Разлика между спортно палто и яке за костюм

Спортно палто срещу яке за костюм

Мнозина питат за разликите между спортни палта и якета. Е, разликата всъщност е много лесна. От самото име вече ще имате представа защо двете се различават. Въпреки това някои все още са озадачени от техните отличия. Вероятно поради притесненото им модно усещане да съчетаят непознати палта или якета с панталони, които в крайна сметка са пълна рецепта за болки в очите. И така, как се различават?

Спортното палто не е вашето стандартно яке за лодки. Той се предлага в богат избор от цветове и има няколко джобни капачета, а понякога и джобове за кръпка. Спортното палто обикновено се прави за използване по време на нежелана селскостопанска работа, като по този начин създава леко ръждясал и модерен земен вид. В наши дни се използва за много ежедневни дейности. В допълнение, спортните палта се отклоняват от консервативния стил, както е изобразен в палтата. Това означава, че тази дреха има по -голяма свобода в стилизирането и лесно може да бъде направена по -свободна и да генерира по -спокойно усещане за потребителя. Поради това естество, спортните палта не трябва да съвпадат стриктно с панталоните.

Якето на костюма, напротив, обикновено е украсено с подходяща вратовръзка. Традиционно наричани просто палто, костюмите имат джобове и подложки за раменете. Те също са по-консервативни по стил, които стриктно се придържат към някои съвременни спецификации. Повечето палта, считани за най-качествени, обикновено са съчетани с еднакво поразителни панталони, които допълват материята и цвета на палтата. В зависимост от шивашката техника, тези костюми са в състояние да създадат илюзии за форма, които могат да компресират или удължат тялото на човек. Костюмите са описани като „облечени за убийство“. Това е така, защото те обикновено се носят по време на по -официални поводи, за да накарат потребителя да изглежда по -професионален и елегантен.

Що се отнася до тъканта, материалът, използван за направата на якета за костюми, е по -фин, обикновено от вълна. Тъканта на костюма е мека на допир и има по -малко избор на цветове поради консервативния им характер. Най -често използваните цветове са плътните, тъмни нюанси. За разлика от това, спортните палта имат повече цветове, вариращи от ярки нюанси до цветове на камилска коса и дори с тези вельветови шарки.

Резюме:

1. Якетата на костюмите спазват консервативния стил. 2. Якетата на костюмите имат по -малко избор на цвят от спортните палта. 3. Якетата на костюмите имат по -строго съответствие, което трябва да се следва със съответните им панталони, за разлика от по -либералното съчетаване на спортното палто с панталона му. 4. Якетата на костюмите използват по -фин платнен материал, обикновено вълнен, и са по -меки от другите дрехи. 5. Якетата с костюми са идеално носени в по -официални случаи, докато спортните палта са идеални за ежедневни дейности.

Вижте повече за: ,