Разлика между ретинол и кола маска

Обезкосмяването е тенденция, която стана много често срещана в близкото минало. С наличието на съвременни и традиционни техники за обезкосмяване, няма съмнение, че хората имат широк спектър от възможности за избор, които са подходящи както за мъже, така и за жени. Използваните техники за епилация включват епилация, кола маска, конец, бръснене, кремове за депилация и използването на интензивна импулсна светлина. Въпреки че всички тези методи имат както предимства, така и недостатъци, те работят добре, с помощта на дерматолог.

Въпреки това, основен фактор, влияещ върху използваните методи за епилация, включва използването на други козметични продукти преди епилация, което може да попречи на резултатите, както и да повлияе неблагоприятно на кожата. Използването на ретинол, например, може да повлияе неблагоприятно върху кожата, когато се използва преди кола маска.

Ретинол

С постоянното наблюдение за перфектна кожа много хора се насочиха към ретинол, който е доста ефективен. Това е метаболит на витамин А, който се намира в храната и също се предлага като добавка. Използва се за стимулиране на колагена, като по този начин намалява бръчките и фините линии, като същевременно подобрява тонуса на кожата. Най -честото му използване е изчистване на акне.

Въпреки че много хора може да не знаят това, кола маската, докато се използват продукти с ретинол , води до излагане на чувствителни участъци от жива кожа, което е не само болезнено, но може допълнително да навреди на кожата. Страничните ефекти от кола маска при използване на ретинол включват белези, тежка сухота, дразнене и обезцветяване на кожата.

Следователно потребителите на ретинол трябва да използват други методи за епилация или да спрат употребата им преди кола маска.

Депилация с восък

Това е използването на лепкаво вещество като восък за премахване на космите, което действа чрез издърпване на косата от фоликула, който расте отново за около шест седмици.

Видовете депилация включват

  • Депилация с ивици- известна също като мека кола маска, това включва разпръскване на тънък слой восък върху кожата и нанасяне на хартиена или платнена лента. След това лентата се притиска здраво и след това се дърпа бързо срещу посоката на растежа на косата, което премахва восъка и косата. Могат да се използват нагрети, студени или предварително направени ленти.
  • Депилация без ленти- наричана още твърда кола маска, това е използването на восък за премахване на косми без ленти. Нанася се дебел слой восък и при втвърдяване се издърпва бързо срещу посоката на растежа на косата. Този метод е особено подходящ за хора с чувствителна кожа.

Чудили ли сте се защо кола маската е предпочитана пред другите методи за епилация? Ето защо;

  • Може да премахне големи количества коса наведнъж
  • Той е дълготраен
  • Намалява появата на врастнали косми

Въпреки това,

  • Болезнено е
  • Скъпо е
  • Някои хора могат да получат врастнала коса, леко кървене и червени подутини

Прилики между ретинол и кола маска

  • И двете са общи процедури за разкрасяване

Разлики между ретинол и кола маска

Определение

Ретинолът се отнася до метаболит на витамин А, който се намира в храната и също се предлага като добавка, използвана за повишаване на колагена, като по този начин намалява бръчките и фините линии, като същевременно подобрява тонуса на кожата. От друга страна, кола маска се отнася до използването на лепкаво вещество като восък за премахване на космите, което действа чрез издърпване на косата от фоликула, който расте отново за около шест седмици.

Ретинол срещу кола маска: Сравнителна таблица

Обобщение на ретинол срещу кола маска

Ретинолът се отнася до метаболит на витамин А, който се намира в храната и също се предлага като добавка, използвана за повишаване на колагена, като по този начин намалява бръчките и фините линии, като същевременно подобрява тонуса на кожата. От друга страна, кола маска се отнася до използването на лепкаво вещество като восък за премахване на космите, което действа чрез издърпване на косата от фоликула, който расте отново за около шест седмици. За да се предотврати увреждането на кожата чрез кола маска, докато се използва ретинол, човек не трябва да използва ретинол преди кола маска.

1 коментар

  1. Всъщност съм щастлив да погледна тази публикация на уеб страница, която съдържа много ценни факти, благодаря за предоставянето на този вид статистика.

Вижте повече за: ,