Разлика между каре и фланела

Каре срещу фланела

Има няколко неща в живота, които вървят заедно. Има някои, които понякога могат да стоят сами, докато има такива, които не могат без другия. Да, чаша и чинийка могат да се използват индивидуално, а беконът и яйцата могат един без друг.

Човек може да яде хляб без масло, но една маса се нуждае от стол. Оръжията са безполезни без боеприпаси; кичур не може да се отвори без ключове и се правят гребени за коса. Карето и фланелът са две неща, които вървят идеално заедно. Всъщност, тъй като са били свързани помежду си толкова дълго време, те са били източник на объркване за много хора.

„Каре“ е модел от плат, който произхожда от Шотландия, където се нарича с името „тартан“. Това е плат с вертикални и хоризонтални ивици, които се пресичат и са под прав ъгъл една от друга. Червеното и черното са обичайните цветове на модела, но те също се предлагат в няколко различни цвята.

Тартаните са окачени на едно рамо и за първи път са използвани в Шотландия през 16 век. Те станаха много популярни и различни кланове от различни региони скоро създадоха свои собствени модели, които бяха използвани за идентифициране на всяко семейство.

По -късно моделът се свързва с британската армия и аристокрация. По време на движенията срещу установяването на каре, носенето на каре е знак за бунт. Днес това е много често срещан и популярен модел плат, който се използва за направата на ризи, поли, якета, одеяла и други артикули.

Карираният модел е често срещан в фланелените дрехи. Това е плат, който е произведен за първи път в Уелс през 17 -ти век. Това е мека, тъкана тъкан, изработена от вълна или камфорна прежда. Това е мека тъкан, направена чрез четкане за получаване на фини влакна. Може да се четка от двете страни или само от едната страна.

Това е топла и удобна материя и се носи от фермери и тези, които работят в студено време. Фланелът се използва за производство на зимни дрехи, защото осигурява топлина и комфорт и макар първоначално да е изработен от вълна, днес обикновено е изработен от синтетични материали, памук, коприна или комбинация от тези материали.

Те са известни с имената фланелета, памук или кантонен фланел и фланела от пелени. Материалите се тъкат в кепър или обикновена тъкан и след това се правят във фланела с кариран модел и се превръщат в дрехи, покривки за легло и одеяла.

Резюме:

1. Plad е модел на плат, който обикновено е моделът, който се използва във фланелена кърпа или плат.

2. Plaid произхожда от Шотландия, докато фланелът произхожда от Уелс.

3. Плейдът е разработен през 16 век, докато фланелът е разработен през 17 век.

4. Плейдът е модел с пресичащи се вертикални и хоризонтални линии в червено, черно и няколко други цвята, докато фланелът е плат, изработен от вълна или камфорна прежда.

5. Фланелна тъкан с кариран модел се използва за изработка на спално облекло, зимно облекло, одеяла, покривки за легла, якета и други предмети, които изискват топлина и комфорт.

Вижте повече за: