Разлика между армия и морска пехота

Разлика между армията и морската пехота

Армия срещу морска пехота

Армията на САЩ, най -големият клон на въоръжените сили на САЩ, и Корпусът на морската пехота на САЩ, един от най -малките клонове, имат уникални цели, способности и обучение.

Корпусът на морската пехота се нарича национална сила в готовност поради способността бързо да се включва в операции, да реагира на кризи и да печели и защитава опори. Предоставяйки хуманитарна помощ и участвайки в антитерористични и военни бойни операции независимо и съвместно с други военни служби и съюзници, Корпусът на морската пехота притежава широк спектър от способности и изпълнява различни роли и функции.

Докато армията поддържа много повече бойни оръжия, бойните оръжия представляват по -голяма част от личния състав на морската пехота; в допълнение, морската пехота поддържа по -разнообразно авиационно подразделение. Десантна и изключително гъвкава, морската пехота е по -лека сила от армията и е в състояние да действа на и от морски платформи, както и да извършва кампании на брега и във въздуха. Корпусът на морската пехота е разположен напред и има интегрирани въздушни, сухопътни и морски обединени въоръжени сили; по този начин тя е уникално способна да се адаптира, за да отговори на нуждите и обстоятелствата за сигурност на нацията. Възможността за бързо промяна и внедряване позволява бърз, агресивен отговор на конфликти и кризи и предоставя на вземащите решения повече възможности, отколкото би било възможно в противен случай.

Армията на Съединените щати е наземната сила на въоръжените сили, чиито цели са да запазят мира, сигурността и демокрацията, да подкрепят националните цели и политики и да защитават САЩ от всякакви агресивни действия на други нации или образувания. Докато Корпусът на морската пехота е обучен и оборудван да бъде първи в битка с транспортна помощ от ВМС, армията на САЩ е организирана и подготвена за дългосрочен бой. Армията носи отговорността да защитава и защитава САЩ, както и да осигурява ресурси, хора и земя по време на военни кампании в чужбина.

Основна разлика между армията и корпуса на морската пехота е, че последният попада под Министерството на флота на САЩ. Въпреки че морската пехота е отделна служба, клоновете тренират заедно и споделят някои обичаи и традиции. ВМС предоставя на морската пехота логистична и техническа подкрепа, както и религиозни, медицински истоматологични грижи. За разлика от тях, армията на Съединените щати обучава и набира свещеници, както и медицински и стоматологичен помощен персонал.

И двата военни клона изискват от служителите да завършат обучение за набиране, което е 12 седмици в морската пехота и 12 седмици в армията и се провежда в съответните им бази за обучение. Следователно морските военнослужещи трябва да посещават пехотна или морска бойна подготовка, преди да посетят военно -професионални училища (MOS). Обратно, армията, след основно обучение, посещава училища за напреднало индивидуално обучение (AIT), за да се обучава по военно -професионална специалност.

С изключение на Корпуса за обучение на офицери от запаса (ROTC), който включва ROTC на армията и ROTC на морския флот ROTC, морската армия и морската пехота предлагат различни пътища за ставане на офицер. Съществува взаимен фокус върху доверието, лидерството и военното обучение; продължителността, местоположението и учебната програма на програмите за обучение на офицери обаче се различават, когато става въпрос за армията и морската пехота на САЩ.

Училището за кандидати за офицери от морския корпус на Съединените щати, разположено в Куантико, Вирджиния, предлага два шестседмични курса и един десетседмичен курс за кандидати, записани в една от няколкото програми за въвеждане в експлоатация, насочени към студенти и възпитаници, военнослужещи и военнослужещи. Обучението се провежда, за да се подготвят кандидатите за ръководни позиции, а студентите се проверяват и оценяват за лидерска годност през целия курс (и). Мичманите получават чин втори лейтенант след завършване на училище за кандидати за офицери.

Форт Бенинг, Джорджия, е домът на училището за кандидати за офицери на армията на Съединените щати, където завършилите колежи, офицерите от ордените и включените членове получават 12 седмици обучение и оценка на войници и лидери чрез участие в бойни учения за пехота, за да станат офицери с чин. на втори лейтенанти в армията на САЩ.

Армията и морската пехота на Съединените щати управляват собствена федерална академия за служба, където кандидатите за офицери се обучават и обучават. В Анаполис, Мериленд, се намира Военноморската академия на САЩ, четиригодишен университет за съвместно обучение, който обучава офицери по обучение, известни като мичмани. Военноморските сили осигуряват пълно обучение с уговорката кандидатите да влязат в служба на активно дежурство след дипломирането си. Военноморската академия на Съединените щати възлага на възпитаници както в Корпуса на морската пехота, така и във флота, съответно като подпоручици и прапорщици. Мичманите получават военна, физическа и почетна подготовка в подготовка за служба на активна служба в морската пехота. В допълнение към това да станат офицери, завършилите получават бакалавърска степен в една от 22 основни области на обучение.

Военната академия на САЩ в Уест Пойнт, разположена в Уест Пойнт, Ню Йорк, осигурява четиригодишна образователна, морална, етична и физическа подготовка на кадетите в подготовка за следдипломна служба в армията. Обучаващите се офицери, известни като кадети, са длъжни да завършат програма за развитие на лидерство и строга академична курсова работа, за да насърчат критичното мислене и уменията за решаване на проблеми, които ще са необходими, когато станат офицери при дипломирането. Жилищният, съвместно образователен университет предлага 45 програми, водещи до бакалавърска степен на науката, и дава на своите възпитаници началник-офицер от начално ниво втори лейтенант. Обучението се финансира от армията в замяна на следдипломна активна служба.

 • Корпусът на морската пехота е оборудван за ранно влизане, докато армията е оборудвана за продължителни боеве
 • Армията е много по -голяма от морската пехота
 • Корпусът на морската пехота е десантна, интегрирана сила към Министерството на флота и разчита на техническата и медицинската подкрепа на ВМС, докато армията е сухопътна сила, която обучава свой собствен медицински, стоматологичен и религиозен персонал
 • Армията на САЩ и Корпусът на морската пехота предлагат отделни пътища, за да станете офицер
 • Всеки клон управлява федерална академия за обслужване, за да обучава кандидати за офицери, както и различни места за основно обучение

18 коментара

 1. "Обикновено морските пехотинци атакуват първи и веднага щом разчистят района, влизат войските на американската армия."

  "Морските пехотинци винаги са първият американски военен персонал на място, когато има бой."

  Нито едно от горните твърдения не е вярно. Първото твърдение е глупост и не показва разбиране за това как работят военните или как протичат бойните операции. Второто е невярно, защото силите за специални операции на САЩ са на земята много преди някоя от конвенционалните сили дори да е пристигнала. А от конвенционалните сили ВВС на САЩ обикновено са първи на сцената.

  • Харесва ви да мислите, че ... но зависи къде се водят битките ... ако армията е по-близо, това е армията и вице-а-стих

 2. ”Американската армия има значително по -силни сили поради по -големия си размер. Той също така има свои собствени подгрупи („които включват армейските рейнджъри, обучени по подобен начин на морската пехота“)

  сериозно? подобен? без обида, уважавам морските пехотинци, но тяхното обучение (bct) не е никак близо до обучението на армейските рейнджъри (говорите за елитни тренировки като, pathfinder, jumpmaster, рейнджърско училище, оцеляване, капани, въздушни нападения и др.) в къс. нещо повече от „основна“ бойна подготовка. някои морски пехотинци дори не могат да преминат през рейнджърското училище.

  изясни си фактите. и хубав ден.

  • Морски пехотинци и армейски рейнджъри ??? Ще кажа това след 22,5 години в Корпуса на морската пехота 9 години като оператор на силови разузнавач и завършил курсове на армейските рейнджъри. Мисиите са уникално много различни. Обучението е съвсем различно. Ще ви кажа това, че със сигурност знам, че 8 от 10 рейнджъри не биха могли да преминат курса по бойни водолази в най -добрия си ден. Ние скачаме по -високо, патрулът се гмурка по -дълго и се вкарва все по -дълбоко. Мисиите са уникално много различни. Обучавал съм във всички клонове, с изключение на ВВС, но имахме няколко PJ към нас преди 911 г. Всички имаме обща цел. Изпълнение и изпълнение на възложената мисия. SEMPER FI

 3. Всъщност има пет клона на въоръжените сили. Четири попадат под МО. Морската пехота е цял клон на въоръжените сили. Вероятно никога повече не трябва да говорите за военните.

 4. Спрях да чета след първия абзац. Трябва да проверите фактите си и да не публикувате лъжи за клоновете на армията онлайн.

 5. Армейските рейнджъри са част от спецификациите на военните на Съединените щати, Корпусът на морската пехота на САЩ е клон на американската армия. Често виждам несправедливи сравнения на морската пехота с армейските рейнджъри. Ако искате да сравните, трябва да сравните USMC Spec Ops (MARSOC), US Marine Force Recon, US Marine FAST Teams с Army Rangers. Всички те са много високо обучени и всички са изградени малко по -различно, това прави военните на САЩ толкова разнообразни и смъртоносни. Да се ​​захранваш с тези глупости на армейския рейнджър срещу американската морска пехота е доста тъжно.

  Корпусът на морската пехота на САЩ е горда група от хора, съчетани с нашите отлични части на армията, флота и военновъздушните сили на САЩ, които продължават да пазят страната ни в безопасност, много сериозно се съмнявам дали бихте могли да убедите армейски рейнджър, че защото той не носи спортния орлов глобус и котва, че не се гордее с това, което е направил, защитавайки тази велика нация.

  Рейнджърите на американската армия са високо квалифицирани в това, което правят. Recon Force на Корпуса на морската пехота на САЩ и MARSOC на морската пехота на САЩ са високо квалифицирани в това, което правят. Така че следващия път нека сравним ябълките с ябълките и да запазим несправедливите сравнения там, където принадлежат, в купчината боклук.

  Рони USMC Semper Fidelis

  • Морските пехотинци тренират в много армейски училища !!!

  • Хуаа !! Моят брат морски пехотинец, когато сме в бой. Всички ние имаме своя отделна мисия. Да защитаваме страната си и това ни прави силни. Работейки заедно, за да изпълним една мисия, да победим врага. И да защитаваме страната си ... Имаме специални сили от всички клонове, които събират наблюдение, и разузнаване Такова е Delta Force CIA и т.н. ... Бог да благослови всички, които са служили във въоръжените сили, за да защитават нашата страна.

  • АМИН !!! Много добре казано. 1 -ви сержант USMC Ret. SEMPER FI

  • Браво Рони !!! сравнете ябълките с ябълките. постът ти имаше най -голям смисъл

 6. Някой морски ли е тренирал под ръководството на капитан Собел от 506?

 7. Като командир на взвод във Виетнам. Бях на мнение, че водим една и съща война. Това е, че кой беше по -добър. Наистина ми става лошо. Между другото, 50 години на повече от няколко битки с барове изритах голям брой морски пехотинци и загубих някои. Така че предполагам, че обучението не е толкова различно, просто кой е по -добрият човек.

 8. Моят опит беше, Marine Boot Camp през 1959 г., MCRD San ​​Diego, Calf. Армейските месинги бяха в трибуните с клип дъски и ни виждаха да тренираме. Постоянно си водете бележки. Южнокорейски морски пехотинци, подофицерите от персонала присъстваха на всички наши обучителни курсове. Последните все още формираха реномираните южнокорейски морски пехотинци. Не искам да намеря немилост към американската армия, която просто посочва факти. Налагам 83 години през септември.

 9. Всичко е свързано с бреговата охрана

Вижте повече за: , ,