Разлика между Северна и Южна Корея

korea Северна срещу Южна Корея

Една от най -добрите книги, в която ще научите повече за разликите между Северна и Южна Корея, е автор на Дон Обердорфер в неговото произведение „Двете Кореи“. В него той заяви, че корейците са от двете страни на разделителната линия: "Братя и сестри и братовчеди от същия heritage'| горчивите врагове, които са били водят ожесточени борби един срещу друг в продължение на половин век.

Това просто показва колко интересно е да научим за разликите между тези две на пръв поглед различни, но същевременно еднакви държави. Разделението дойде по време на Втората световна война, когато Корея беше окупирана от японците. Резултатът от войната е Северна Корея или Корейската народно -демократична република, чиято столица е Пхенян “и Южна Корея, която е Република Корея, със Сеул като столица.

Войната видя формирането на комунистическо правителство, което пое контрола над Северна Корея, докато Южна Корея стана по -демократична страна. Въпреки факта, че Южна Корея изпитва трудности като нация, международните игри през 1986 г., проведени в страната, както и летните олимпийски игри през 1988 г., върнаха националната гордост, правейки гражданите в този регион да се справят далеч по -добре от своите северни колеги.

Животът в Северна Корея включва глад и бедност. Въпреки че много хора успяват да избягат, като си проправят път от Китай в Южна Корея, много от тях все още са в капан под комунистическото правителство. Днес Южна Корея се очерта като процъфтяваща нация, докато Северна Корея страда от масов глад и икономически проблеми. Хората в Северна Корея са настроени да разберат, че Ким Ир Сен е богоподобна фигура и много севернокорейци се третират по различен начин от южнокорейците. Отказът на Северна Корея да се присъедини към международната общност като демонстрация на подкрепа за религиозната свобода е нещо, което тепърва предстои да се случи “„ по този начин голямото разделение между двете страни.

Резюме:

1. Северна Корея има Пхенян като столица, докато Южна Корея има Сеул за столица.

2. Северна Корея е страна, която изпитва икономически проблеми и масов глад, докато Южна Корея е страна, чиито граждани са щастливи, а икономиката й бавно, но сигурно процъфтява.

3. Северна Корея се ръководи от върховния лидер Ким Чен Ир, докато Южна Корея има демократична, полупрезидентска република, ръководена от президента и премиер.

16 коментара

 1. Бавно процъфтява? шегуваш се.

  • този автор може да е написал това във връзка с големи икономически процъфтяващи страни (бивши САЩ). поради размера на Южна Корея, икономиката й процъфтява бавно в сравнение с тази на САЩ

   не мрази

  • трябва да се шегуваш по дяволите. разбира се, икономиката им бавно процъфтява. те нямат нищо, което да го подкрепят като акции, облигации или злато. задръстен парче шибани лайна путка маймуна сперма сметище кучка глупак кучка негър задник вагон лайна лице глупости глава

 2. Икономиката на Южна Корея се развиваше много бързо, а не бавно.

 3. Световните прогресиви настояват тази истерична провокация и западната пропаганда да бъде премахната след бързане.

  КНДР има процъфтяваща икономика под несравнимото ръководство на генералисимус Ким Чен Ир, безсмъртното слънце, невероятен хуманист, непобедим военачалник и звезда на 21 -ви век. Клевейки благородното име на КНДР, вие се включвате в най -гнусната форма на психологическа война, за която трябва да се срамувате. Когато дойде победата над империалистическите лакеи, вие ще застанете пред прогресивен съд и ще бъдете привлечени към отговорност за престъпленията си, подло бягащо куче от типа Обама \ Буш.

  • Страхотно, сега се страхувам още повече от NK, отколкото някога съм бил ... Но разбира се, че тролите (или просто обикновен отчаян хитлер, който иска да бъде)

  • лулвут?

  • в какви битки победи вашият непобедим комендант?

 4. наистина бавно процъфтява? всичко беше добре, освен това.

 5. БАВНО ВЪРВЯЩИТЕ ЗАБИВИЛИ СВОИТЕ МРАМОРИ ?!

  • Моля, помогнете ми, че трябва да намеря същите неща за Китай и Северна Корея

 6. Бавно процъфтява? Ти знаеш,

  за страна, която беше тиха, не напредваше в технологиите, защото те запазиха природата, пълна с наистина хубави културно силни хора, която премина през война, която разруши страната политически, причинявайки гражданска война, която никога не приключи и сега е разделена на 2 различни държави , Южна Корея процъфтява много бързо. Вижте Сеул, просто вижте какви са станали. нека не забравяме, че всичко се случваше само преди около 60 години. Южна Корея израства политически, икономически и технологично по -бързо от всяка друга държава, която е преминала през това, което са преживели. Те се считат за държава от Първия свят. Бразилия не е държава от Първия свят. И те бяха в по -добра форма от Корея преди 60 години.

 7. plzz помогнете ми

 8. Корейската война се случи след Втората световна война, разделяйки полуострова между САЩ и СССР. Авторът е оставил огромно парче история тук.

Вижте повече за: ,