Разлика между модернизма и постмодернизма

Модернизма срещу Постмодернизмът

Всеки човек има свои вярвания и философия в живота, и всяка от тях има нагласа на собствените си. Когато той се запознава с други лица, с едни и същи възгледи като своя, те могат да създадат училище на мисълта и споделят обща философия, вяра, убеждения, и дисциплина. През цялата история на човечеството, няколко училища на мисълта съществували с модернизма и постмодернизма е по-подходящо и влиятелен за хората от днес.

Модернизма е училище на мисълта или движение, което се проведе в края на 19 век и началото на 20-ти век. Тя включваше реформисткото движение в изкуството, музиката, литературата и приложни изкуства. Тя се основава на рационалното мислене, логика и научен процес. Тя имаше за цел създаването на ясен и рационален поглед към света; вярвайки, че чрез науката и причина човечеството да напредне и да растат. Той се застъпва схващането, че има още много да се учим от миналото, които биха могли да бъдат от полза за настоящето.

Модернизма поддържа убеждението, че има цел за живота и че тя трябва да се разглежда обективно. Модернистите са имали един оптимистичен поглед към света и смятат, че има ценности и етика , които трябва да бъдат следвани. Те не са много загрижени за политиката и даде повече мисъл за значими неща. Епохата на модернизма е време на художествени и литературни напредък. Великите произведения на изкуството и литературата са в изобилие, както и на музика, архитектура, поезия, и науката. Модернистични творби са се възхищавали на тяхната простота и елегантност.

Постмодернизмът, от друга страна, е училище на мисълта или движение, което се проведе след края на Втората световна война, но тя придоби популярност през 1960-те. Това беше хаотичен ера трудни за разбиране и съобщавам. Той се застъпва схващането, че няма универсална истина. Той използва ненаучен подход към живота и смята, че всички неща са ирационални. Постмодернистите вярват в късмета и преходност. Те разпитан рационалността на модернизма, нейните принципи и мислене. Те вярвали, че няма връзка между миналото и настоящето, и че последните събития са без значение в настоящето.

Ерата на постмодернизма се характеризира с напредъка на технологиите и използването му в музиката, изкуството и литературата. Много малко оригинални произведения на творци могат да бъдат намерени през това време, както и предишните творби са копирани. Постмодернист творци черпят вдъхновение и основа от оригиналните произведения на модернизма художници.

Резюме:

1.Modernism е училище на мисълта, която се проведе в края на 1800 и началото на 1900-те, докато постмодернизмът е училище на мисълта, която се проведе след края на Втората световна война. 2.Modernism застъпва рационално мислене и използването на науката и причина за развитието на човека, докато постмодернизма вярвал в ирационалността на нещата. 3. ера модернистична се характеризира с прости и елегантни оригинални произведения на надарени артисти докато ерата на постмодернизма се характеризира с напредването на технологиите и използването му в различни медии. 4.Modernists вярвали в универсална истина, докато постмодернисти не. 5.Postmodernists бяха много политически, а не са модернисти.

.

12 коментара

 1. Йо, аз глътка FEL thiss bruh

 2. WTF Джейк. че е оживен, но необразован. Както и да е, това модернизъм срещу постмодернизма е много интересен. за една, си е минало наистина свързан с настоящето? ID кажа да. нещата се променят през цялото време, но ние можем да видим следи от това, което някога е бил там. определен набор от събития, трябва да стане преди производството на още един. Също така, е причина универсален? това ми дава главоболие. използване на човешкото мислене и приспадане може да бъде само в главите ни. това е начина, по който се опитват да се справят с реалността. Мислех, че мотивите е нещо да се разчита на, но сега това е просто още един начин на мислене за мен. Приближава неща нерационално обаче звучи обратен ефект. Ако всичко е ирационално, а след това на Вселената няма да има ред. Въпреки това, през много научни изследвания, можем да видим Вселената може да работи само при определени условия. Нищо не може да се разчупи някога физически закон, тъй като това ще изисква повече енергия, отколкото е налична. Единственият път в историята на физичните закони са били в състояние да пробие беше по време на Големия взрив, когато невъобразимо количество енергия се концентрира на едно място.

  • Каза ли някой, който може би никога не е бил в космоса (когато това е технически гравитацията, какъвто го познаваме на земята не съществува), на Марс, Луната и т.н., и т.н. и т.н.

 3. Съгласен съм с Джейк, глътка Желязков thiss smarticle.

 4. как може да се каже, че модернизъм беше фокусирана върху създаването на "по ясен и рационален поглед" на нещо, когато тя е била толкова фокусирани върху подчертаване субективни. Освен това, нито един от литературата модернистичния Чел съм поставя акцент върху всяка логика, в действителност, това изглежда да обрисуват най аспект на реализъм като заблуден

  • Модернизмът се фокусира върху обективен подход. Това е фокус е общество-социален контекст над индивида. Подобно на това как социалната структура се оформя човешки животи и т.н., а не като субективен подход, какъвто е случаят в пост модернизъм, където фокусът е върху индивида и повествованието е по-герой се фокусира подобни кръгови разказ, поток на съзнанието техника. Въпреки, че аз бих се радвал да научите повече по тази тема.

 5. Тази статия има много грешки. Но за да се каже, че особено постмодернисти са политически и модернисти не се показват липса на нюансирано разбиране за двете движения.

  Модернистите са доста политически - много от тях са фашисти и нацисти. Мнозина бяха ядосан, защото Законът за образованието на 19 век означаваше имаше нов читатели, които предпочитат романи, като Treasure Island, по-скоро, че литературните романите, които са били написани от подобно на Бърнард Шоу и Т. С. Елиът.

  И имайки предвид, че кубизма и авангард традиции растяха модернизъм едва ли може да се каже че са стремеж за рационалност и яснота.

 6. ф АБ всичко правилно, след модернизма занимава политически и модернизма се занимава с древните начини за правене на нещата не преминете начин.

 7. Няма връзка от миналото към настоящето? Само глупак би изхвърли миналото.

 8. Да вярно, че има разлика, но само сред WHITES, но хората в Африка са модернизирани, тъй като искам да кажа на хората, използвани не да се движат голи използва да не се разпространява мръсотия навсякъде със сигурност, ако искате да разберете повече за това посещение страна като Уганда или се обадете на 0702573408 африканци имаше дори технология и дори използва за пускане има ART или картини по скали посещават Уганда, Египет и цялото Африка ще станете свидетели, но оттогава някои го видях като нещастие черни да има такъв, така че моят приятел сравни нещата след чудесен изследвания или с неселективен изследвания, защото това е като да кажеш някои хора са живели, преди другите, дори най-старият черепа е в Африка отколкото аз винаги ще бъда там, за да учат и да се коригира, така че ние всички имаме полза.

 9. Модернистите не са свързани с политиката? Какво ще кажете за раждането на демокрацията и почти всеки политически изгоди знаем насладите ?!

  Нещо повече, технологичното развитие до сега са заземени в Сциентизмът на модернистична мироглед.

  Постмодернист вноски? Нищо. Това е малко повече от връщане към древен племенен мислене, напълно наивно и безполезно. Беше модернизъм съвършен? Не. Нуждае се от корекция? Да. Но нещата са ясно извън релси, когато хвалят ирационалност, Tabula Rosa, а идеята, че историята е изключен.

Вижте още за: