Разлика между голотата в изкуството и порнографията

Голотата в изкуството срещу порнографията

Изкуството е процес на използване на уменията на човек за създаване и споделяне на предмети, преживявания и условия, които стимулират мислите, емоциите и вярванията на публиката чрез сетивата им.

Хората създават произведения на изкуството от древни времена, за което свидетелстват многото артефакти, открити в руините на древните цивилизации. Начинът, по който те бяха представени, показа на съвременния човек как се развиват уменията на художниците и как изкуството се развива през годините. Темите на изкуството могат да бъдат разнообразни. Те могат да бъдат от природа, човек, геометрични модели, животни, религия или ежедневието на човека. Един много противоречив предмет в изкуството е голотата.

Човешкото тяло е една от основните теми за художниците. В древни времена, особено в гръцкото изкуство, голото мъжко човешко тяло е най -често срещаната тема. Днес една от първите теми, които рисуват художниците, е голото женско тяло.

Голотата е любима тема в картините, скулптурите и фотографията. Практиката вероятно е започнала с изображения на богове и богини в древни картини. Тъй като те бяха божества, те не носеха никакви или малки дрехи и беше съвсем естествено да ги нарисувате като такива.

Днес обаче възниква въпрос кога голотата се счита за изкуство или може да се счита за порнография. Порнографията е изобразяване на човешкото тяло с цел еротична и сексуална възбуда. Може да се намери в различните видове медии: списания, книги, фотографии, анимация, филми, записи, видеоклипове, рисунки, скулптури и картини. Всъщност древните голи произведения на изкуството се считат за негодни за показване от хората от 19 -ти век, които са ги открили.

Те обаче са създадени и разглеждани като произведения на изкуството от тези, които са ги създали. Едва в последно време тънката граница между голотата в изкуството и порнографията е още по -близо.

Разликата се състои във възприемането и интерпретацията на темата от всеки индивид. Важно е да се отбележи, че голотата в изкуството има за цел да позволи на хората да оценят красотата на човешкото тяло.

Порнографията, от друга страна, има за цел да събуди сексуалните чувства на индивидите и публиката. Моделите позират по такъв начин, че техните изрази предават сексуалност и еротика.

Резюме:

1. Голотата в изкуството е бил приет предмет от древни времена, докато порнографията е неприемлив израз, който е развит в по -късните години. 2. Голотата в изкуството е естествена и има за цел да позволи на публиката да оцени човешкото тяло, докато порнографията умишлено се прави, за да събуди сексуалните чувства у публиката. 3. Модели на голи произведения на изкуството позират естествено и не предават никакъв еротизъм, докато порнографските модели имат изражения и пози, които са еротични и сексуално възбуждащи. 4. Голотата в изкуството се приема в обществото, докато голотата в порнографията се разглежда като неподходяща и е забранена в повечето общества. 5. В някои случаи това, което един човек може да разглежда като изкуство, може да се разглежда като порнография от друг, в зависимост от това как представянето влияе на публиката.

4 коментара

 1. Не. Няма разлика между изкуството и порнографията в изкуството: Разликата е въображаема.

  Сега ще развенча нашите авторски предпоставки с исторически контекст.

  „1. Голотата в изкуството е била приета тема от древни времена, докато порнографията е неприемлив израз, който се е развил в по -късните години.“

  Не. Това е често срещано погрешно схващане, но изображенията и текстовете, свързани с акта на секс и сексуалност, това, което нашият автор би твърдял, че е порно, съществуват в изкуството, откакто човечеството за пръв път е намерило начин да изтрие елементарни образи, които правят секс.

  По -късните общества непрекъснато се преструват, че по -ранните общества не са го правили, от еротичните стенописи на Рим, през резбите на индийските храмове Каджурахо, до 35 000 -годишната резба от древна Германия (около 10 000 по -стари от „Венера от Вилендорф“).

  „2. Голотата в изкуството е естествена и има за цел да остави публиката да оцени човешкото тяло, докато порнографията умишлено се прави, за да събуди сексуалните чувства у публиката.“

  Тогава току -що сте обявили всяко количество древни произведения на класическото изкуство за порнография, тъй като много от тях са предназначени да възбудят.

  "3. Модели на голи произведения на изкуството позират естествено и не предават никакъв еротизъм, докато порнографските модели имат изражения и пози, които са еротични и сексуално възбуждащи."

  Какво означава естествена поза, всяка поза, която човек може да направи с човешкото тяло, е по дефиниция естествена. Такова разграничение, което се опитвате да изградите, е разграничение без разлика, защото позите, които човек би използвал, за да възбуди, са възможно най -възможни от хората като позата за хранене.

  "4. Голотата в изкуството се приема в обществото, докато голотата в порнографията се разглежда като неподходяща и е забранена в повечето общества."

  Което просто показва двойните стандарти. Темата е темата, поради което тази тактика се използва от векове, за да се опита да забрани произведения на изкуството. Не можете да покажете на децата това изображение, защото е порно ... О, искаш да кажеш, че Дейвид на Микеланджело е порно? Как е порно? В него има голота.

  „5. В някои случаи това, което един човек може да възприеме като изкуство, може да се разглежда като порнография от друг, в зависимост от това как представянето влияе на публиката.“

  Което отново показва, че разликата между това, което съставлява порнографията, и това, което съставлява изкуството, е изкуствено разграничение, което съществува само в съзнанието на хората, които си представят, че съществува.

  • Защо, разбира се ... винаги ще има един порнобий, който защитава порнографията.

 2. Въпреки че виждам разграничението, което някои биха искали да запазят между „естествено художествено изразяване“ и „това, което възбужда сексуалната страст и страст“; ИСТИНСКАТА разлика е само в това как реагираме на стимула. Децата, АКО са изложени на „художествена голота“, не виждат истинска разлика, защото всички са научени, че голотата е грешна, точка! Децата могат да се смеят и да се кикотят, защото е разкрито нещо палаво. Колкото по -стари и по -зрели ставаме, толкова по -скоро приемаме чрез натиск от страна на връстниците, че гледането на голотата е добре. Други култури обаче може да не гледат на голотата по същия начин. За тях това не е проблем. И по -големите момчета и момичета ще намерят някои голи тела за привлекателни и стимулиращи, докато други са „без впечатление“ с дебелите, грозни, тела и лица. Тези „наскоро запознати“ със сексуалното изразяване, може би ще бъдат любопитни да научат и видят повече. Може би дори изпитвам такова. Други ще си помислят, че „бракът“ е „приемливият“ изход за подобни преживявания. Нищо от това обаче никога не се разглежда като строго „естествен художествен израз“. Да мислиш, че Сексът не е получил лоша стигма, независимо от начина, по който се гледа, означава да имаш глава в пясъка, така да се каже. По -малко „цивилизованите“ общества няма да имат проблем с това. Съгласен съм с коментара на Матю Лейн по -горе.

 3. Наистина съм благодарен на собственика на този сайт, който сподели това огромно произведение на това място.

Вижте повече за: