Разлика между католическата църква и протестантската църква

Католическата църква срещу протестантската църква, основана на вярата в Исус Христос, и от католическата и протестантски църкви имат много разлики между тях. В Католическата църква например олтарът е централен, а амвонът е в центъра на протестантската църква.

В католическата църква масата набляга много на ритуали, символи и церемонии за разлика от протестантската църква. Месите се извършват по литургичен начин в католическа църква, също за разлика от протестантската църква.

Що се отнася до Библията, католическият и протестантският превод са почти сходни с едно изключение. В превода на Католическата църква са включени апокрифите. Тези писания не се виждат в протестантски преводи.

Друга голяма разлика, която може да се види между двете църкви, е по отношение на Дева Мария. Последователите на католическата църква вярват, че Мария е била девствена през целия си живот и че раждането на Исус Христос е било истинско чудо. От друга страна, последователите на протестантската църква не смятат Мария за останала девица след раждането на Исус.

Трябва също така да се отбележи, че протестантите са много религиозни и придават толкова голямо значение на църквата, колкото и на домовете си. Протестантите поставят по -голям акцент върху библията в сравнение с католиците. За разлика от протестантската църква, католическите църкви са склонни да бъдат по -украсени.

Според вярванията последователите на Католическата църква имат повече вярвания. Това е една от причините службите в католическата църква да са по -дълги от тези на протестантската църква. Католиците имат седем тайнства, докато протестантите имат само две.

Резюме

  1. В католическата църква олтарът е центърът на поклонението, докато амвонът е фокусната точка на протестантската църква.
  2. Месите се извършват по литургичен начин в католическата църква, за разлика от протестантските църкви.
  3. В превода на Библията от Католическата църква, Апокрифите; която е колекция от седем пълни книги и допълнения към други, са включени. Тези писания не се виждат в протестантски преводи.
  4. Последователите на католическата църква вярват, че Мария е била девствена през целия си живот и раждането на Исус Христос е било истинско чудо. От друга страна, последователите на протестантската църква не смятат Мария за останала девица след раждането на Исус Христос.
  5. Католиците имат седем тайнства, докато протестантите имат само две.
  6. Последователите на Католическата църква имат повече вярвания. Това е една от причините службите в католическата църква да са по -дълги от тези на протестантската църква.

Â

3 коментара

  1. Интересна статия, но наистина трябва да определим какво означава протестант? В края на краищата бях научен, че един протестант е последовател на Лутер в неговия протест срещу Рим. Като англикански католик, никога не бих използвал термина, както и винаги, 17-ти, цент, англиканците използваха термина, както 18-ти, цент, американските англиканци, в знак на протест срещу „политическите“ приключения на папството! Докато в края на 18 -ти век, (1791 г.), Свещената римска църква в Англия се описва като „протестантски несъгласни католици“ в писмо до дома на лордовете. Кал. SP

    • Католическата църква обозначава всяка християнска църква, която не е католическа, като протестантска църква. Това не е правилно. Историята показва, че има останки, които не са католици, „в сянка“, от най -ранното време на християнското движение, избягвайки гнева на католическото ръководство, което вероятно би довело до жестоко отношение или смърт, ако бяха открити. Тези вярващи никога не са протестирали срещу проблемите на католическата църква и затова не трябва да се считат за протестанти. Читателите трябва да проучат историята на претенциите на Римокатолическата църква като притежаващи правото на седалището на паписта, като твърдят, че Петър посети Рим и даде на Рим благословията. Много години по -късно беше установено, че е било невярно твърдение, Петър никога не е пътувал до Рим. Традицията обаче е установена и Рим остава седалището.

  2. Благодаря за вашите статии. Аз съм търсач на истината, на цялата истина, а не на половината или затъмнена истина. Моля ви, ще ми хареса да ми покажете доказателства за „остатъка“ в историята. Защо те бяха засенчени? Къде са те при определянето на каноните на Библията ?. Защо преподобният отец Мартин Лутер не ги спомена или изникна от тях.? Кои са техните потомци и къде могат да се видят днес? Моите поздрави

Вижте повече за: ,