Разлика между костюм за салон и костюм за вечеря

Костюм за салон срещу костюм за вечеря

Костюми за шезлонги и костюми за вечеря са някои от костюмите, които мъжете носят на публични събирания, излети и други общи събития. Тъй като и двата костюма са от комплекти дрехи, използвани в очите на обществеността и на официални събития, и двата вида костюми са задължителни в гардероба на мъжа. Има разлика в степента на формалност, когато се използва определен костюм.

Шезлонгът се характеризира като костюм от две части, който се състои от риза, носена с вратовръзка, и чифт панталони. Цветовете на ризата често са тъмни, но никога черни. Якетата са по избор. Салонът често се носи при полуформални поводи или на събития, където има известна формалност и непринуденост.

От друга страна, костюмът за вечеря е костюм от три части, състоящ се от цялостен черен костюм, съчетан с бяла риза и жилетка или жилетка вътре. Костюмът може да се носи и в бяло (бяло яке и бяла риза), докато другите съответни елементи на костюма могат да бъдат в черно (черни панталони, папийонка и черни обувки). Подмяната на вратовръзката като аксесоар за врата е папийонката. Якето за вечеря (еднолинейно или двуредно) е задължително за завършване на официалната и елегантна визия. Има и някои допълнителни парчета като джобни карета или носни кърпички, палто, панталон (за едногрудни костюми), бутониер (или бутониера) и копчета за ръкавели или къси шипове. Ако мъж е част от армията, военните декорации могат да бъдат и част от неговите аксесоари, а не да носят бели или рокли.

В реверите на ревера на костюма и лентата отстрани на панталона често се използват коприна или сатен. Костюмът за вечеря има повече разнообразие по отношение на стила и може да се състои от сложни комбинации. За да завършите и двата вида, за краката често се носи лъскав чифт кожени обувки.

През по -голямата част от времето салонът (или бизнес костюмът) е предпочитаният тоалет на бизнесмени или офис служители. Често това е стилът всеки работен ден и се предлага в различни дизайни (особено вратовръзка). Бизнес костюмът или салонът се опитват да постигнат и да осигурят модерен, ефективен, универсален и удобен външен вид. Междувременно костюмът за вечеря също е важен елемент за работещия човек, въпреки че се използва само в официални до ултраформални дела. Черният костюм за вечеря предава елегантност, официалност, блясък и изтънченост.

Резюме:

1. Както салонният костюм, така и костюмът за вечеря са важни в гардероба на мъжа. Салонът е предимно британски и обикновено е алтернатива на по -официалната сутрешна рокля. И двата костюма могат да се носят в дневни и нощни функции. 2. Костюмът за шезлонги е костюм от две части с вратовръзка, докато костюмът за вечеря е костюм от три части с папионка и други аксесоари. И двата тоалета също насърчават експериментирането и разнообразието по отношение на смяна на парчета или игра с цветове (по отношение на шезлонга). 3. Ризата в шезлонга често е тъмно оцветена, докато ризата в костюма за вечеря често е бяла. 4. Костюмът за шезлонги често се носи в офиса или на работа и в полуформални функции, докато костюмът за вечеря е запазен за официални поводи. 5. Костюмът за вечеря е по -сложна рокля в сравнение с шезлонга. Също така е изработен от по -фини материали (като лен, коприна, сатен) в сравнение с другия тип костюм. 6. Салонът се опитва да придаде вид на смесена непринуденост и официалност, като същевременно е универсален и удобен. От друга страна, костюмът за вечеря излъчва официалност, изтънченост и елегантност.

Вижте повече за: