Разлика между ретинол крем и серум

С широката гама козметични продукти, които се предлагат в момента, изборът на подходящ продукт може да бъде доста объркващ. Ретинолът например е пълен с невероятни ползи за кожата, сред които и свойства против стареене. Той обаче може да бъде объркващ, тъй като се предлага в различни концентрации и форми, включително ретинолов серум, ретиноева киселина, ретинолов крем и про-ретинол.

Докато правилният продукт с ретинол зависи от типа кожа, много хора може да нямат тези познания, поради което в крайна сметка използват грешен продукт. Сред най-объркващи форми на ретинол са ретинол сметана и ретинол серум. Въпреки че и двата имат ретинол като основен продукт, те са различни по различни начини.

Какво представлява ретинол крем?

Това е метаболит на витамин А под формата на крем, използван за лечение на кожни заболявания като акне, като същевременно действа като продукт против стареене. Кремът с ретинол е добавил овлажнители като минерално масло или вазелин като добавки, които могат да запушат порите на кожата. Това обаче го прави идеален за суха чувствителна кожа. Страничните ефекти на ретиноловия крем включват пилинг на кожата, дразнене, увеличаване и акне, и сухота. Това обаче е нормално в началните етапи на употреба на този продукт.

Какво е ретинолов серум?

Това е метаболит на витамин А на водна основа в серумна форма, използван за лечение на кожни състояния като акне, като същевременно действа като продукт против стареене. Ретинол серумът е популярен със своите невероятни ползи за кожата, както и с високите нива на активните съставки. Ако се използва умерено, ретиноловият серум е лек и не оставя следи след употреба. Използването на прекалено много от продукта може да остави чувство на неудобство и може да не се слее добре с грима. Серумът е идеален за мазна кожа или за хора, които предпочитат да използват отделен овлажнител за кожа.

Прилики между ретинолов крем и серум

  • И двете са продукти на базата на ретинол
  • И двете имат невероятни ползи за кожата
  • И двете имат сходни странични ефекти при първоначална употреба
  • И двете са само за външна употреба

Разлики между ретинол крем и серум

Определение

Ретинол кремът е метаболит на витамин А под формата на крем, използван за лечение на кожни заболявания като акне, като същевременно действа като продукт против стареене. От друга страна, ретиноловият серум е метаболит на витамин А на водна основа в серумна форма, използван за лечение на кожни състояния като акне, като същевременно действа като продукт против стареене.

Идеален тип кожа

Ретиноловият крем е идеален за суха кожа. От друга страна, ретиноловият серум е идеален за мазна кожа.

Нива на активни съставки

Докато ретиноловият крем има по -ниски нива на активните съставки, ретиноловият серум има по -високи нива на активните съставки.

Съдържание на овлажнители

Ретинол кремът има овлажнители като минерално масло или вазелин, което го прави идеален за суха кожа. От друга страна, ретиноловият серум е на водна основа, поради което е идеален за мазна кожа.

Остатък след употреба

Кремът с ретинол не е лек за лицето и може да образува остатъци след употреба. От друга страна, ретиноловият серум е лек и не оставя следи след употреба.

Формуляр

Докато ретиноловият крем е под формата на крем, ретиноловият серум е под формата на серум.

Ретинолов крем срещу серум: Сравнителна таблица

Обобщение на ретинол крем срещу серум

Ретинол кремът е метаболит на витамин А под формата на крем и е идеален за суха кожа. От друга страна, ретиноловият серум е метаболит на витамин А в серумна форма и е идеален за мазна кожа. С помощта на дерматолог би трябвало да е лесно да се избере продуктът, който работи добре за дадено лице.

Макар че е нормално да получите бавни или никакви резултати от нито един от продуктите, добрата новина е, че е лесно да преминете към другия продукт. Нормално е също да се появят странични ефекти при първоначална употреба, процес, наречен ретинизация. Въпреки че ретиноловият серум има по -високи нива на активните съставки в сравнение с ретиноловия крем, и двата работят добре, когато се използват последователно.

Вижте повече за: ,