Разлика между реплики и оригинални дънки

Реплика дънки срещу оригинални дънки

„Оригинални дънки“ се отнася до дънки, произведени първоначално от различните марки. Някои от най -известните и популярни производители на дънки са: Levi Strauss, Lee, Diesel, Wrangler и др. Всички тези марки имат някои специфични характеристики, които ги отличават един от друг. Това може да е иновацията в деним, цвят, техника на производство, прилягане, вида на използваните аксесоари и т.н. Без значение какви са разликите, общото за всички е, че те първоначално се произвеждат от марките, чиито етикети носят .

Реплики дънки са дънки, които са копия на оригиналните продукти. Може да са неразличими от оригиналните дънки и почти да приличат на оригинала, но все пак са копия. Репликите на дънките са реплики, тъй като използваната материя не е със същото качество, въпреки че може да изглежда в един и същи цвят и да се чувства еднакво с един поглед. Той няма същите качествени аксесоари, изработката не е перфектна като оригиналите и те определено не добавят към цената на оригинала. Това е причината, поради която репликите дънки са по -лесни за закупуване и по -евтини за закупуване.

Има много фирми, които правят копия на свои собствени оригинални продукти, за да намалят разходите и да ги направят достъпни за общия пазар. Те може да имат дизайнерски обекти, където се продават оригинални продукти, а копията да се продават в магазините за отстъпки, където хората не могат да си позволят да купят дизайнерската версия.

„Реплики дънки“ също се отнася до копия на определен стил дънки, направени от същата компания преди много години, тъй като оригиналът се съхранява в архива, например, дънките Homer Campbell от компанията Levi Strauss. Историята зад това е, че човек на име Омир Кембъл е носил дънките през 1917 г. и е сложил някои деним петна върху коленете, за да направи дънките по -дълго, докато работи в мините. След три години дънките започнаха да се разпадат и той ги върна в компанията. Хората на Levi's копаят по -дълбоко и установяват, че денимът може да се е скъсал и износил, но оригиналната тъкан на коленете все още е в добро състояние. Тези дънки са все още в архивите Леви, но репликата на Кембъл дънки е била направена и преправени 9500 пъти.

Друг вид реплики дънки се отнася до фалшивите дънки, които не са направени от марката и не са направени с тяхно съгласие. Те са фалшификати и се продават на по -ниски цени с единствената цел да печелят пари, без да позволят на купувача да осъзнае, че са фалшификати.

Резюме:

„Оригинални дънки“ се отнася до дънките, произведени и продадени от компанията на оригиналната марка; реплики дънки се отнасят до копия на оригиналните дънки, направени със съгласието на марката, за да бъдат достъпни за по -голям пазар. Той също така се отнася до копия на конкретни, единствени по рода си дънки, които се съхраняват в архивите. „Реплики дънки“ също се отнася до фалшиви копия на дънки, които са направени без съгласието на марката и са фалшиви.

Вижте повече за: