Разлика между LDS и Christian

LDS срещу християнин

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (LDS), или мормонизмът, е форма на християнството, която е различна от традиционното християнство, тъй като формира нова религиозна традиция. Тя започва през 1820 -те години с прилики с протестантското християнство, но се отклонява от традиционните християнски учения през 1830 -те и 1840 -те години.

Неговият основател Джоузеф Смит твърди, че християнските църкви са напуснали и променили доктриналните истини и че мормонизмът може да възстанови тези истини. Той отхвърли учението за Светата Троица и научи, че човек има потенциала да стане бог.

Въпреки че споделят възгледите на другите християнски деноминации относно изкуплението и възкресението на Исус и приемат Библията като Писание, те имат допълнителни стихове в „Книгата на Мормон“. Те също практикуват кръщение и празнуват Евхаристията като другите християнски църкви.

Джоузеф Смит вярва, че Библията е била повредена и е загубил някои книги, които са пропуснати от Католическата църква, и е направил преработена версия на Библията. След това той даде на „Книгата на Мормон“ равен статут с този на Библията. Неговите учения включват три славни небеса с място за грешници, кръщение за мъртви и многоженство, въпреки че последното е било отказано от църквата, но е запазено от фундаменталистите на мормоните. Той учи, че Бог Отец и Исус са отделни същества с физически тела.

Той учи, че Адам е Бог Отец и физически е родил Исус и че Исус е по -скоро подчинен на Отца, отколкото на Неговия равен. Мормоните вярват, че Бог Отец, подобно на Исус, се е родил веднъж като дух, а след това отново като човек. Той умря и беше възкресен и постигна божественост заедно със съпруга, наречена Света Майка, която роди духове с Исус като първороден от тези духове. За разлика от традиционните християнски църкви, които вярват, че Бог е всемогъщ и всезнаещ, мормоните вярват, че Бог се управлява от естествения закон.

Други християнски църкви не признават кръщението на LDS, второто помазване, допълнителни стихове и лидерите на Джозеф Смит и Мормон като пророци. Някои смятат мормонизма или LDS за по -скоро култ, отколкото християнска църква.

Резюме:

1. Християнинът е човек, който вярва в Исус Христос като Месия и следва Неговите учения, докато Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, или LDS, е форма на християнство, която е различна от другите християнски църкви. 2. Християнин вярва, че Бог е всемогъщ и всезнаещ, докато LDS учат, че Бог се управлява от естествения закон, точно като човека. 3. LDS разглеждат своя основател Джоузеф Смит и други църковни лидери като пророци, докато други християнски църкви не го правят. 4. И християнската, и LDS църквите приемат Библията като Писание, но LDS имат допълнителни стихове в „Книгата на Мормон“. 5. Християнин практикува моногамия, докато ранните мормони практикуват полигамия с клон на мормонизма, който го практикува и днес. 6. LDS вярват, че Бог Отец също е бил човек със съпруга, която е родила духове, когато са достигнали божественост след смъртта и възкресението, докато християните вярват, че Бог е божествен, а не човек и няма жена.

14 коментара

 1. Не знам откъде сте взели данните си, но отклонете се от вярванията на Църквата на ИСУС ХРИСТОС на светиите от последните дни. Ако всъщност погледнахте уебсайта http://www.lds.org, вместо да разчитате на това, което ви казват вашите антимормонски проповедници, може да разберете в какво всъщност вярваме. Ние сме християни по всякакъв възможен начин, повече от повечето секти там. Христос е в центъра на нашите вярвания, а Джозеф Смит беше неговият Пророк, който възстанови истината на света. Бог Отец и Исус Христос са прославени същества, които са всемогъщи и искат да ги следваме, тъй като сме братя и сестри на Христос.

  • mormon $ вярват в РАЗЛИЧЕН Исус… техният Исус е роден след като техният „бог“, който преди е бил МЪЖ, е имал секс с Мери (като бивш мъж, той не е могъл да създава ... само организира!). не е имало „девствено раждане“.

   техният исус изкупи греха на човечеството в градината, а НЕ на кръста.

   НЯМА ЕДНО археологическо доказателство за НИКОЙ човек, животно, метал или място, споменато в мормоновата книга, някога е съществувало по времето и мястото, където са споменати в техните „писания“! Те нямат карти, защото всичко е измислено.

   техният пророк (изписвам го като „печалба“!) учи, че има хора, които живеят на Луната, обличат се като квакери и живеят около хиляда години. Бригам млад учи, че хората живеят и на слънце. те вярват, че техният бог живее на планета близо до звезда, наречена Колоб, и ако живеете правилно, вие също можете да станете бог и да имате своя СВОЯ планета.

   Те КАЖАТ, че не практикуват полигамия, но ТЕКУЩОТО им писание (Учение и завети, раздел 132, ИЗИСКВА това. Те вярват, че ще имат вечен секс и ще раждат духовни бебета в техния отвъден живот с множество жени в тяхното „небесно царство“, ако са достойни .

   те не вярват в спасяването на ГРАЦИЯ ~ само благодат СЛЕД ВСИЧКО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ .... Джозеф Смит „преведе библията и се редактира в формулировката ... .и добави думи като„ сбогом “(френски ??? дай ми почивка !!!).

   В интернет има МНОГО информация за тези, които искат да знаят ИСТИНАТА ... .. Аз съм един, КОЙТО Е ЗАЛУЧЕН от тази "религия" и МОЛЯТ се всички да видят тяхната измама и RUN RUN RUN !!!

   • ЕХА! Дори като не-мормон, смятам, че Пеги е откровена! Откъде е измислила тези неща? Смешно!

   • Църквата LDS не учи, че Адам е Бог или че хората живеят на луната или слънцето. Трябва да започнете отначало и да вземете фактите от източника. И таз добра. И когато казвате, че вярваме в „различен“ Исус - разбира се. Вашият Исус беше мечтан от куп невдъхновени стари фалшиви свещеници преди 2000 години на Никейската конференция, ръководена от поклонник на слънцето. Опитайте да прочетете Писанията веднъж. Колко ясен е текстът, когато се казва, че Стивън е видял Бог Отец и неговия Син да стоят до него. И Исус казва, че не знае кога ще бъде Второто му пришествие, но баща му знае. И Исус казва, че прави само това, което вижда, че прави Отец му. И Отец говори от небето и идентифицира Исус като негов Син, когато Исус беше кръстен. и така нататък. Учението за Троицата не е изказване от който и да е Божи пророк, а измислена фантазия от глупаци, които имаха твърде много вино. Тези момчета спореха завинаги за природата на Бог и Константин избра версията, която му харесваше, и оттам дойде вашето учение за Троицата. Не от откровение от истинския Бог. Така че да, ние се покланяме на различен Исус. Ние се покланяме на Исус, който се е разкрил чрез жив пророк.

  • Лицето или лицата, написали горното, които вярват, че LDS са в грешка. Един ден това е обещание за всички други, които не вярват в Истината, Пътя или Живота, ще трябва да се опитат да докажат на моя Бог, че е сгрешил. Аз лично съм Роден отново християнин, въпреки че не мога да докажа на мормоните, че съм прав “, има само един Бог и Той е бил в Отца, Сина и Светия Дух. Той е Дух. Той няма физическо тяло, но се е познал чрез Своя Син, Исус Христос. Библията или Словото не грешат, но са Истината. Хората винаги са се опитвали да обезобразят Библията, но не могат. Божието Слово сега е по -живо, както преди 1000 години. Ето защо Божието Слово създаде толкова много проблеми на хората, които се опитват да обърнат истината. Бог Отец е създал всичко чрез Словото. Словото стана плът. Той е моят Господ и Спасител Исус Христос, моят Учител мой най -добър приятел. Който като Син като живот, който няма Божия Син, няма живот в тях.

   • О, аз Doobie трябва да кажа, че ако имах повече от една жена до края на седмицата, щях да бъда предупреден и трябва да изостря молива си, за да го използвам отново за следващата седмица хаха.

 2. Тези данни са глупости, нищо за моята църква, ние, мормоните, не вярваме, че можем да станем богове, изобщо не допускаме многоженство

  • Когато се казва: „Той учи, че Адам е Бог Отец и физически е родил Исус“, това не е вярно. Ние, мормоните, вярваме, че Адам е бил негова личност. И ние вярваме, че Небесният Отец е бащата на Исус както духовно, така и физически. И Кърт, ние вярваме, че можем да бъдем богове и богини, ако живеем праведно. И ние го постигнахме.

   Всички въпроси относно Църквата на ИСУС ХРИСТОС на светиите от последните дни, моля, посетете http://www.lds.org или http://www.mormon.org .

  • тогава не познавате собствените си писания и история. тъжно, много тъжно!

 3. 1. Мормоните вярват, че се подчиняват на законите на земята, така че въпреки че вярваме в многоженството, ние не го практикуваме, защото е незаконно.

  2. Идеята, че Адам е Бог, бащата идва от неразбиране на нещо, което Бригъм Йънг е казал в своя реч. Адам е бащата на цялото човечество само в смисъл, че е първият човек на земята. Нашите писания учат, че Адам „е ходил и е говорил с Бога в Едемската градина“ преди грехопадението. Толкова ясно, нашето учение не учи, че Адам е Бог, бащата на Исус и всичко това.

  3. Мормоните отхвърлят учението за Троицата. Това учение е едно от многото, измислено от множество религиозни водачи, които, важно е да се отбележи, вярват, че всяко откровение от Бог е престанало. Тези невдъхновени религиозни водачи спореха за своите доктрини за Бог в продължение на месеци. Накрая езичникът Константин им казал да изберат един и да свършат с него. Така не се установява истинската религиозна доктрина. Учението за Троицата е объркано, когато разгледаме как Исус се отнася към своя Отец. „Не търся собствената си воля, а волята на Отца, който Ме е пратил. Само това писание казва на всеки разумен, честен човек, че Отец и Синът са две различни личности. Когато Спасителят беше кръстен, Исус беше във водата, от небето дойде глас, който казваше, че Небесният Отец е доволен от Исус и Светият Дух слезе върху него. Три ясно различни същества. Отец обичаше света, затова даде своя Син. Когато Христос беше на кръста, той извика към своя Отец и го попита защо го е изоставил. Това беше моментът, когато Отец оттегли своето постоянно духовно присъствие от Исус, така че той беше напълно сам. След като бил възкресен, той казал на Мария да не го докосва, защото още не се е възнесъл при своя Баща. Тези и много други писания разрушават създаденото от човека, непонятно учение за Троицата.

  4. Повечето християни са разбираемо обидени, че мормоните вярват, че могат да станат богове. Тази доктрина обаче всъщност е добре подкрепена в Библията на крал Джеймс и не е толкова радикална, ако вземете предвид това, което Исус каза за своите последователи. Късно е и нямам време в момента да се справя правилно с тази тема. Надяваме се, че следните лакомства ще ви помогнат малко. а) Последователите на Исус ще седнат от дясната му ръка и ще получат всичко, което Исус и Отец имат. Помислете за това! (б) Старият завет казва, че сме богове и синове на Бога. Исус също се позова на този стих. в) Ние сме Божии деца и децата могат да пораснат като родителите си. (г) Да се ​​каже, че никога не можем да станем богове, означава да отречем, че нашият Небесен Отец има силата да прави каквото пожелае, за да издигне и благослови децата си. д) Спасителят определи какво е бог за Джоузеф Смит: Той говори за онези, които са били верни в живота на Евангелието на Исус Христос и казва: „Тогава те ще бъдат богове, защото нямат край; затова те ще бъдат от вечни до вечни, защото продължават; тогава те ще бъдат преди всичко, защото всичко им е подчинено. Тогава те ще бъдат богове, защото имат цялата сила и ангелите са им подчинени. " Всичко това става възможно благодарение на спасителната благодат на Спасителя, а не защото сме проправили пътя си към небето. Въпреки че Исус е посочил нашия потенциал да достигнем ниво на божественост (както го определя), ние никога няма да бъдем равни на Отца или Сина. Исус е живял съвършен живот и е изкупил нашите грехове и е скъсал връзките на смъртта. Интересното е, че той каза: „Синът не може да направи нищо от себе си, освен това, което ВИЖДА, че прави Отец: защото каквото и да прави, това прави и Сина по същия начин“. Възможно ли е във всички вечности преди този свят нашият Небесен Отец да е ходил в смъртност в друг свят и да изкупи греховете на тези хора? Нещо за размисъл. Нещо, за което да се молим.

 4. Най -вероятно, ако някой от нас искаше да получи точна информация от кардиолог, вместо това нямаше да отидем да попитаме съседа си, който е експерт водопроводчик. По същия начин попитайте всеки посетител на църквата LDS в какво вярва. Тогава ще разберете истината. Не са антимормони, те са като водопроводчик.

 5. Който и да е написал това парче за убежденията на LDS, пуши нещо наистина добро, защото е напълно измислено. Ако отидете на сайта lds.org, всъщност бихте могли да прочетете тяхната позиция за всичко и е съвсем ясно, че тук не сме точни в описанието/разбирането на тяхната вяра

 6. Ако вярвате, можете да се върнете като бог. Тогава защо никой не е направил това? Колко милиарда хора са починали от началото на времето? И ако можете да обясните всички части на Бог, Исус и Светия Дух. Тогава предполагам, че Той наистина не е много Бог.

  • Мормоните не вярват, че „се завръщат като бог“. Това е прераждане, което не е част от Евангелието на Исус Христос. Те вярват, че Бог Отец обича Своите деца и има план, чрез който те могат да пораснат и да бъдат точно като Него. Толкова ли е странно да се мисли, че един толкова силен Отец, колкото Бог, може да възпита децата си, за да бъдат точно като Него? Не е ли малко глупаво да се поставят граници на това, което Бог е планирал за Своите деца, когато Писанията ни казват: „Окото не е видяло, нито ухото е чуло, нито са влезли в сърцето на човека, нещата, които Бог е подготвил за тях които го обичат. ”?

Вижте повече за: ,