Разлики между IPL епилация и лазерна епилация

IPL епилация срещу лазерна епилация

Дамите имат трудни моменти. За да останат красиви през цялото време, те трябва да отскубнат, да се обръснат и да премахнат всички нежелани косми, растящи по тялото им. Щастливи са тези, които са родени с безупречни ръце и крака. Те трябва само да се справят с космите, растящи в подмишниците. Да бъдеш красив изисква много труд и инвестиции. За да се избегне светското скубане и бръснене, са разработени технологии като IPL епилация и лазерна епилация. Нека да разберем разликите между епилация на IPL и лазерна епилация.

„IPL“ означава „интензивна импулсна светлина“. При IPL епилация използва фина дължина на вълната светлина, която преминава през цветен филтър. Той действа, като произвежда достатъчно количество топлина, за да накара корените на косата и фоликулите да се изпарят. Този тип епилация е ефективен за намаляване на количеството и растежа на нежеланото окосмяване. Съществуват обаче ограничения по отношение на ефективността на това лечение с IPL. Най -добре действа само при премахване на червена и руса коса. Премахването на тъмно оцветена коса е неефективно, тъй като светлината може да бъде погълната и от тъмната кожа на лицето. Казано по-просто, IPL епилацията е препоръчителна само за хора със светла коса и кожа.

От друга страна, лазерната епилация използва лазерна светлина за премахване на нежеланото окосмяване. Лазерната епилация може да премахне нежеланото окосмяване почти за постоянно. Само с няколко сесии можете да имате кожа без коса, без да бръснете подмишниците, краката и други части на тялото. Точно като IPL епилация, тя работи най -добре само с справедливи хора. Това се дължи на поглъщането на светлина. Ако сте мургав човек с тъмно оцветена коса, най-вероятно кожата ви ще абсорбира лазерната светлина.

Но когато сравняваме епилация на IPL с лазерна епилация, повечето хора предпочитат последното. Казват, че лазерното лечение се състои от по -концентрирана форма на светлина. По този начин лазерната епилация може да даде по -точни и по -добри резултати от IPL епилацията. От друга страна, IPL епилацията е обратното на лазерната епилация. Ако лазерната епилация се състои от концентриран лъч светлина, светлината на IPL изглежда се произвежда от по -малко ефективен източник на светлина. С други думи, светлината от IPL е разсеяна и по -малко мощна.

Дори и да стане така, преди да се направи IPL или лазерна епилация, трябва да се подложите на консултация. Кой знае кой метод за епилация е най -подходящ за вас? Това наистина зависи от цялостната ви оценка, типа коса и нюансите на кожата.

Резюме:

  1. IPL (интензивна импулсна светлина) епилация и лазерна епилация работят и като произвеждат достатъчно топлина, за да изпарят космените ви фоликули. Вашите космени фоликули абсорбират топлината, идваща от двете процедури за епилация, което ги изпарява.

  2. IPL епилацията и лазерната епилация работят най -добре на справедливите хора. Ако сте мургав човек с тъмно оцветена коса, премахването на нежеланото окосмяване ще бъде по-трудно. Въпреки това все още се прилагат различни резултати.

  3. IPL епилация се казва по -малко ефективна от лазерната епилация, тъй като може да произведе само по -малко концентриран лъч светлина. Светлината му е разсеяна и по -малко мощна.

  4. Лазерната епилация се състои от концентриран лъч светлина, което я прави благоприятна за повечето хора. Да бъдеш по -концентриран означава, че е по -мощен и по -ефективен.

  5. Казват, че IPL епилацията се използва за премахване на нежеланото окосмяване за светли хора, докато лазерната епилация се предпочита, ако имате по -тъмен тон на кожата.

  6. Независимо от това, преди да се подложите на такова лечение, първо трябва да се консултирате с лекар, за да разберете рисковете.

Вижте повече за: , , ,