Разлика между дясно и ляво крило

Дясно крило срещу ляво крило

В сферата на политиката дясното и лявото крило са две позиции, които непрекъснато се обсъждат и притежават аргументи, които и до днес се дискутират отново и отново; но на пръв поглед без възможно решение. Въпреки че различията им бяха затъмнени с течение на времето, тъй като много политици, които твърдят, че са десни или леви, в крайна сметка имат една и съща позиция за определени аргументи, някои общи характеристики на това, че са в дясното крило и са в лявото крило, трябва да бъдат стана ясно.

На първо място се казва, че десните политици са по-консервативният тип, но също така се считат за по-строги. Те харесват по -малък държавен орган, който не бива да контролира голяма част от живота на гражданите. Те имат по -голямо уважение към хората от правителството, тъй като се застъпват за равни трудови права. Това са и хората, които не искат да имат ръце върху икономиката като цяло. Повечето, ако не всички, са против гей браковете. Те искат да се противопоставят на правителството заради неговите закони от типа на бавачки като разпоредбите за непушене и други свързани забрани. Въпреки че десните хора поставят голям акцент върху ценността на живота, те все пак искат да водят война, когато сметнат за необходимо.

Левите политици са по-либералните личности. Една от причините, поради които те са по -либерални, е тяхната подкрепа за гей браковете, защото те също са професионалисти. Те харесват по -големи държавни структури, които имат по -силно влияние върху гражданите, за да утвърдят социалната справедливост. Тези политици искат да се намесят в икономическата система. По отношение на управлението на конфликти, левичарите искат да разрешават конфликти без използване на сила и предимно само чрез мирни, дипломатически споразумения.

И накрая, някои може да кажат, че да си от едната страна означава, че повече се пристрастяваш към определена политическа партия. Това не винаги е вярно, защото независимо дали сте демократ или републиканец, сами можете да бъдете десни или левичари. Просто зависи от коя идеология ще дойдете.

Резюме:

1. Десните хора имат по-голямо уважение към хората от правителството. 2. Десните хора са по-консервативни от левите. 3. Тези, които идват от лявото крило, имат по-либерални идеологии, отколкото десните. 4. Левите хора имат по-голямо уважение към правителството от хората и може би подкопават автономията на последните в някои контексти. 5. Индивидите от лявото крило са за гей-профсъюзи, за разлика от тези, идващи от дясното крило. 6. Левите политици подкрепят по-добре правителството, защото вярват в силата му да насочва хората към по-добър избор.

14 коментара

 1. Най -лошият конспект НИКОГА !!

 2. Разликата между лявото и дясното крило е просто каква форма на авторитаризъм ще бъде наложена на хората. Останалото е страничен спор за детайлите.

 3. Правото води до свобода и права на личността. Лявото води до контролиран от правителството голям брат, който следи всяко ваше движение и нямате права.

  Пример за правилно правителство: Обединява щатите на Америка - хората са свободни, капиталистическа икономика, хората гласуват своите лидери в ограничена власт с механизми за контрол и равновесие.

  Пример за ляво правителство: СССР комунист - хората се управляват от партия и имат ограничени свободи, държавата притежава всичко икономика, лидерите се избират от партията и имат неограничена власт.

  • Много по -добър конспект от статията!

  • Като доживотен либерал ще призная, че лявото крило в краен случай е равносилно на комунизма; но крайният продукт на десния екстремизъм е фашизмът !! Това е пълна диктатура без други ръководни органи освен диктатора, който определя всички правила и налага всички наказания по свое усмотрение ... Адолф Хитлер доказа колко бързо фашисткото правителство се разпада !! Комунизмът не е много по -добър като цяло за хората, така че защо да спорите? Вместо това, защо да не направите компромис и да намерите средата? Е, повечето либерали ще се съгласят с това, защото либералите са по -склонни да правят компромиси ... Консерваторите (днешните консерватори) са казали откровено и публично, че НЯМА да правят компромиси ... това е техният начин или няма начин !! Що за правителство е това ?? Gridlock е най -вече отговорност и причинена от републиканците, защото те отказват да правят компромиси! Това лидерство искате ли? Консервативните републиканци са против всичко и всичко, което е от полза за работниците и семействата на средната класа ... Основното им икономическо убеждение е, че големите и малките корпорации създават работни места и че те знаят най -добре кое е добро за работниците и техните семейства ... Либералните демократи вярват, че търсенето на продукти и услуги създава работни места, не по -малко данъци за корпорациите .. и историята доказва това многократно, но някак все пак много работнически семейства от средната класа се заблуждават от измамната тактика, използвана от консервативните говорещи глави, които, ако кажат истината, нямаше изберете за ловец на кучета! Доказателство за това е това, което се случи с Мит Ромни, когато някой записа и след това публично оповести публично това, което Мит наистина вярва в поне 47% от средната класа ... Той беше хванат да казва истината !! и мнозина вярват, че той загуби изборите през 2012 г., защото истината излезе наяве !! Обама не е унищожил тази страна, а по-скоро безкомпромисните, задръстващи консервативни републиканци, ако им бъде позволено да продължат да се измъчват с лъжата на американския народ, ще унищожат тази страна !!

   • Идеята за линеен политически спектър отляво надясно е глупава, но в тези условия фашизмът би бил ляв.

    Противно на общоприетото схващане, фашизмът може да се определи най -точно като политическо убеждение, че държавата е по -важна от индивида. Това убеждение позволява на фашистите да оправдаят преследването на „расово пречистване“ на човечеството. Те считат индивидуалните права на убитите за по -малко важни от по -голямото благо, което те горещо вярваха, че ще дойде до човечеството чрез върховенството на определена раса. По същество фашизмът се фокусира върху общността, а не върху индивида, което несъмнено е отличителен белег на лявото крило.

    Всъщност нацистът е акроним на Национална социалистическа германска работническа партия. (На немски) Очевидно самодекларираната социалистическа работническа партия е много ясно лява.

    Също така, дясното винаги се смята за по-фокусирано върху религията, отколкото лявото, а фашистките държави бяха ожесточени против религията. Нацистите всъщност създават религия, наречена положително християнство, която включва расови елементи и свастиката и има за цел постепенно да отдалечи Германия от християнството към „мистичен дарвинистки витализъм“, основан на древните ведически (арийски) ритуали. Мусолини е бил принуден да сътрудничи до известна степен на католическата църква, защото италианският народ е бил изключително благочестив католик. Въпреки това, в личен план Мусолини винаги е бил много презрян към религията и често частно наричал свещениците „черни мухи“.

    И накрая, когато фашизмът се разраства в цяла Европа, консерваторите избягват идеологията на младите либерали, основана на смели нови идеи като евгеника.

 4. Страната ни беше унищожена за 4 кратки години с боклука от лявото крило на Обама. 53% клошари се хранят с останалите 47% Това е лявото крило !!!

 5. Гледането на политика като ляво срещу дясно е безсмислено. Далеч по -полезно е да погледнете позицията на политик по конкретни въпроси, отколкото да приемете, че тъй като те са дясно или ляво крило, можете спокойно да гласувате за тях.

  Това е от Уикипедия: Сред публикуваните изследователи има съгласие, че левицата включва анархисти, комунисти, социалисти, прогресивни, антикапиталисти, антиимпериалисти, демократични социалисти, зелени, леви либертарианци, социалдемократи и социал-либерали. [5 ] [6] [7]

  Изследователите също така казаха, че десницата включва фашисти, нацисти, капиталисти, консерватори, монархисти, националисти, неоконсерватори, неолиберали, реакционери, империалисти, десни либертарианци, социални авторитари, религиозни фундаменталисти и традиционалисти. [8]

  Как могат анархистите и комунистите да бъдат на една и съща страна в политиката, когато това, което те са напълно противоположни на целите? Същото важи и за поставянето на либертарианци и фашисти заедно вдясно. Как либертарианците могат да бъдат диаметрално противоположни на анархистите и социалните либерали, когато макар да имат разногласия, те всъщност имат много повече общи неща?

  Що се отнася до десните консерватори, които отказват да правят компромиси, те обикновено са по-либерално настроените политици, които признават, че компромисът от тяхната позиция (от гледна точка на противниците им) почти винаги ще означава увеличаване на размера и обхвата на правителството. За либертарианец това не е компромис, а неуспех да се постигне целта за свиване на властта на правителството.

  • Дефиницията на десния, който представяте, и някои от другите левичари тук, са доста фалшиви. Също така, ако възнамерявате да използвате нацист в коментара си за Десния, тогава трябва да включите Сталинит в дефиницията си за ляво крило. Познайте кое уби повече хора? Повечето от вас левичари лъжливо идентифицират десния.

 6. Дясното крило иска масивна полицейска държава, която контролира дисиденти като гейове или чернокожи или нехристияни. Ограничени икономически правила, които в крайна сметка облагодетелстват собствениците на индустрията, а не работниците. Десничарите също са по -патриархални, така че жените биха имали по -малко права. Правото също е по -религиозно и има тенденция да подкрепя това право на управление да е предписано от Бог. Дясното крило също е по -ястребово. Само тези с пари и власт биха имали глас, тъй като десните са склонни да подкрепят олигархията или божественото право да управляват, повярвайте ми, те използват тази линия през цялото време.

  • Това е глупост. Десните биха могли да се интересуват по -малко от това кой е доброволно в спалнята ви и какво правите заедно.

   Те наистина се интересуват от превръщането на ИСТИНСКОТО значение на думите в нещо, което НИКОГА не са били, за да получат незаслужена привилегия в правната система БЕЗ преминаването през единна законодателна / съдебна система.

   Хей! Нека просто наречем изнасилването на обичайното право „брак“! Виждате ли какво променя действителното определение на думата в правната система и основата, върху която е написана ???

 7. Левицата е по -егалитарна и приема гейове жени и малцинства на вярата. Левите крила искат повече регулации в икономиката, за да ограничат необуздания капиталист и искат да повишат стандартите за безопасност и да дадат на работниците по -силен глас. Лявото крило е по -светско и иска ясно разделяне на църквата ⛪ и държавата. Лявото крило иска правителството да работи за хората, а не за няколко избрани. Левите крила искат да издигнат хората с образователни програми, които вдъхновяват хората да бъдат по -продуктивни. Лявото крило иска здравеопазването да е безплатно, вместо няколко избрани хора да печелят пари от хората, които избират да живеят или да умрат.

 8. Искате да живеете на Марс. Или най -северните точки на тази суша. Когато мисля за политиката, искам просто да се побъркам. Превърна се в slingfest. Ужасно риалити шоу, че това, на което се гледа на това правителство, от останалата част на света. Жалко, че преди около 50 години това беше страхотно място. Движехме се в правилните посоки, а музиката все още беше добра. Най-накрая успяхме да имаме различни кандидати за президент, отколкото само на 60-годишни бели коси бели мъже, но точно навреме !!!- защото тук, в САЩ от А, ние плаваме в обществена тоалетна. Нашите ценности са напразни, нашите производствени стандарти са отишли ​​по дяволите или по -добре, в чужбина. Срамно. Политика? Още един срам. По телевизията цял свят да гледа. САЩ трябва отново да бъдат велики, но не по Тръмп начин, по добре обмислен начин и одобрен от всички нас. Ние хората.

Вижте повече за: