Разлика между федералисти и антифедералисти

Федералисти срещу антифедералисти

В същия смисъл, че някои демократични страни имат администрация и опозиция, гигантска сила като САЩ също има съществуването на федералисти и антифедералисти най-вече по време на изработването на тяхната национална конституция. Тези две фракции се сблъскват както в идеологиите, така и в убежденията.

Основното разграничение между техните позиции е, че федералистите вярват в по -силна власт, концентрирана в централното или федералното правителство. Представя се, че това правителство има голяма власт и упражнява контрол върху почти всички неща в страната. Тази група напълно подкрепя ратифицирането на американската конституция.

Обратно, тези, които са против концепцията за централно, федерално управление, бяха наречени антифедералисти. Те вярват, че всеки от многото щати на САЩ трябва да бъде достатъчно силен, защото са малко подозрителни относно концентрирането на цялата власт в едно, централно правителство. Така че те бяха в много отношения против ратифицирането на американската конституция. Една от причините за съмнението е, че Конституцията е изработена предимно от аристократите. По този начин е готово да оставим обикновените хора и бедната класа извън сцената, казаха те. Антифедералистите също се опасяваха, че тези аристократи могат по-късно да контролират по-ниската класа, ако предложената от тях Конституция бъде ратифицирана.

В допълнение, едно от основните възражения на антифедералистите тогава беше липсата на законопроект, който да предоставя права на обществеността във връзка със свободата на словото и религията. Хубавото обаче е, че по -късно федералистите се съгласиха с опозицията по отношение на предложението им за включване на определен Бил за правата. Въпреки това те все още вярваха, че членовете на Конфедерацията са донякъде неефективни за разлика от това, което другата страна вярва в противното.

Някои от другите най -важни позиции, които федералистите повториха, бяха ясното разделяне на държавата и църквата и ратифицирането на Конституцията с всички възможни средства, дори ако членовете на Конфедерацията задължаваха одобрението на единодушното съгласие. Те също така подчертаха необходимостта от централно правителство, което да контролира всяка държава, която не поддържа основната федерация. За това антифедералистите твърдят, че наличието на толкова много власт в централното правителство означава само заплаха за автономната власт на тези малки държави.

Резюме:

1. Антифедералистите имат подозрения, че имат единствено максимална власт в централно, федерално правителство. 2. Федералистите смятат, че е най -добре страната да събере по -голямата част от авторитетната и политическа власт в едно централно правителство. 3. Антифедералистите бяха първите, които изразиха загрижеността за липсата на набор от Закона за правата, който да очертае правото на хората на свобода на словото и религията. 4. Антифедералистите уважават или уважават членовете на Конфедерацията за разлика от федералистите.

3 коментара

  1. Кой е написал това?

    • Написано от: Джулита. и актуализиран на 23 септември 2011 г.

      пише в долната част на екрана (:

  2. добре, федералистите са президенти, или хората, които са били президенти, са федералисти. и антифедералистите са хора, които са били в някой от трите клона на правителството!

Вижте повече за: