Разлика между Mohawk и Fohawk

Mohawk срещу Fohawk

Mohawk и fohawk са объркани помежду си, защото изглеждат и звучат еднакво. Това са две популярни съвременни прически, които имитират прическата Mohawk на хората от нацията Mohawk. Понякога се счита и за „иро“ поради връзката си с ирокезския облик.

Mohawk е по -радикален поради поразително дългата и изправена коса по средната линия. Правото задържане се постига чрез използване на гел за коса, спрей или мус. Докато средната част на главата носи тази дълга коса, останалата част от главата е обръсната чисто към кожата, както при плешива повърхност. За да оформите косата си в стил Mohawk, просто трябва да запазите широка ивица коса в центъра на главата си от границата на челото си до тила. Това е известно като стил с висока поддръжка поради постоянните подстригвания, бръснене и използване на продукти за коса.

Fohawk, правилно написан като изкуствен ястреб или фалшив ястреб, е модерен стил, който следва Mohawk. „Faux“ на френски означава „фалшив“. Ето защо всички разглеждат прическата fohawk като фалшив или фалшив ирокез. Противно на Mohawk, fohawk просто използва цялата налична коса в центъра на главата ви и я разтяга с помощта на много силен гел за задържане, за да имитира този запазен вид Mohawk. Кевин Федърлайн, Адам Сандлър и Натали Портман са само някои от популярните имена, които експериментираха с косата си в стил "фохаук".

Казват, че Fohawk е по -меката форма на прическата Mohawk, тъй като пропуска ненужното бръснене на останалата част от косата, особено тези отстрани на главата. Всъщност останалите области на главата обикновено се подрязват малко, за да се създаде отчетлива разлика в дължината на косата с централната част на главата. Това също го прави по -привлекателен за много хора. Всъщност мнозина смятат прическата fohawk за много привлекателен стил, за разлика от Mohawk, който придава готически, бунтарски, пънк рок вид. Fohawk може да се използва за всякакъв повод, може да е за купони, ходене на концерти и дори за официални поводи. Просто е твърде трудно да гледаш някой с прическа Mohawk, който присъства на официален повод.

Резюме:

1. Прическата fohawk е приложима за всеки тип повод (неофициален до официален), докато Mohawks не са предназначени за официални поводи. 2. Fohawk се счита за по -привлекателна и привлекателна прическа за повече хора, за разлика от Mohawk. 3. Mohawk придава готически, бунтарски и пънк рок вид. 4. Прическата Mohawk оставя непокътната само средната коса на главата, като оставя останалите напълно обръснати. 5. Прическата fohawk има дълга средна част коса, но задържа косата отстрани на главата. Понякога страничната коса е просто подстригана.

Вижте повече за: