ни казва, че не е нужно да се подчиняваме на Бог, стига да приемем Исус за наш Спасител, защото Той отмени закона . Когато достатъчно хора осъзнаха противоречията, пасторите го промениха и казаха, че законът е само за евреите. Това е толкова нелепо и просто форма на изкривяване на думата, за да оправдаеш живота като езичник, докато казваш, че обичаш Исус.

  • Не се страхувайте, прочетете Йоан 3:16. С идването на Исус на земята, разпъването и издигането от гроба обещанието се изпълни и старите начини вече не бяха необходими. Няма нужда от жертви, Исус беше най -голямата жертва. Вече не е било нечисто месо и т.н. Ако вярвате в сърцето си, че Исус е Спасителят и приемате Джим, Светият Дух идва в сърцето ви и е вдъхновението на вашата вяра. Не бой се, ще бъдеш с Него на небето.

  • Скъпа любима Мери Грейс, прочетох коментара ти с тъга и състрадание. Тъга, защото страхът ви от „спазване“ на 600 -те закона или нашето неуспех да го направим беше причината за смъртта, погребението и възкресението на Исус Христос. Преди Христос, ако нарушихме една заповед, бяхме виновни, че ги нарушихме всички. Кръвна жертва беше необходима за всеки извършен грях! Нашата грешна природа ни прави склонни към грях .. Само Исус Христос, Йешуа, би могъл да плати крайната жертва, защото е бил без грях. Моята молитва е да помолите Господ Исус да дойде в сърцето ви. Исус иска само да вярвате, че Той е Божият Син, който умря, за да спаси целия свят ... евреи и езичници .. след като приемете дара на спасението, моля се помолете и помолете Святия Дух да дойде в сърцето и ума ви. Това ще ви даде мир (shaloam), разбиране и утеха и ще премахне страховете, негативните мисли и съмнения. Бог да ви благослови в името на Исус

 12. Аз съм месиански евреин.

  Това са НЯКОИ от новозаветните разсъждения на Писанията, които следваме и разбираме, което означава, че все още трябва да живеем, както е живял ЙЕШУА. Знаем, че Йешуа спазва съботата, както ни е заповядано да правим. Знаем, че е роден евреин, живял евреин като равин, умрял евреин и възкръснал. Той беше кралят на евреите. Той умря за нашите грехове. И след като приемем, че установяваме връзка с Него, трябва да се подчиняваме на него и на всичко, което ни е заповядано да правим. Ние не следваме светските начини, само за да се впишем, както се опитват да направят повечето християни. Това, което е популярно, не е това, което е правилно.

  1 Йоан 2: 3-6: Знаем, че сме го опознали, ако спазваме неговите заповеди. 4 Който каже: „Аз го познавам“, но не изпълнява това, което му заповядва, е лъжец и истината не е в този човек. 5 Но ако някой се подчини на думата му, любовта към Бога наистина се завършва в тях. Ето как знаем, че сме в Него: 6 Който твърди, че живее в него, трябва да живее както Исус.

  Йоан 14:15: „Ако ме обичаш, пази заповедите ми.“

  Йоан 14:23: Исус отговори: „Всеки, който ме обича, ще се подчини на учението ми. Моят Отец ще ги обича и ние ще дойдем при тях и ще направим дома си с тях.

  1 Йоан 2: 3: Знаем, че сме го опознали, ако спазваме неговите заповеди.

  1 Йоан 5: 3: Всъщност това е любов към Бога: да спазваме неговите заповеди. И заповедите му не са тежки,

  Лука 14:27: И който не носи кръста си и не ме следва, не може да бъде мой ученик.

  Матей 10:28: Който не вземе кръста си и не ме последва, не е достоен за мен.

  Йоан 15:10: Ако спазвате заповедите ми, ще останете в любовта ми, както аз спазих заповедите на Отца си и оставам в любовта му.

 13. Признават ли месианските евреи Христос в плът?

 14. „Месианският евреин вярва, че Тората, модифицирана от Йешуа ...“

  Неправилно. Йешуа никога не е променял Тората. Той конкретно каза, че нито една най -малка част от буква от Тора няма да отмине, докато небето и земята съществуват. Правилно е да се каже „... подкрепено от Йешуа ...“.

Вижте повече за: