Разлика между католическата и християнската Библия

Католическа срещу християнска Библия

Библията се счита за една от най-четените книги на всички времена; въпреки че хората не са наясно с факта, че няма само една Библия, а повече от една Библия, последвана от хора от различни религии и вярвания.

Християнска Библия Християнската Библия се нарича още „Светата Библия“. Християнската Библия претърпя канонизация , което означава, че набор от книги са избрани, за да образуват една Библия. Смята се, че когато се формира първата християнска Библия, християните са приели книга, наречена Седмочисление, като Стария Завет. Септуагинтата е гръцкият превод на оригиналното еврейско писание. Старият завет се развива с течение на времето.

По същия начин Новият Завет се развива с течение на времето, тъй като апостолите не оставят определен набор от Писания. Развитието на Новия завет е резултат от процес на компилация, стимулиран от съмнения и спорове в и извън Църквата. Християнската църква пазеше и следваше всички книги, които бяха в Седмочислението; те не последваха ревизиите, които бяха направени от еврейските равини в тяхното Писание. След като премахнаха група от 15 еврейски книги, те формираха еврейската версия.

За християните Библията диктува вярата. Те следват това, което казва Библията, и всичко, което не е споменато в християнската Библия, не се счита за достойно за вяра. Той се основава единствено на Свещеното Писание, считано за писаното „Божие Слово“. Християнската Библия е всичко, което е необходимо на християнина, за да разбере святостта и спасението, ако се спазва.

Католическа Библия В Католическата Библия Старият Завет се основава на Седмочислението. В Стария завет има повече книги, на които се основава Писанието. Тя включва книги като Барух, Юдит, Сирах, истории за Сузана, Тобит, истории за Бел и дракона и т. Н. Католическата Библия не е била една книга в по -ранните си години, но в края на четвърти век тези книги са съставени заедно, за да образуват една книга. Католиците не премахнаха книгите и Писанията от първоначалната Седмочисленица, дори когато бяха считани за неподходящи от много други вярващи и групи.

За католиците учението на Библията не е единственото, което следват. Те също следват и вярват в определени католически вярвания като чистилище и римски магистър. Училището се състои от папата и епископите и всички свещени писания са достъпни само за тях. Католиците вярват повече в проповядването на Църквата, отколкото в проповядването само на Библията.

Резюме:

1. Католическата Библия се е развила от Септуагинтата и има много истории и Писания, които са били запазени като оригинални, въпреки противопоставянето на другите. 2. Християнската Библия, или Свещената Библия, беше подложена на канонизация и запази оригиналното Писание, но с течение на времето 3. Новият Завет премина през някои промени в Писанието, счетени за неподходящи от други.

23 коментара

 1. Здравейте всички,

  Прекара няколко години в изучаване на този проблем с превода.

  Библията означава „книга с книги“.

  Апостол Павел цитира еврейската Библия в речта си пред евреите, докато е пленен в Йерусалим. „Старият“ и „Новият“ Заветни писания са били използвани и разпространявани в общността от първи век, която познаваме чрез вътрешни препратки в писмата на апостол Павел.

  През V век католическият папа нарежда на Йероним, монах да преведе Библията на латински, която се превръща в „Латинска Вулгата“ „Официалната библия“ на Римокатолическата църква. Джером използва Септугианта за своя старозаветен източник, който включва деутрокански книги, които са отхвърлени от повечето еврейски равини.

  Трябва да се отбележи, че много християнски общности съществуват извън Римокатолическата църква.

  Най -големият превод на Библията се счита за Библията на крал Джеймс или оторизирана версия, известна в Обединеното кралство.

  • Съгласен съм с вас, защото римокатолиците не са истински християни. Римският католицизъм се формира, когато императорът Константин се опита да потисне християнството и не успя. така че вместо това християнството се разрасна, затова той реши да слее системите си на вярване с него като роцикройцерите. Римокатолицизмът се основава на древна мистична религия, основана в Египет, Шумер и Вавилон.

   • Не разбирам!

   • Католиците са първоначалните християни, всяка друга християнска секта се разклонява от тях. Всички католици са християни, не всички християни са католици!

    • Моля те,

     Тук не става въпрос за религия, а за учението на същността на Исус и исторически факти,

     Според Йозефо, съвременният историк на Исус, последователят на Исус не се нарича Кристиан, а просто последователи на Исус,

     Ще съм благодарен, ако можете да изучавате по -задълбочено, можете да оцените повече посланието на Исус и неговото предложение да умре и да ни свържете с нашия Вечен Бог.

  • колко глупави са протестантите. KJV е „най -големият превод“ на Библията? Какво ще кажете за останалата част от планетата, която не говори английски? Какво ще кажете за латинския превод, използван хилядолетия от оригиналните езици? Ами гръцките? Какво ще кажете за сирийския Пешеето?

   KJV е сравнително нова версия, лошо преведена, въпреки че използва хубава английска формулировка и синтактичен анализ.

   • Може ли някой да ме посъветва коя Библия католиците трябва да следват. Аз съм римокатолик и през цялото това време четях и изучавах Свещената Библия, сега осъзнавам, че чета ли грешната, като съм римокатолик.

    • Четете правилната библия. Продължавайте да го четете и ще откриете цялата истина на тези страници. Но повече от всичко трябва да бъдете кръстени от Светия Дух, за да можете да разберете думата, защото имате нужда от откровение от Бог чрез Светия Дух. Религията не е отговорът Христос е отговорът и единственият начин за спасение.

     • Амин! Какъв чудесен отговор, благодаря, че споделихте това прозрение с толкова много объркани. Търсете истината на Божието Свето Слово и ще я намерите. Търсете и молете Бога за мъдрост, и Той ще я даде!

     • Летиция, Обичай тази истина, Светият Дух ще води пътя, когато наистина се стремим да следваме Христос!

    • Скъпи мои братя, моля ви всички, моля ви, не се борете за това коя е най -добрата книга, но моля, следвайте заповедите на ВСЕМОЩИЯТА и учението на ИСУС ХРИСТОС.

     Нека чуем заключението на цялата работа: Бойте се от Бога и спазвайте Неговите заповеди: защото това е целият дълг на човека. Защото Бог ще съди всяко дело, всяко тайно нещо, независимо дали е добро, или е зло. Бог да ви благослови.

    • Като католик, аз използвам библията с НЕВЪРШИМОСТТА или одобрението на епископа на Католическата църква. Обикновено използвам Новата преработена стандартна версия на Католическото издание на Библията. Нямам нищо против другите версони на Библията, но за мен като погълнат католик се придържам към това, което ме учи църквата.

  • Ясно е казано, че християнската Библия е оригиналът.

   неговите известни (както е посочено по -горе) католици, добавени в книги след IV век. Е, Оригианецът ,,, ясно казва (макар и опасно ... фалшиво учение, ако искате ,,) не променяйте, отнемайте или извращавайте Божието слово. Е, ясно и просто, те го промениха ... Добавиха го !!! Библията е написана перфектно, точно както е Господ. Библията НЕ може да лъже. Свещената Библия е такава, каквато трябва да бъде ... не ... ами ... мисля, че трябва да добавя това, за да бъда в полза на мен и моите последователи. Това беше лошо и ОПАСНО решение.

   • старият завет всъщност е взет от еврейската Тора ... така че християните всъщност добавиха към Библията, като добавиха новия завет. не ми вярвай, потърси в гугъл.

   • Съгласен съм с теб Зори! Просто прочетете Откровение 22:18 и 19!

 2. Браво Зоре! Обичам новата си международна версия, Господ наистина ми говори чрез нея! Бог да ви благослови всички!

 3. Моля те,

  Тук не става въпрос за религия, а за учението за същността на Исус и исторически факти,

  Според Йозефо, съвременният историк на Исус, последователят на Исус не се нарича Кристиан, а просто последователи на Исус,

  Ще съм благодарен, ако можете да изучавате по -задълбочено, можете да оцените повече посланието на Исус и неговото предложение да умре и да ни свържете с нашия Вечен Бог.

 4. Всички задръжте малко и направете пауза и помислете за себе си .. ние заявяваме като християни (някои наричат ​​себе си католици и някои протестанти .. но всички ние имаме само един и един жив бог, дори и за невярващите от други религии и религии. .так че се биете вътре ... и било то свещената Библия или римокатолическата библия, и в двете се казва .. в Йоан 3:16 и в Рим 3:23 и Римляни 6:23 .. и се молете на нашия Бог Всемогъщият за да ви дам сила и wiadom и разбиране и повторение оставете на бог и ще видите как вървите и говорите по правилния път..не следвайте или слушайте създадените от човека принципи или доктрини и традиционни и монашески убеждения .. не правете неща, защото направено от всички, не пишете stwreo .. не говорете и не се молете на други живи или мъртви хора .. когато знаете, че вашият бог е умрял за вашите грехове и е станал, говорете с негои той ще ви отговори по милион начини. че господарят е добър ..

 5. И всички казват амин

 6. Истината за всичко това, ако искате истината да бъде спасена. Ако преживеете това, вие се прераждате, не е нужно да търсите и да преминете през цялото объркване, което Библията носи. Той прави същото за вас като тези мъже в Библията. той добре говори с теб.

 7. В статията се казва „Християнската Библия, или Свещената Библия, претърпя канонизация“. Тази идея да се казва християнската Библия срещу католическата Библия е глупост. Те са едни и същи. Канонизацията, включително подборът на вдъхновени книги за Новия завет, е извършена от Католическата църква на събора в Хипополис, а последният канон е одобрен от папата по това време през 4 век. Единствената причина, поради която протестантите знаят кои книги принадлежат на Библията, е католическата църква. Единствената разлика с протестантската Библия е, че Мартин Лутър премахна 7 -те книги от Стария завет, с които не беше съгласен. Той също така искаше да премахне няколко книги от Новия завет, включително Джеймс и Откровение. Католическата Библия е Свещената Библия точно толкова, колкото и вековете по -късно протестантска Библия. Единствената разлика е 7 -те старозаветни детероканонични книги, които протестантите отхвърлят. Честно казано, статията трябва да прави разлика между католици и протестанти НЕ католици и християни, тъй като католиците са също толкова християни, колкото и протестантите (протестиращите). Всъщност католиците са първите християни, съществували 1500 години преди протеста на въстанието.

  • Амин. Точно това търсех. Благодаря ти.

  • Благодаря ти Тони!

   Изглежда протестантите не разбират, че католиците съществуват, откакто Исус е ходил по земята. Първата ни литургия беше на вечерята на нашия Господ в деня преди Той да умре, когато каза „Това е моето тяло. Това е Моята Кръв. Вземете го и яжте. И помни Ме “. И ние правим точно това във всяка литургия - ПРИЕМАМЕ, ХРАНЯМЕ И ПОМНЕМ ИСУС. Първият ни папа - Свети Петър. Нашите свещеници са учени потомци на апостолите. Всички сме призовани да бъдем ученици и да ходим и да си служим.

Вижте повече за: