Разлика между Общността и държавата

Commonwealth vs State

Общността се дефинира като съществително, което се отнася до група хора, политически организирана под едно правителство. Може да се отнася и за федерация или група държави с общи интереси и цели. Това е територия, която е окупирана и управлявана от хора от определена нация. Пример за това е Британската общност, която се състои от няколко нации, които са колонии или са бивши колонии на Британската империя, като Австралия и Нова Зеландия.

В Съединените щати четири щати се наричат ​​също "общности", освен свързаните с тях територии, които включват Пуерто Рико и Северните Мариански острови, които също се наричат ​​"общности". Четирите държави, които официално се наричат ​​общности, са Пенсилвания, Кентъки, Вирджиния и Масачузетс. Те не се наричат ​​официално държави, термин, който се отнася до територии, които са окупирани и контролирани от правителството на определена нация. Държавата се отнася и до група политически организирани хора под правителство като тези, които съставляват Съединените американски щати.

Съединените американски щати се състоят от петдесет държави и няколко територии, но четири от тези щати и две територии официално се наричат ​​общности, въпреки че наистина няма разлика между четирите общности и другите държави. Кентъки, Вирджиния и Масачузетс бяха огнищата на революцията, гордеещи се с борбата си с британското управление. Те напуснаха Съюза и адаптираха името „общност“, за да покажат разликата в управлението.

Когато се образуват Съединените американски щати, те заедно с Кентъки запазват титлата си като общности, вместо да приемат термина „щати“. Въпреки че са наричани с друго име, те се ползват със същите привилегии като другите щати.

Случаят с Пуерто Рико и Северните Мариански острови, от друга страна, е съвсем различен въпрос. Гражданите на тези две територии на общността, макар и граждани на САЩ, нямат представителство с право на глас в Конгреса и нямат право да гласуват на президентските избори. Въпреки че плащат данъци за социално осигуряване и отговарят на условията за федерално благосъстояние, Кодексът за вътрешните приходи на САЩ не се прилага за тях. Тези различия обаче са резултат от това, че са територии или ограничени партньори със САЩ, а не поради статута им на общности.

Резюме:

1. Общността е политически организирана група от хора, която е под едно правителство, докато държавата е територия, която се контролира и управлява от определена нация. 2. Примери за общности са членовете на Британската общност като Австралия и Нова Зеландия и четирите щата на САЩ, съставени от Пенсилвания, Кентъки, Вирджиния и Масачузетс, докато примери за държави са другите 46 щати на САЩ като Аляска и Калифорния . 3. Някои свързани територии на САЩ също се наричат ​​общности, но нито една не се нарича щати, тъй като те не се ползват с всички привилегии, които имат другите щати. 4. Четирите държави, които официално се наричат ​​общности, запазиха титлата, която са имали при напускането на Съюза, вместо да приемат титлата „държава“.

14 коментара

 1. "Кентъки, Вирджиния и Масачузетс бяха огнищата на революцията, гордеещи се с борбата си с британското управление."

  Значи Пенсилвания не беше огнище на революция ??? Хайде !! ?? Мисля, че сте искали да кажете Пенсилвания вместо Кентъки, тъй като последната дори не е била държава през 1776 г.

  Прочетете повече: Разлика между Общността и държавата | Разлика между http://www.12vn.net/miscellaneous/politics/difference-between-commonwealth-and-state/#ixzz4ifYU7nVs

 2. Мисля, че имате предвид „Британска империя“ вместо „съюз“ в тялото и в обобщена точка 4 (?).

 3. Съпругът ми е богат и той ме изневерява дълго време Имам мозъчен тумор и той иска да ме остави без нищо Живея в Кентъки може ли да направи това ние сме женени седем години заедно 9 Наистина съм притеснена общността може ли да ми обясниш обясни ми как ще протече раздялата казва той няма да получа нищо той се опитва да ме изплаши имам нужда от съвет

  • Първата консултация е безплатна, така че незабавно посетете адвокат. Така или иначе ще плати всичко - иска развод. Така че не му давайте основания. Но съм сигурен, че той блъфира ... Просто се опитва да ви изплаши, така че вижте адвокат!

  • О, боже, нещастник, който трябва да кандидатстваш за инвалидност, ще получиш одобрение и няма да се тревожиш за прецакания си съпруг, наистина не трябва да се стресираш с мозъчен тумор и той трябва да е мъж и да ти помогне, ти беше най -добрият приятели wtf… Не знам как е могъл да направи това, но сигурно отива в ада

   • Той ви лъже. Вие притежавате всичко заедно. Можете да вземете пари от банката или да подпишете името му. Можете да продадете всичко от къщата, която желаете. Къщата и автомобилите изискват както подписи, така и име на човек. Той трябва да ви даде половината, ако продава или между времето на раздяла и развод.

  • здравей Катрин Гилки, имат ли гаранции в Кентъки

 4. Всъщност държавите не са част от нация, места като Великобритания могат да се считат за държава. Нацията класифицира културно сходство, държавата класифицира наличието на правителство.

 5. Това няма смисъл и дори няма точна информация. Кентъки е станал щат едва през 1792 г. Също така, ако са напуснали съюза, това означава, че те не са част от нас. Те са собствена държава. И така ... кое е това? Те са или не са част от нас? И отговорът, който очаквам, е от този, който е написал това.

 6. Трябва да се съглася с Кори Левин, нямам абсолютно нищо от това определение ... (без да сочи пръсти), но ... ако това е официалното „ОПРЕДЕЛЕНИЕ“… какво друго ... ЛЪЖА предполагам да преглътна.?

 7. „Според USLegal:

  Общността е свободна държава или република, характеризираща се с представително правителство. Щатите на Съединените щати могат да се считат за общности. Четири щата в САЩ се определят като общности: Кентъки, Масачузетс, Пенсилвания и Вирджиния. Терминът често се използва за описание на правителството на Великобритания.

  Британската общност е доброволна асоциация на бивши британски колонии, зависимости и други територии - и Мозамбик, която няма исторически връзки с Великобритания. Тя се състои от 53 независими държави, представляващи около 30% от световното население, и служи за насърчаване на международното сътрудничество и търговските връзки между хората по света.

 8. Това е интересен разговор, като нотариусите за Commonwealth. Пример. Корпусът на морската пехота започва през 1775 г., издънка на Кралския флот. Независимостта от Англия настъпи през 1776 г., това беше САЩ едва години по -късно. Всяка общност има своя собствена конституция. Друг въпрос в историята на САЩ е мястото, където всичко това започна. Не беше Филаделфия, а Йорктаун, татко. Първият Бял дом, монетен двор, директории на Конституцията, Бил за правата, ратифициран там, определена първата дата на Деня на благодарността, Първата национална валута и Банковата междудържавна, като към тази точка валутата е издадена за всяка държава за тази държава и може да бъде използвани за плащане в границите на посочената държава.

 9. Общностите могат да имат повече автономия и закони, специфични за окръжното ниво, докато държавите имат по -голям контрол.

Вижте повече за: