Разлика между Вашингтон и Вашингтон

Вашингтон и Вашингтон

Хората в почти всички части на света и как могат името на Вашингтон; такъв е славата приложен към това име! Все пак трябва да се отбележи, че Вашингтон не е същото като Вашингтон. Това е обичайна практика да се позова на един, както и останалите и да използва думите взаимозаменяемо, особено за хората в други части на света, в сравнение с Америка. Хората често означава да се позова на Вашингтон, но небрежно просто използва думата Вашингтон, за да се отнасят към него. Това не е правилно. Тъй като ние сега ще стане ясно в тази статия, има значителни разлики между двете.

Вашингтон, както повечето от нас знаят, е столицата на Съединените американски щати. Съкращението DC означава окръг Колумбия. Вашингтон, обаче, която също се нарича щата Вашингтон, е един от щатите на САЩ. Това е състояние , което се намира в северозападната част на Тихоокеанския регион на САЩ, който се намира в северната част на щата Орегон, южно от канадската провинция Британска Колумбия (Британска Колумбия), на брега на Тихия океан, и на запад от Айдахо. В състояние е кръстен на Джордж Вашингтон, който е бил първият президент на Съединените щати. Това състояние е направен от западната част на това, което се нарича Вашингтонския договор, който е отстъпен от британците през 1846 г. (от Договора от Орегон, която е била за уреждане на спора за границата Орегон). По-късно се прибавя към Съюза през 1889 г., както е състоянието на 42-ра.

От друга страна, Вашингтон, наричано още Област Вашингтон е столицата на САЩ. Законът за пребиваване, подписано на 16 юли през 1790 г., одобри създаването на област, която е трябвало да бъде на столицата. Той е разположен по протежение на река Потомак на източното крайбрежие на страната. Районът не е част от нито един щат на САЩ. За да се формира федерален окръг, щатите Вирджиния и Мериленд всеки дарени земя. В дари земята включени някои от съществуващите селища на Александрия и Джорджтаун. Това е важна разлика; Вашингтон е състояние, но Вашингтон е област, която също е на столицата. Последното е, когато всички три клона на федералната на Съединените щати правителството е. Те включват Конгреса, Върховния съд и на президента. Много национални музеи и паметници също присъстват в района, както и 179 посолства. Освен това централата на редица международни организации, организации с нестопанска цел, синдикати и професионални сдружения, лобистки групи и др също са открити в този район.

Основна разлика между Вашингтон и Вашингтон е териториалната състава на двата града. Последният има много важни стратегически сгради и офиси, някои от които са споменати по-горе. Има повече изкуствена красота във Вашингтон поради ярките произведения на архитектурата и някои много добри сгради и паметници. За разлика от това, Вашингтон е известен повече с природната си красота. Това е държава, която е пълна с планини, гори, водопади и др Преминавайки, начина на живот, наблюдавана при двата града също е много по-различен; в окръг Колумбия, е нормално да се намерят работещи хора в костюми, мениджъри и така нататък, докато в щата Вашингтон, има по-голямо разнообразие. Заедно с бизнесмени и други професионалисти, хората намират там също да се състои от младежи, възрастни хора, пенсионери и т.н.

В допълнение към това, Вашингтон е на западния бряг на Съединените американски щати, докато Вашингтон е на източния бряг.

Резюме

  1. Вашингтон е столицата на Съединените американски щати. Съкращението DC означава окръг Колумбия; Щата Вашингтон е един от щатите на САЩ

 • Щата Вашингтон се намира в северозападната част на Тихоокеанския регион на САЩ, който се намира в северната част на щата Орегон, южно от канадската провинция Британска Колумбия (Британска Колумбия), на брега на Тихия океан, и на запад от Айдахо; Вашингтон е разположен по протежение на река Потомак, квартал не е част от нито един щат на САЩ. Вирджиния и Мериленд дари земя за формирането на този район

 • Вашингтон е на западния бряг на Съединените американски щати, докато Вашингтон е на източния бряг

 • Вашингтон има много важни стратегически сгради и офиси, по изкуствен красота в

 • Вашингтон поради блестящи произведения на архитектурата и някои много добри сгради; Вашингтон е известен повече с природната си красота, тя е пълна с планини, гори, водопади и т.н.

7 коментара

 1. Същото важи и за използването на името Америка за идентифициране на държавата. Това е толкова грешно да се каже, Вашингтон, когато се отнася до името Вашингтон държава е САЩ, а не само Америка.

 2. "Една от основните разлики между Вашингтон и Вашингтон е териториалната състава на двата града"

  -Looks като не можете да пазят Уошингтън прав, един от двамата.

 3. каква част от Google ли съм в? Аз съм стар 18 години!

 4. заявката ми е по-различно. Ако Колумбия се намира в Северна Америка, защо тогава столицата на САЩ, както се нарича окръг Колумбия

 5. Защо столицата на САЩ, се нарича средства DC окръг Колумбия, както Колумбия се намира в Южна Америка?

 6. Без коментар.

 7. Прекрасна обяснение.

Вижте още за: