Разлика между съкратеното и несъкратеното свидетелство за брак

Съкратено удостоверение за несъкратен брак

Когато се ожените в Южна Африка, получавате или Съкратено свидетелство за брак или Несъкратено свидетелство за брак. Съкратените и неограничените свидетелства за брак имат стойност. Въпреки това, както Съкратеното свидетелство за брак, така и несъкратеното свидетелство за брак имат много разлики помежду си. Може да се каже, че едно свидетелство за брак не може да отговаря на целите на друго свидетелство за брак.

Когато говорим за Удостоверение за съкратен брак, те се издават от отдел Вътрешни работи и се издават по подразбиране на двойките. Удостоверението се дава веднага на двойките след брака. Това Удостоверение за съкратен брак е достатъчно за двойки, които живеят в Южна Африка; това е единственият сертификат, който е необходим на двойките от Южна Африка.

От друга страна, Удостоверението за неограничен брак, което също се издава от отдела за вътрешни работи, се дава на всички двойки, които не са от Южна Африка, или на тези, където една от тях не е южноафриканец. Известни също като пълно свидетелство за брак, свидетелствата за непрекратен брак също се издават само за специални цели. Сертификатът се издава само ако двойките живеят извън страната или ако двойките планират да направят обширни обиколки. Това удостоверение за брак е необходимо, ако двойките искат да емигрират или ако искат да получат чужд паспорт. Освен това свидетелствата за непрекратен брак имат печат „Апостил“.

Въпреки че както съкратеният акт за брак, така и неограниченият брак съдържат всички лични данни като име, дата на сключване на брак, доказателство за самоличност и други важни неща, несъкратеният акт за брак съдържа повече информация.

Когато се сравняват двата свидетелства за брак, неограниченото свидетелство за брак може да се нарече окончателно доказателство за брака и това удостоверение може да се използва при всички обстоятелства.

Резюме

1. Съкратеното свидетелство за брак, издадено от отдела за вътрешни работи, се издава по подразбиране на двойките.

2. Удостоверението за съкратен брак е достатъчно за двойки, които живеят в Южна Африка; това е единственият сертификат, който е необходим на двойките от Южна Африка.

3. Удостоверението за неограничен брак, което също се издава от отдела за вътрешни работи, се дава на всички двойки, които не са от Южна Африка, или на тези, в които една от тях не е южноафриканец.

4. Въпреки че както Съкратеният акт за брак, така и неограниченият брак съдържат всички лични данни като име, дата на сключване на брак, доказателство за самоличност и други важни неща, несъкратеният акт за брак съдържа повече информация.

5 коментара

  1. Благодаря за вашите подробности, но кандидатствах за сертификата за бридж, но той дойде с настоящото име на съпругата ми, без идентификационен номер, но сватбеният служител ми казва, че това трябва да е така, вярно ли е ?? Не знам какво да правя и не съм южноафриканец, а съпругата ми живее в Канада и бих искал да имигрирам там, наистина ли се нуждая от удостоверение за неопасност ??

  2. Съпругът, който преди това е бил женен, е завършен, но няма регистрация. Бракът никога не се отразява в продължение на 10 години. Казаха му, че не е необходим развод, тъй като бракът, ако не е регистриран, е нищожен. Бракът ни също беше тържествен и регистриран. Сега казахме 3 години след брака ни, че бракът ни е нищожен. Процедурата на брачните служители гласи, че браковете трябва да бъдат регистрирани. Брачното право гласи същото. Сега съпругът ми е обвинен в двуженство, а аз като измама. Бившият съпруг е сгоден и живее с друг мъж, но твърди, че все още е омъжена за съпруга ми. Бясна, тъй като няма пари за развод и тя също отказва. Не съм съгласен с развода. Никога не съм напускала съпруга си. Процедурата ми за брак беше спазена съгласно закона

  3. Здравейте. Бърз въпрос ... Аз съм гражданин на Южна Африка, сгоден за филипинец. Планираме следващата година да се оженим във Филипините. Дали обаче нашият брак ще бъде признат в Южна Африка ??? Моля помогнете! Благодаря ти!

  4. Здравейте, аз съм южноафрикански гражданин и годеникът ми е австралиец. Планираме да се оженим в Южна Африка. Какви документи \ удостоверение трябва да кандидатстваме, за да бъде признат бракът ни в двете страни? Министърът в Южна Африка казва, че и двамата се нуждаем от южноафрикански идентификационни номера, така ли е?

  5. Искам да си направя паспорта, но съм разведен, но нямам разведени документи, трябва да си направя нов, откъде мога да го взема, мога ли да го получа от Вътрешните работи, когато подновявам личната си карта и паспорта си, моля за съвет

Вижте повече за: , ,