Разлика между пост и въздържание

Пост срещу въздържание

Постът и въздържанието са две много свързани понятия или практики, извършвани от благочестивата римокатолическа деноминация. Постенето е задължително през пепелни сряди и разпети петък (тези дни се случват само веднъж годишно). Докато постът се счита от някои секти за акт на пълно нехапване на храна, католическата църква подчертава, че това е просто намаляване на нормалния ви дневен прием на храна в определени свещени дни на наблюдение. Това се прави, защото се казва, че това е акт на покаяние, който помага на човек да се отдалечи от пътя на греха и да се върне в Божиите обятия. Освен това се казва, че това помага да се изрази скръбта за извършените грехове.

По -точно, постът е практиката да се яде едно редовно пълно хранене на ден през споменатите дни на наблюдение. Наред с това, все още е допустимо да приемате две малки хранения в други части на деня. Тези допълнителни хранения не трябва да надвишават количеството, консумирано по време на обичайното хранене. На всичкото отгоре не е позволено да похапвате, когато постите. Католическата църква ясно подчертава това като практика, която трябва да се прилага от всички католици на възраст между 18 и 59 години. Въпреки това, има някои случаи, че трябва да се вземат предвид изключения, например когато човек е болен и не може да пости. Други католици с умствени увреждания или хора с увреждания също не са помолени да постят. За кърмещи майки, бременни жени и физически работници, гладуването може просто да се третира като опция. То просто се насърчава за тях и не се изисква. Животът е по -важен от практиката на пост.

От друга страна, въздържанието е друг акт на покаяние, който наблюдава, че не консумирате месо във вашата диета или храна. Добра алтернатива за този хранителен продукт е рибата, която е доста допустима по време на въздържание. За разлика от гладуването, въздържанието има по -широк обхват, тъй като е задължително за тези на 14 и повече години. Освен това, освен обичайното спазване на поста по време на Пепеляна сряда и Разпети петък, въздържанието се изисква и през всички постни петъци. Други благочестиви католици дори се въздържат всеки петък през цялата година. Това е било наблюдавано, за да бъде разпространена сред много американски католици. Църквата също така подчертава, че трябва да се практикуват други покаятелни действия, в случай че лицето не е в състояние да се въздържа.

Резюме:

1. Сред католиците постът е намаляване на нормалното количество консумирана храна на ден: едно редовно хранене плюс две други по -малки хранения без закуски по време на Светите дни на наблюдение. 2. Сред католиците въздържанието е пропускането на месо и други месни продукти, с изключение на риба, в диетата по време на Светите дни на наблюдение. 3. Въздържанието се практикува от по -широка възрастова група католици на възраст 14 и повече години, за разлика от поста, който се практикува от католици на възраст между 18 и 59 години. по време на Пепелна сряда и Велики петък. Постът се спазва само през Пепелна сряда и Велики петък.

Вижте повече за: