Разлика между трансферна хартия за светли ризи и тъмни ризи

Трансферна хартия за светли ризи срещу тъмни ризи

Може би сте се чудили как дизайнерите и производителите на ризи успяват да поставят тези сложни дизайнерски щампи върху ризи и други дрехи. Всъщност не е толкова трудно, стига да използвате подходящия материал и да имате умението да го правите. За прехвърляне на произведения на изкуството или графики върху повърхността на плата, трябва да използвате специален тип хартия за прехвърляне, а не просто всякакъв вид хартия. Хартията, която ще се използва, варира в зависимост от вида или цвета на облеклото, върху което ще бъде отпечатано.

За светли или бели цветни ризи трябва да използвате трансферната хартия за леки тъкани. Тези листове са прозрачни. Преди да отпечатате дизайна, първо трябва да знаете за създаването на огледални изображения или дизайни. Можете да постигнете това, като използвате определен софтуер за създаване на огледален образ, или можете просто да преобърнете настройката на принтера, така че да може да създаде такова. Сублимацията, лазерните цветни разпечатки и мастилено -струйните хартиени листове се използват широко за тези видове прехвърляне. Обърнете внимание, че частта от хартията, която няма цвят, ще изглежда ясна.

За ризи с тъмен цвят трансферната хартия за тъмна тъкан е идеалният лист, който да се използва. Тази хартия изглежда белезникава. Можете незабавно да поставите дизайна или изображението върху тази хартия и да ги отпечатате директно без огледално отразяване. Частта от листа, която не носи цветове, изглежда като бяла, когато се прехвърли върху тъканта. Освен това върху трансферната хартия се полага тефлоново покритие, което в крайна сметка ще се стопи, след като дизайнът се нагрее.

Трябва да се наблюдава използването на правилния вид хартия за прехвърляне, когато се работи с различни видове дрехи или тъкани. Използването на бяла трансферна хартия за бяло оцветена тъкан може да завърши като бъркотия, тъй като белият нюанс на хартията може да не е толкова бял в сравнение с белия нюанс на ризата. По същия начин използването на прозрачна хартия за тъмно оцветена тъкан може да компрометира естествения цвят на тъмния цвят, когато неоцветените прозрачни части от прозрачната хартия се отразяват върху ризата.

Резюме:

1. Трансферна хартия за светли ризи се отпечатва, като първо се отразява изображението или дизайна. 2. Трансферна хартия за тъмни ризи може да бъде отпечатана директно без огледален процес. 3. Трансферната хартия за светли ризи е прозрачна, докато трансферната хартия за тъмни ризи е белезникава на цвят. 4. Сублимационни трансферни листове могат да се използват за печат на светли ризи, а не за тъмни ризи.

Вижте повече за: