Разлика между държавен глава и ръководител на правителството

Държавният глава срещу ръководител на правителството

Държавен глава и ръководител на правителството, в парламентарна форма на управление, са две различни хора, изпълняващи две много различни задължения. Държавният глава има повече церемониални задължения, а ръководителя на правителството е отговорно за управлението на правителството на държава, с одобрението на своя кабинет.

Държавният глава

В монархия, федерация, Република, обединение или всяка друга форма на държавно, на държавния глава служи като физическо лице, което е главният обществен представител. Ръководителят на държавата се счита първият гражданин, или лидер на нацията. Функцията му е церемониална; Например, в Англия и Япония, ръководител на държавата е Monarch. В Германия президентът се избира както ръководителя на държавата.

Главната роля или задължение на ръководителя на държавата, включва посещаване политически функции, като упражнява политически сили и легитимиране на държавата. Тези функции включват поздрав чуждестранни високопоставени лица, и призовава сесии на парламента. Държавният глава също така има силата да призове за предсрочни избори. В някои страни на държавния глава да се обадите за правило за президент в извънредни ситуации. Той или тя е отговорна за подписване на разстояние по всички закони, приети в парламентарната форма на управление. Ръководителят на държавата е главнокомандващ на въоръжените сили.

В президентската форма на управление, като в САЩ и в Южна Корея, президентът е глава на държавата и служи на страната като главен изпълнителен директор. Той е началник на флота на въоръжените сили. Държавният глава контролира различните аспекти на бюрокрацията, но не е отговорност на главния законодателя.

Ръководител на правителството

В парламентарно управление, на министър-председателя или премиера е ръководител на правителството. Той е лидер на управляващата партия и е шеф на изпълнителната власт. Той ръководи кабинет. В президентския форма на управление и абсолютните монархии, ръководителят на правителството и на ръководителя на държавата са едно и също лице.

Задълженията и отговорностите на ръководителя на държавата включват изпълнението на законовите, надзора бюрокрацията и вземане на всички важни решения, с одобрението на кабинета. Той / тя е и ръководител на законодателя. В президентската форма на правителство, президентът не е член на законодателната власт, като по този начин той не е на главата.

Резюме

 1. В монархия, федерация, Република, обединение или всяка друга форма на държавна, ръководител на държавата, е физическо лице, което е главният обществен представител. В парламентарна форма на управление, на министър-председателя или премиера е ръководител на правителството. Той е лидер на управляващата партия и е шеф на изпълнителната власт.
 2. Основните роли или задълженията на ръководителя на държавата включват упражняване на политически функции и политически сили, както и легитимиране на държавата. Ръководител на държавен са до голяма степен церемониална; задълженията и отговорностите на ръководителя на държавата включват изпълнението на законовите, надзора бюрокрацията и вземане на всички важни решения, с одобрението на кабинета.
 3. В президентския форма на правителство, президентът, който е глава на държавата, както и на ръководителя на правителството не е главният законодателя. На парламентарните форми на управление на премиера, който е ръководител на правителството, е член на законодателната власт, като по този начин е началник на законодателната власт.

23 коментара

 1. комунистическа партия. посмъртен

 2. Държавният глава е лице, което изпълнява функция ceremmonial като обединение.

 3. БЛАГОДАРИМ ВИ за изгледа.

 4. Тази статия е много сексистки да се предположи, че всички Ръководител на правителството са мъже с постоянно използване на местоимението "той". Има няколко страни, които са имали или в момента имат женски ръководител на правителството.

  • Когато използваме "той" това не означава, мъжки gender.it е нарицателно, което означава мъж или жена

   • Да, това е един английски правило, за да напишете "той" за общо предназначение до мъжки характер. Ето защо writter той е написал.

   • Това е подвеждащо, когато се използва след "той или тя" по-рано в статията. Така или иначе, смисълът е по-ясно, ако се каже "той или тя" всеки път, или използваме неутрални "те".

  • Тъй като мъжете са по-мощни

  • Това е само сексистки, ако мислите, че това е сексистко. Няма значение какъв характер описали на лице вече.

 5. Можете ли да ми кажете на главата на държавата в президентска форма на управление се радва на това, което властта?

 6. Ръководител на Индия самоуправление кон AHE

 7. Вие Им много доволни от това, което току-що прочетох толкова далеч от тази статия. Затова аз за това се предполага, че писателят трябва да се отчете таблична форма също. Бог да те благослови.

 8. умереност е включено.

 9. това помогна много

 10. !Толкова съм отегчен

 11. то ВЕЦ разбере повече

 12. Благодаря на моята самостоятелно, за добрата работа на. Направих продължение на 48 години от живота си, така че ще се справи по-доброта от Бога благодаря ви за състоянието на Америка, която позволява на червено и бяло и синьо е мен.

 13. помогна

 14. IMA просто се кача на fortnite

 15. Йо, който надолу да играе Minecraft

Вижте още за: , , ,