Разлика между Ахмедабад и Пуна

Ахмедабад срещу Пуна

Ахмедабад и Пуна са градове на метрото в Индия. Въпреки че тези два града кипят с дейности, те имат различия в културата, езика, населението и т.н.

Ахмедабад е град в Гуджарат, държава, разположена в източната част на Индия. Градът е седмият по големина град по големина в страната. Ахмедабад се намира на брега на река Сабармати. Ахмедабад, основан през 1411 г. от султан Ахмад Шах, е бил столица на Гуджарат до 1970 г. След това столицата е преместена в Гандинагар. Град Ахмадабад е известен като търговската и културна спасителна линия на страната.

Пуне, разположен в щата Махаращра, се счита за осмия по големина град в страната. Пуна е вторият по големина град в Махаращра. Пуна, основана от Раштракутас, по -късно се управлява от Ядавас. Градът се управлява от Моголите, а след това от Марата. Но след смъртта на най -големия владетел на Марата Шиваджи, градът отново попада в ръцете на Моголите. Град Пуна се намира на западния ръб на платото Декан при сливането на реките Мула и Мута.

Ахмедабад е важен център на търговията и търговията. Градът, който е известен с текстил, също е дом на голям брой памучни фабрики. Пуна също е важен град и има втория най -висок доход на глава от населението в страната. Проспериращ град, Пуна вече се очерта като важен ИТ център. В града има и много инженерни, медицински колежи, училища по мениджмънт и юридически институции.

Когато се сравняват двата града, Пуна има по -голямо население от Ахмедабад.

Резюме:

1. Ахмедабад е град в Гуджарат, държава, разположена в източната част на Индия. Пуне, разположен в щата Махаращра, се счита за осмия по големина град в страната.

2. Град Пуна се намира на западния ръб на платото Декан при сливането на реките Мула и Мута. Ахмедабад се намира на брега на река Сабармати.

3. Ахмедабад, основан през 1411 г. от султан Ахмад Шах, е бил столица на Гуджарат до 1970 г.

4. Pune е основан от Раштракутас и по -късно е управляван от Ядава. Градът се управлява дълго от Моголите и след това се управлява от Маратите. След смъртта на най -големия владетел на Марата Шиваджи, градът отново попада в ръцете на Моголите.

5. Ахмедабад е известен със своята текстилна промишленост. Проспериращ град, Пуна се очерта като важен ИТ център и също има много инженерни, медицински колежи, училища по мениджмънт и юридически институции.

Вижте повече за: ,