Разлика между Бог и Аллах

Бог срещу Аллах

Религията е много противоречива тема за обсъждане особено между исляма и християнството. Благочестиви последователи на двете религии претендират за надмощие над другата, поради което през цялата история; много учени и експерти са се опитвали да преодолеят разликата между Бог и Аллах.

Първо, анализът на всяко име разкрива разлика в значението въз основа на техния език на произход. Казват, че Бог се корени от санскритската дума „ху“, което означава призоваване или призоваване. Аллах, от друга страна, се корени от арабското „al“, което означава „the“ и „ilah“, което означава божество или бог. Но въпреки ясните вариации, и двете имена основно се отнасят до много мощно същество, което може да бъде призовано за помощ.

Следващата точка, която трябва да се анализира, е тяхното поведение, записано в разкази, открити в Библията и Корана. Бог провъзгласява спасението чрез безусловна вяра от своите последователи и чрез жертвата на своя син Исус. Аллах обещава избавление на последователите, които вършат добри дела, както е посочено в тяхната свещена книга Коран.

Християните се покланят на три въплъщения на Бог, известен като Светата Троица; бащата, синът и Светият Дух. Мюсюлманите знаят само за едно Върховно Същество и това е Аллах. Има и голяма разлика в това как Бог и Аллах виждат онези, които съгрешават. Бог може да прости на тези, които вървят срещу него, докато Аллах е малко строг и иска тези, които грешат, да бъдат наказани съответно.

Бог също така позволи на пророците си да извършат чудотворни действия в негово име като форма на убеждение за скептиците. Мюсюлманският пророк Мохамед не е изискван от Аллах да направи същото. Но може би най -критичният аспект, в който тези две божества се различават помежду си, е как техните последователи могат да получат влизане в небето или рая. Бог не допуска грешниците в своята паша, освен ако те се покаят и измият греховете си чрез Исус. Аллах определя влизането в рая чрез тежестта на греха на човек. Леките престъпления се третират леко, но големите грехове означават вечно проклятие.

Има и други точки, в които и двете религии се срещат и се отдалечават една от друга. Но без значение какви са различията им, и двете божества играят жизненоважна роля в моралните ценности на обществото и цивилизацията като цяло.

Резюме:

1. Думата Бог има различно значение за Аллах. „Бог означава да призовава или призовава, докато Аллах означава божество или бог.

2. Бог обещава спасение на тези, които вярват в него, докато Аллах иска последователите му да вършат добри дела, за да спасят душите им.

3. Бог има три представления; Отец, Синът и Светият Дух, докато Аллах е единственият бог, на който всеки мюсюлманин трябва да се покланя.

4. Бог проповядва прошка срещу греха, докато Аллах иска последователите му, които грешат, да бъдат наказани.

5. Бог показва своето присъствие чрез чудеса, докато Аллах не го прави.

6. Бог ще позволи на грешните rs в небето само когато се покаят и се помолят чрез Исус. Аллах позволява на тези с леки грехове да влязат в рая.

72 коментара

 1. Здравей,

  Изглежда, че тази статия е неточна в редица точки и много повърхностна по отношение на вашето разбиране за исляма. Няколко примера:

  '2. Бог обещава спасение на тези, които вярват в него, докато Аллах иска последователите му да вършат добри дела, за да спасят душите им. “

  Всеки вярващ ще влезе в рая, някои без да се съобразяват, някои след претеглянето на делата си, а други след отплата.

  '4. Бог проповядва прошка срещу греха, докато Аллах иска неговите последователи, които грешат, да бъдат наказани. “

  Това е неправилно, тъй като Аллах иска добро за цялото Си творение, но тези, които грешат, рискуват възможността да бъдат наказани. Всъщност Той поставя много посредници между себе си и творението, за да могат да търсят прошка за своите недостатъци. Аллах казва на Своето творение „Аз съм такъв, какъвто ме възприемаш“ - така че тези, които имат добро мнение за него, ще извлекат ползите. Съществува и пророческата традиция, според която в Съдния ден човек, който няма да има абсолютно никакви добри дела да говорим за това ще получи влизане в небето без наказание, като просто има добро мнение за своя Господ.

  '5. Бог показва своето присъствие чрез чудеса, докато Аллах не го прави. “

  Още един неточен момент. Мюсюлманите определено вярват в чудеса, независимо дали са в ръцете на пророци или светци (или дори миряни). Да се ​​каже, че пророкът Мохамед не е извършил чудеса, е пълно невежество, кратък прочит на биографията му би показал друго. Примери за това е разцепването на Луната след предизвикателство от неверниците, осигуряване на храна за хранене на стотици от един съд за готвене и осигуряване на вода от скала, за да могат спътниците да използват за измиване.

  '6. Бог ще позволи на грешниците в небето само когато се покаят и се помолят чрез Исус. Аллах позволява на тези с леки грехове да влязат в рая. “

  Аллах е „Всепрощаващият“, всичко, което човек трябва да направи, е да се обърне към Него. Всъщност на мнозина ще бъде простено само да направят нещо, което се счита за незначително за неспециалиста, примерът, даден по отношение на точка 4, е достатъчен за справяне с това.

  За разбирането,

  • В коя сура са казани опроверженията към точка 4.

  • Колега, напълно съм съгласен с теб. Когато прочетох тази статия, се изсмях.

   „Несъмнено тези, които вярват, тези, които са евреи, сабийци и християни - който и да е повярвал в Аллах и в последния ден и е вършил правда, няма да се страхуват, нито ще скърбят.“ Мислете, че това е глава 5 стих 69 или 70 проверете го Мир, Салам

   • Първо, не съм съгласен с вас, защото истината е, че Аллах не съществува, защото няма сила да създаде света, така че няма нужда да казвате, че този глупав бог, наречен Аллах, е бог, ако искате да знаете кой е Бог е Исус Христос, който е велик Бог, който е създал всички небеса и земята

  • Когато тръгвам на пътешествие за по -добро разбиране на различните религии и вярвания на хората и където се вписвам в крайна сметка е добре да видя коментари, които изясняват нещата, докато вървя напред. Където ме отвежда кой знае ...........

   • Радвам се да чуя брат, обаче, ако ще търсиш житейска философия, която според теб има смисъл, трябва да прочетеш оригиналните книги на тези религии, които имаш като алтернатива. Призовавам ви да НЕ слушате други хора, що се отнася до съдържанието на всяка религия, посланието прави религията не хората, които използват съобщението. В Библията свещениците могат да ви интерпретират. В Корана човек трябва да се тълкува, защото в исляма няма човек между човека и божествеността. Късмет!

    • Къде в Библията се казва, че хората не могат да тълкуват това Слово? Просто питам.

    • Амет, трябва да прекарваш времето си в писане на фантастични романи, тъй като нямаш представа за истината. Предполагам, че затова сте били привлечени от исляма, вие и Франк Синатра можете да пеете заедно: „Направих го по моя начин“. Когато чета коментарите за исляма виждам истинска колекция от различни теории. Мисля, че мюсюлманите поне ще прочетат Корана и ще разберат разказите си за това, което Коранът има да каже за тази много популярна монотеистична религия. С уважение, Джеймс Г. Рикетс

     За протокол гледам на исляма като на най -голямата приказка в света за всички времена

  • Кой е написал това ????? „Аллах“ е арабската дума за „Бог“

  • скъпи мои мюсюлмани, не мога да разбера, че Аллах няма името си bcz al+ilah означава Бог само на арабски откровено име elohim е yehova.

   Йехова не може да позволи секс, храна ,,,,,,,,,, в небето, но Аллах предоставя всичко това.

   алах никога не говори директно срещу хора, но библейският бог говори срещу хора.

   пратеникът на Аллах каза, че не иска да се е случило в живота му, но Исус (бог, пророк, човек, умрял от човешки грехове ,,,,) знае бъдещето и всичко

   Исус дарява вечен живот на хората bt muhammd cant.

   накрая библията е само една свещена книга, моля, разберете дис, но Коранът дойде след като Мохамед n също коран говори обратно за библията.

  • скъпи мои мюсюлмани, не мога да разбера, че Аллах няма името си bcz al+ilah означава Бог само на арабски откровено име elohim е yehova.

   Йехова не може да позволи секс, храна ,,,,,,,,,, в небето, но Аллах предоставя всичко това.

   алах никога не говори директно срещу хора, но библейският бог говори срещу хора.

   пратеникът на Аллах каза, че не иска да се е случило в живота му, но Исус (бог, пророк, човек, умрял от човешки грехове ,,,,) знае бъдещето и всичко

   Исус дарява вечен живот на хората bt muhammd cant.

   накрая библията е само една свещена книга, моля, разберете дис, но коранът дойде след като Мохамед n също коран говори обратно за библията

  • Невероятно!

   Казахте, че Аллах е обещал на тези с лек грях да влязат в рая! Къде ще бъде този рай, каква власт е дал Аллах на земята? Доколкото писанията разкриват, само небесният Бог е създал всичко и всичко, от което са направени други богове.

   Също така, къде беше Аллах по време на създаването на света, ако има власт? Цялото царство за Аллах и пророк Мохамед е двусмислено според мен.

  • Радвам се, че коментирахте. Ако не бях, щях да повярвам на всички тези неща за Аллах, които не прощават и не правят чудеса. Благодаря ти

 2. Имаше напълно погрешно тълкуване за Аллах. Вярвам, че писателят няма идеи какво се опитва да опише. моля, обърнете се към Ал-Коран и ще получите истинската картина между Аллах и Бог, защото Ал-Коран никога не се променя от човешко същество в сравнение с Библията. Библията се променя по отношение на времето от техния последовател, те ще изберат това, което смятат за подходящо за живота си, НО Ал-Коранът е от Аллах през Джибрил до Мохамед, видял цялото човечество

  Ислямът е начинът на живот.

  • скъпи мой мюсюлманин. ако библията е била променена, тогава вашият алах не е бог bcz не, където в Корана датската библия е била повредена. но мюсюлманите са с религиозно чувство. те не се нуждаят от Бог, но се нуждаят от лудост.

   имам различен тип курани. включително и корана на ахмадея.

  • Ако бяхте идиот, можеше ли да забележите, че Библията и Коранът са умове на хора, които са искали умовете на човечеството да се държат подредено. Отговорете ми на този въпрос.

   Когато вирусът на Корона дойде при нас, някой идиот може ли да се сети за Библията или Корана?

  • Грешният ти приятел, Исус Христос е единственият начин

 3. Ако за секунда някой наистина вярва, че Мохамед е разделил Луната буквално, само ще покаже колко смешен е човек да вярва в такова нещо. Друго нещо, много храна от тенджера за готвене? Това беше копирано от Библията на историята, в която Исус хранеше, ултимативите с риба и хляб в кошницата, а също и историята на водата от скалата беше копирана от Библията, като се има предвид, че почти същата точна история просто промени думите малко . За хора като мен, които са изучавали и изследвали много религии и историята на тях, е очевидно, че Коранът и Мохамед са фалшива доктрина и лъжепророк, за който Библията ни предупреди. Лесно е да видите, ако изучавате само малко.

  • Библията е съвременна по отношение на времето, осъзнаваш ли ?. но Коранът е бил вечнозелен през времето, без никакви промени. колко версии на библията имаш обред? всички ли сте използвали същата библия не мисля така. Библията казва, че един ден последният пророк ще дойде на земята и ще поучава за исляма и дори Исус трябва да се подчини на Мохамед. Мохамед донесе Ал-Корана, защото Библията е била променена от неговия последовател по отношение на техните нужди. но ал-Коран е различен. той дойде от Аллах през Джибрил до Мохамед. Аллах обещава да запази ал-Корана от всякакви изменения.

   Сура Ал-Ихлас „Абсолютният факт е, че Аллах е Единственият, Уникалният, Самотният, Абсолютният; Перфектният, изключителният; Аллах е Вечният, Абсолютен, Трансцендентен, Абсолютно независим; Аллах е единственият, който разчита на себе си; Един, от когото всички, без изключение, са зависими; [112: 01-02]

   • единственото нещо, което мога да ти кажа е, че си толкова глупав

   • единственото нещо, което мога да ти кажа е, че си толкова луд

  • На FRED изглежда, че като прочета отговорите ви, че се придържате към християнската вяра, аз също не се абонирам, обичам начина, по който използвате разсъжденията, за да стигнете до заключението, че всеки, който вярва в споменатите чудеса на Мохамед, трябва да бъде луд. ако можете просто да използвате същото мислене, ще се оправдаете, че чудесата на Исус не са уникални за него и всъщност не са от библейското чудо. в най -добрия случай вие сте заимствани от езическите религии, да, можете да видите Мохамед като котка -копие, но цялата Библия също е такава, всяка от тези книги, където да бъде представена като научна работа от съвременния изследовател или аспирант като завършил работа. всички те ще бъдат виновни за плагиатство, така че не знам защо някой по някакъв начин им вярва.

  • когато един от последователите на Пророка беше попитан дали вярва, че Мухамед пътува една нощ между Мека и Джуресалем, той отговори, че му вярва за повече от това (че получава от седемте небеса думите на Бог = Аллах) вярвам че е вярно, както вярвам, че Исус е ходил по морето и че Мойсей е разделил океана. всички те идват от един и същ източник. ако е така, нищо няма да ви изненада при намирането на прилика в трите книги: Торат, Библията, Коран. аз вярвам и на трите и следвам последния, защото Бог няма да изпрати друг пророк, ако няма нужда.

  • Божичко! От всички тези твърдения, повечето от тези хора са заблудени! Чух връх на мюсюлмански лидер за исляма! Това е много объркана, фалшива религия! Това не е близо до християнството.

   Ти си първият, който прочетох в тези отговори, който каза правилно!

   Как могат тези хора да са толкова глупави? Доста е страшно !!

 4. Доказателството е в пудинга !!!

  Това, което се случва със страни като Близкия изток, показва колко нечовешки и насилствени са тези хора. Те нямат уважение към човешката раса и нямат представа кое е правилно и в тези хора има толкова много страх и омраза, че трябва да помислят да се обърнат към християнството за вечен мир и любов.

  Бог да благослови

  • Използвате фалшиво име, защо вашата религия е вярна ,,

   Дай ми причина да бъда християнин и в какво да вярвам, че съм християнин,

  • Християнството е последното място, където бих търсил мир и любов. Това, което ще откриете там, е страх, омраза, осъждане, лицемерие и алчност. Моля, не забравяйте никога не споменатия факт, че има и християнски терористи. Те просто не са маркирани като терористи. Което е смешно пристрастие, ако питате мен ...

  • Ислямът е религон на мира и любовта

  • Точно! Трябва да се молим за тях !! Добре казано!!

 5. Аллах = Бог. Бог = Аллах. Те са едно и също. Не съм учен, но имам доста добри познания за двете религии и знам, че в основата си и двете проповядват едно и също. Любов към Бога, любов към себе си и любов към другите. Християнството и ислямът са двете красиви религии, а богослужението, на което християните и мюсюлманите се покланят и се молят, е едно и също. Не мрази, човече.

  • ISEEE СЕГА ЗАЩО БИБЛИЯТА КАЖЕ ДАЛИ ИЗТОКЪТ ОТ ЗАПАДА ОЩЕ, ОТТЕГА СЛОВОТО НА БОЖЕТО БЕШЕ СЕ СЕГА ПОБИКИРАНЕ НА СУВЕРИТЕТА НА НАШИЯ БОГ НИЕ СМЕ ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДИН СЪГЛАС СЪЗДАТЕЛЯТ ДОБРО СПАСЕНИЕ ВСИЧКО ТОВА Е НАУЧЕНОТО И ДВАМА, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ОБИЧАМЕ ВСЕКИ, КАТО ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ.

  • искаш да кажеш, че християнството е мирна религия

 6. Каква е разликата между Бог и природата?

 7. Бог и Аллах са едни и същи, но разликата е в тълкуването на разбирането на индивидите, Бог е Бог, нещо е езикът и вярата. Нека се обичаме, както обичаме себе си. Амин

 8. На FRED изглежда, че като прочета отговорите ви, че се придържате към християнската вяра, аз също не се абонирам, обичам начина, по който използвате разсъжденията, за да стигнете до заключението, че всеки, който вярва в споменатите чудеса на Мохамед, трябва да бъде луд. ако можете просто да използвате същото мислене, ще се оправдаете, че чудесата на Исус не са уникални за него и всъщност не са от библейското чудо. в най -добрия случай вие сте заимствани от езическите религии, да, можете да видите Мохамед като котка -копие, но цялата Библия също е такава, всяка от тези книги, където да бъде представена като научна работа от съвременния изследовател или аспирант като завършил работа. всички те ще бъдат виновни за плагиатство, така че не знам защо някой по някакъв начин им вярва.

 9. Изглежда повечето хора имат погрешно мнение за Библията Бог-Йехова. Той е любов и чрез Исус Спасителя той установява лични отношения с всеки, който дойде при него. Бог не е установил никаква религия на земята. Искате ли да се насладите на живота с Бог? Имейл [email protected]

 10. Мисля, че сте сбъркали част от това, покажете ми доказателството за това, което казвате, ако сте честни

  Аллах е единственият бог, Аллах е бог, но той е един никога три, или четири

  големите грехове отвеждат хората в ада? те могат да го направят, но имаше хадиси в тази насока

  където изглежда, че дори проститутките и грешниците са били простени от Аллах, Бог, за цял живот на грехове и не са били наказани в тежкия иншаллах

  • Какво?????

  • В БИБЛИЯТА ИСУС КАЗВА НА ПРЕПИСИТЕ МОЩНИТЕ РАБИ И БИСХОБИТЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, КОИТО СЪБИРАТЕЛИТЕ НА ДАНЪЦИТЕ И ПРОСТИТОВЕ ЩЕ ВИДЯТ НЕБЕТО ПРЕДИ ТЕ, ЗАЩОТО КОЖЕТЕ ЛИЦОПРИТИТЕ, КАКТО НЕ СЪМ.

 11. Ако Исус (PBUH) и Мохамед (PBUH), когато четат тази статия и коментарите, които следват, и двамата ще бъдат разочаровани. Няма възможност да има две различни върховни същества. Създателят е същият, независимо дали ни харесва или не. Той не се нуждае от нас, за да го защитаваме или да го сравняваме с нещо друго. Ние се нуждаем от НЕГО и той няма нужда от нас.

  Мога да се обзаложа, че последният ми долар, Исус (PBUH) и Мохамед (PBUH) никога няма да се състезават един срещу друг. Призовавам всички да прочетат разкритите писания с интерес да научат какво ни казва посланието и да не го изкривяват.

 12. Лол Тази статия трябва да е най -лошо написаната статия, на която съм попадал от дълго време. Вижте колко отчаян е писателят, за да докаже, че мюсюлманите и християните се покланят на различни богове. Той/тя не вярва, че второто най -използвано име за Бог в Библията е „Elohim”, което на еврейски означава същото като „Аллах”, единственият достоен за поклонение. Плюс „Аллах е малко по -строг“ Лол. Всяка глава от Корана започва с „С името на Бог, НАЙ -СЪСЪСТОЯНИЯТ, НАЙ -МИЛОСТЕН”. Писателят излъга, когато каза, че Бог приема разкаянието, но Аллах не. Аллах ВИНАГИ ще приеме покаяние от някой от своите роби. И преди да наречете „Аллах“ строг, може да искате да прочетете Стария завет, по -специално Второзаконието, където Мойсей избива неверниците в името на Бог.

  • На първо място, няма такова нещо като нов завет. Божието слово е вечно. Той никога не е променял думата си, нито се променя. Второ, прочетете Числа 23:19. Аз съм добър и не съм човек, за да лъжа, нито човешкият Син, за да се покая. Би било пряко противоречие да се предположи, че Бог някога ще стане човек или ще се покае, но Библията в много случаи казва, че е направил и двете. Осъзнават ли хората, че 3, събрани заедно, са равни на 3, дори ако предположите, че Троицата представлява един Бог? Какво се случи с пророчествата на Исая за това, че аз съм Бог и няма друго освен мен? Изведнъж имате някакъв малък бял човек, седнал отдясно на Бога на трона. Бог каза, че славата му ще сподели с друг и никаква плът няма да се похвали в негово присъствие. Само аз ли чета с/за разбиране на Божието слово? В края на този живот този аргумент ще бъде уреден. Прочетете Марк 12: 29 - 31. Исус никога не е заявявал, че е Бог. Човек го смрази.

   • Голям Майк, бих предложил да започнеш с това да се научиш да четеш, преди да започнеш да цитираш непогрешимото Божие слово. Джеймс Г. Рикетс

  • Ако Аллах е вашият истински бог, тогава в Корана различен стих за невярващи. Дали Мохамед никога не е знаел предварително за смъртта си и трябва да се моли за рая пред Аллах по време на смъртта си. Дали Мохамед се е оженил за 13 съпруги, включително непълнолетни, независимо дали е секс маниак или зависим от секса. Да, Мохамед никога не е простил на невинни хора, а по -скоро е убил плячката или им е обезглавил. Самият Мохамед беше обсебен от злия дух Габриел. Y Мохамед никога не е вършил добри неща през целия си живот и е обещавал на другите рай Y козата е изяла вашия коран. Ако Коранът е свят, това е доказателството, че той е дошъл от небето. Колко дъщери има Аллах, ако няма нито една, тогава вие се покланяте на черен камък в Мека. По времето на Ибрахим е имало 365 идоли, почитани от мюсюлманите, и мюсюлманите възразяват срещу почитането на идоли. Беше ли Мохамед безгрешен или грешен, ако не.

  • Добре казано! Смеех се и поклащах глава, както и четейки тази абсурдно неточна статия.

   ИРОНИЯТА ... ”Бог приема разкаянието, но Аллах не” ... .Ако Бог от Библията приема покаяние за спасение, какъв беше смисълът Исус да умре за вашите грехове? !! Поради това противоречие в библията, че Бог се нуждае от плащане за ВСИЧКИ грехове, за да Го изпълни като справедлив Бог. Къде е милостта и способността да прощаваш точно в това? !!

   Честно казано, не знам как тези основни противоречия на техните основни убеждения не са маркирани.

   Аллах заявява, че чрез Своята милост човек ще стигне до небето.

   Аллах Yihdeehum.

 13. Също така, означава ли това, че евреите и християните се покланят на различни богове? Нещо, което трябва да обмислите…

 14. страхотна статия !! Бих добавил също, че само мюсюлманите смятат своя бог за алах за бог на xtian, само xtians считат своя бог за еврейски бог и, разбира се, евреят се отрече и от xtian и от ислямските богове. това е направо от техните ортодоксални теологии, така че очаквайте либералните версии да се различават ...

  що се отнася до мохамед и злия Коран ...

  Мохамхед е убиец на военачалника от 7 век, който дойде на власт на река от кръв, заобиколена от главорези и гангстери, използвайки сплашване, насилие, измама и измами, за да разшири своята престъпна империя, като същевременно безмилостно потиска и убива опонентите си и се обогатява с открадната плячка.

  Злият Коран е колекция от поговорки и речи на този дяволски луд, претендиращ за божествено ръководство от някакъв митичен бог на небето, който е вдъхновил поколения луди фанатици към отвратително поведение, което води до най-тежките престъпления срещу човечеството, започващи преди 1400 години и продължаващи дори и днес .

  графична версия, чудесна за изпращане по имейл 🙂

  http://img256.imageshack.us/img256/1479/dangermoko.jpg

  • @ecks защо ,,,,, Страхувам се 4 u в деня на съда b4 Бог ,,, пръстът, който използваш, за да напишеш всички тези глупости на urs, ще те отрече ,,, инфактът Ur Prophet ще отрича U Ie пророк ISA (pbuh ) (Исус, синът на Мариам) В4 Всемогъщият Бог ……… Оставям ви на Бог и продължавам да се хваля в невежество, а вие сте арогантно подбрани… .И на писателя ,,,, първо, бих искал да обърна внимание на нещо не успяхте да осъзнаете ,,,,,,,, Никога в живота си не сравнявайте Бог с това, което е създал, представете си, че казвате Бог срещу Исус и т.н. със същото и едно значение Almigthy, което наричат ​​Бог, Аллах на арабски или очаквате ли те да използват езика на друга държава, AllaHa се нарича Бог на езика на майката на Исус, jehova означава Бог за някои хора, майчиният ми език ние наричаме Бог eledumare и така че какво е стресът ви и какво възнамерявате да спечелите, след като пишете на ниско ниво и показва колко сте ниски, когато пишете статии за глупаци като вас да четете ... И нека да направя Това е ясно на U, Повечето мюсюлмани понякога не знаят и отбелязват това, че ние и християните се покланяме на различен Бог, защото техният е три в един Бог, но моят като мюсюлманин ЕДИН Бог (АЛЛАХ, най -милостивият и най -благотворителен) pls проучване b4 разпространение на глупости и помнете, че все пак ще дадете отчет за това b4 всемогъщият Бог и винаги ще забелязвате, че никой мюсюлманин на земята няма да повдигне злоупотреба с някой от пророка на Всемогъщия Бог, т. е. пророк b4 Пророк мохамед (с.а.с.) ……… ..Така че носете това и четете добре, за да знаете истината и истинският път е ИСЛАМ (подчинение на волята на Всемогъщия Бог) МУСЛУМАН.

 15. Авторът на тази статия е прав. Християните и мюсюлманите не се покланят на един и същ Бог. И каквито и езикови игри, които иска да играе, са ми добре. Християните са политезити, които се покланят на три богове. Ако служител/свещеник/проповедник бъде попитан за това, те ще кажат, че това е „мистерия на вярата“ Истината е: Светият дух е част от бога, който може да влезе в човек и да осигури утеха, отговори на молитви и напътствия . Синът е въплъщение на бог, подобен на индуизма. Това дава добър аргумент относно обяснението на авторите за произхода на думата бог от санскрит (индуски език.) Християнският бог не е толкова различен от Зевс и многобройните му синове. Тази точка показва как ранните християни са били повлияни от гръцките идеи. Най -накрая те вярват в бога баща. Той е основният бог, който прилича на човек и не може да бъде достигнат освен чрез светия дух или Исус. Католиците могат да стигнат до него и чрез светци. Така че, както моите братя и сестри мюсюлмани могат да видят, християните и мюсюлманите не се покланят на един и същ бог и това да го кажем е Куф.

 16. Трябва да кажа, че това исках да знам, само за да потвърдя разбирането си за разликите. Имам само една основна цел; като християнин, чувствам, че ни липсва, когато става въпрос за това на кого и как се покланяме. Истинските християни вярват в Христос, и в Светия Дух, и в Отец/ БОГ, но тук е уловката, но ние вярваме, че всички те са ЕДИНСТВЕНИ! Един Бог, Една вяра, Едно Кръщение. Като истински християни ние вярваме, че Бог не само ще ни прости греховете, когато се покаем и се отвърнем от нечестивите си пътища, но и ще ни избави от връзките, които ни задържат.

  За тези, които вярват в Аллах, те са тези, които ще бъдат оставени тук, когато второто идване на християните Масия се върне, за да възхити тези, които са готови.

  За да сте готови, първо трябва да повярвате в Христос, защото Той е единственият път, единствената истина и единствената светлина. Тогава се кръстете САМО В ИМЕТО НА ИСУС! Не в заглавия на това, което всеки човек може да бъде. И накрая да получим Дара на Светия Дух. Дори след като сте постигнали тези цели, вие сте подготвени да водите добрата битка и винаги да побеждавате ежедневните хитрости на духовния враг.

  Тези, които следват Аллах, казват, че спазват Моисеевия закон, но забравят, че Богът на Мойсей не е нищо друго освен БОГ, а не Аллах и законът, който Бог е дал на Мойсей за избрания от него народ, е създаден, за да се обичат един друг през целия си индивидуален живот . Аллах не допуска милост и прошка, а болка и страдание.

  Бог е знак и представа за Святост и Добро, докато Аллах не е твърде далеч от това, че едва надминава пътищата на сатаните, честно казано има много разделение между Бог и Аллах, Бог има благодат и мир, Аллах е всичко за това да получите своя, гняв и справедливостта през по -голямата част от времето, а след това също може да направи само толкова много, независимо дали с Бог, изобщо няма ограничение за него и неговите способности.

 17. здравей

  Първата от тази статия има напълно погрешна гледна точка, чрез това изглежда, че на този свят има различни богове, богът на християните богът (Аллах) на мюсюлманите богът на евреите боговете на индусите бог на бидистите и т.н. Това е напълно погрешно, скъпа моя, има само един БОГ за всички нас и за всяко друго създание на този свят. Просто разликата в начините за почитане на него и различните езици го наричат ​​с други думи (кой е правилният начин на поклонение е съвсем друг въпрос) Аллах е БОГ, това е просто арабската дума за БОГ, както на немски gott или във френски dieu или в испански диоси или италиански дио и т.н. и т.н. и т.н. можем ли да попитаме сега КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БОГ И ДИОС (на испански) разбира се, че не е същото само на различен език.

  Наистина не разбирам, когато го казвате в „обобщение 1“- Резюме: 1. Думата Бог има различно значение за Аллах. „Бог означава да призовава или призовава, докато Аллах означава божество или бог. - първо казвате Думата Бог има различно значение за Аллах, ТАКАН казвате, че Бог означава да призовава или призовава, докато Аллах означава божество или БОГ. изглежда, че не знаете истинското значение на думата БОГ, защото също на английски Бог означава и божество, и отколкото казвате ... или Бог това означава, че Аллах означава Бог 😀 вие го казвате и не го разбирате.

  в Корана БОГ спомена 99 имена за него най -доброто е АЛЛАХ

  http://voyagebwp.wordpress.com/2010/06/17/99-names-of-allah-with-english-meanings/

  Второ, има много грешки, описващи Аллах (бог) от ислямския път

  „Обобщение 3“. Бог има три представления; Отец, Синът и Светият Дух, докато Аллах е единственият бог, на който всеки мюсюлманин трябва да се покланя.

  -(Аллах не е самотният бог само за мюсюлманите, но и за всичко, което съществува)

  „Обобщение 4 ″. Бог проповядва прошка срещу греха, докато Аллах иска последователите му, които грешат, да бъдат наказани.

  -(Пророкът Мохамед, с.а.с., каза, че Божията милост превъзмогва гнева му и той е онези, които прощават милостивия, той прощава на всички, които го молят и САМО ИСКО искрено за прошка и не се покланят на нищо друго освен на НЕГО. Дръжте за прошка, заповядайте какво е правилно и се отдръпнете от невежеството. (Коран, 7: 199) ... Те трябва по-скоро да простят и да пренебрегнат. Не бихте ли обичали Аллах да ви прости? Аллах е Всепрощаващ, Милостив. ”(Коран , 24:22) Възстановяването на лошо действие е еквивалентно на него. Но ако някой прости и поправи нещата, наградата му е при Аллах ... (Коран, 42:40) ... Но ако простите и оневините и простете, Аллах винаги прощава и е най-милостив (Коран, 64: 14) и т.н.)- ” http://www.islamfortoday.com/athar12.htm

  „Обобщение 5“. Бог показва своето присъствие чрез чудеса, докато Аллах не го прави. - Това изречение, както целият текст, е доказателството, че тази статия има напълно погрешна гледна точка, защото Аллах (бог) показва своето присъствие по много много начини, споменати в Тора, Библията, Корана, с думите на неговите пророци (от Адам, Авраам, Ной, Саломон, Давид, Моисей, Исус и т.н. и последно чрез Мохамед мир да бъде отворен всички) в Природата и навсякъде около нас. Той е пуснал двете морета, сближавайки се заедно, с бариера между тях, която те не пробиват. (Коран, 55: 19-20) и др.)

  резюме 6. Бог ще позволи на грешниците в небето само когато се покаят и се помолят чрез Исус. Аллах позволява на тези с леки грехове да влязат в рая. -(Същото е като в „обобщение 4“ Аллах (Бог) ще позволи на всеки да влезе в рая, който се покае и се моли и той, но само той, не чрез Исус или Мохамед или Моисей или нещо друго)

  Бог да благослови

 18. Аллах е арабската дума за „Бог“, а Богът на мюсюлманите и боговете на Христейнс са един и същ бог, просто тълкуван по различен начин

 19. Бог, Аллах, Елохим ... едно и също божество различни езици.

  Християните, които говорят арабски, също използват термина Аллах. Сега начинът, по който всяка деноминация или свещена книга описват това божество, може да се различава леко, но всички те се отнасят до СЪЩОТО божество БОГ, ДИЕУ, ЕЛОХИМ, АЛЛАХ, ДИОС…. . Тези три монотеистични религии се различават преди всичко от избрания от тях пророк. Имайте предвид, че в хронологичен план всяка религия признава и уважава пророците на предишния им колега. Юдаизъм- християнски, след това ислям (хронологично)

 20. Може би трябва да разберем едно нещо, когато става въпрос за Бог, а това е, че има само един истински Гог и той просто казва: Аз съм Бог на всички богове. Аз съм всичко на всичко. Няма друг Бог освен мен. Сега това е толкова кристално ясно и лесно за разбиране. И така, какъв е целият шум? Газ ние, бедните смъртни, обичаме да усложняваме нещата малко за себе си, като деца сме пълни с его и суета делата на Дявола. Аз съм по -добър от теб, моят Бог е такъв и такъв. Само си помислете колко велик е Бог и той има толкова много имена във всички нации на този свят и няма нищо против. Той ни обича всички. И се обажда като Деца. Виждам защо, можеш ли? Основното е, че независимо от всичко, ние се нуждаем от Бог, той няма нужда от нас, но ако оставим различията си настрана и просто се обичаме един друг, както и Бог, ние сме толкова благословени. Обичам да се възползвам от тази възможност и да благословя всички богомолци и поклонници. Без значение каква е вашата религия. И ако имате Вяра, тогава нека Вярата и Любовта чрез Бог победят всичко. Наистина вярвам в това. Само едно нещо ми идва на ум, когато става въпрос за пророк Мохамед, той не беше разпнат на кръст и възкръсна ИСУС! ТАКА ИСУС Е ГОСПОД. Амин.

 21. Бог идва от бога, който идва от староанглийски. Да мислиш, че Бог идва от санскрит е глупаво, тъй като бог и ху не си приличат.

 22. Аллах се бори с Бог и Бог победи

 23. Има само един Бог и Бог е казал „Няма да имаш друг Бог преди мен“! Тъй като има само една църква, Христос беше казал на тази скала, че ще построя своята Църква.

 24. Мюсюлманите и християните (истински) не се покланят на един и същ Бог. Казването, че го правят, не го прави. Израилтяните в пустинята изработиха златно теле и го поклониха, вярвайки, че телето представлява Бог. Този човек погрешно вярва, че истинският Бог на вселената приема всички форми на поклонение. Тази фалшива представа продължава и до днес и всъщност стана по -извратена. Нищо не може да бъде по -далеч от истината. Ние можем да дойдем САМО при Бог при Неговите условия, а не наши собствени. Това означава, че НЕ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ И ЛИЧНИ ЧУВСТВА И УВЕРЕНИЯ водят към Бог.

 25. Исус е единственият път към НЕБЕТО. Той каза „... ... никой не идва при Отца освен чрез Мен“ (Йоан 14: 6) Прочетете Библията, но не бъркайте, че всичко няма да бъде написано там ... също прочетете Йоан 21: 25

  Благодаря ти

 26. Това се прави от необразован човек, който не знае за нито една религия, той прави разлика б/б „Бог“ и „Аллах о субхана тала“ Всемогъщият Аллах е този, който съществува, който знае добре .. Всевишният Аллах е най -добрият планиращ според доколкото ми е известно, ние трябва да наричаме Аллах със собственото си име Аллах, но този човек причинява голяма разлика ч/б Бог и Аллах и той определя, че е правил годишен изпит, всички знаем, че той е само един бог, който е „Аллах о Тала“ всички ние трябва да запазим вярата си в един бог, който е „Аллах“, моля, не вярвайте на слуховете

 27. Друга корекция ... не ВСИЧКИ християни вярват или „почитат“ Троицата. Тази статия е доста неточна и изисква повече изследвания.

 28. Баща им прости, защото не знаят какво правят.

 29. В Малайзия и Индонезия думите „Аллах“ и „Бог“ се използват взаимозаменяемо. Християните там дори използват Аллах, за да споменат Бащата на Света Троица.

  • Но трябва да знаем, че мюсюлманите и християните не се покланят на един и същ Бог. Това е така, защото когато четете Корана, масажът не отразява Библията. Например Библията ни казва всичко за миналото, настоящето и бъдещето. Но Коранът копира информация от Библията и я поставя погрешно. Например бащата на Ибрахим е елиазари според Корана. Библията ни казва, че бащата на Ибрахам е тера. Коранът разказва, че моторът на Исус е сестрата на Харун, докато Харун е живял повече от 1000 хиляди преди Мери майката на Исус. Някои от аятите от Корана са дадени в полза на Мохамед, когато е направил грешка. Например стиховете, които позволяват мараж на всяка ислямска съпруга и вземат за себе си робини. Тези стихове са издигнати в полза на пророка

 30. С цялото ми уважение, позволете ми да посъветвам всички вас, както инициаторът на тази статия, така и коментаторите да излязат от Вавилонската кула. Не можете да твърдите, че познавате Бог, като просто прочетете някои истории-буквата ще ви убие, вместо да ви изгради. Моят съвет е следният: Влезте в къщата си или в килера, не се молете по никакъв религиозен начин, а с искрено сърце, помолете Бог да ви се разкрие. Само тогава ще разберете многоизмерните личности на Бог и как Той се свързва с всички култури. Освен ако не получите Откровение от първа ръка, цялата такава история, която познавате, може да е грешна. Престанете да се борите за Бог. Това не е целта, която Той ви е създал. Божествеността е вярна Посланието на Бога е ясно и Божият съд е сигурен Бойте се от НЕГО и бъдете спасени днес!

Вижте повече за: