Разлика между САЩ и Европа

САЩ срещу Европа

Съединените американски щати и Европа са две от най -индустриализираните и икономически напреднали места на Земята. Докато Европа е богата на културно и архитектурно наследство, САЩ са по -развити по отношение на технологиите и бизнеса.

В Европа могат да се видят сгради на повече от 75 години, които са ниски, докато в САЩ небостъргачите доминират в градовете му. Стандартът на живот в по -голямата част от Европа също е по -нисък от този в САЩ.

По отношение на валутите, които те използват, САЩ е била със същата валута, тъй като тя е била одобрена от Конгреса през 1786. Европейците, от друга страна, са били с помощта на различни валути, докато въвеждането на еврото като обща парична единица на Европейски страни, с изключение на Обединеното кралство през 1999 г. и разпространението му през 2002 г.

Различните държави, които съставляват Европа, имат свои собствени езици и повечето от жителите им знаят няколко различни езика. В Съединените щати, въпреки че има и други езици, говорими от неговите разнообразни хора, английският е националният език за всички.

В Европа уличните магазини са много разпространени. Те са на открито и там можете да намерите повечето от това, от което се нуждаете, като храна, дрехи, произведения на изкуството и т.н. В САЩ те имат молове, които са сгради, които имат магазини, които продават разнообразни стоки и услуги.

Що се отнася до храната, всяка европейска страна има свои собствени различни кулинарни вкусове, докато САЩ адаптират храната, която имигрантите им носят от родните си страни, като се започне от тези, които идват от Европа, италианците, германците и французите, включително храната. от Азия и Мексико.

Европейците пият вино по време на хранене и оставят децата си да направят същото. Семействата обикновено ядат домашно приготвена храна заедно, докато повечето хора в САЩ се стремят да консумират бърза храна и готова за приготвяне или готова за консумация храна и консумират повече бира, отколкото вино.

Що се отнася до правителството, САЩ са федерално правителство с три клона: изпълнителна, законодателна и съдебна. Всички клонове могат да действат самостоятелно, като в същото време регулират другите клонове. Европейският съюз, от друга страна, има Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз.

Резюме:

1. САЩ са федерално правителство, докато Европейският съюз е парламентарен. 2. Стандартът на живот в Европа е по -нисък от този в САЩ. 3. Хората в САЩ консумират повече бира, докато хората в Европа консумират вино. 4. Храната в САЩ идва от различни страни, докато всяка страна в Европа има своя собствена отделна храна. 5. Навиците за хранене и хранене на европейците са по-официални и те са склонни да ядат домашно приготвени ястия, докато в САЩ хората са склонни да ядат готови или предварително приготвени ястия. 6. САЩ използват същата валута (долар) от 1700 -те години, докато еврото е в обращение едва от 2002 г .; преди това европейските страни са имали различни валути. 7. В Европа можете да намерите улични магазини, докато в САЩ можете да намерите молове.

2 коментара

  1. Забравихте двата най -важни стереотипа: европейските момичета не си бръснат ръцете, а американците са дебели и мързеливи.

  2. тази статия е остаряла и най -неточната, която някога съм виждал, преди всичко Европа има по -добър жизнен стандарт от САЩ, но зависи от това къде в Европа се намирате. САЩ имат повече бездомни хора от Европа, САЩ също имат по -ниски доходи от Европа и САЩ не се грижат за своите ветерани от войната Европа. така че проверявайте фактите си и актуализирайте по -често

Вижте повече за: