Разлика между гамаши и чорапогащи

Гамаши и чорапогащи са двете най-често срещани облегалки за кожата, които често се носят от жени по целия свят. Мъжете в древни времена носеха чорапогащи, когато яздеха на коне. Сега облеклото е синоним на дамско облекло. На пръв поглед те си приличат, защото всички разкриват точните контури на жените, особено по краката. Съществуват обаче ключови разлики, подчертани по-долу. Имайте предвид, че има чорапи, които не бива да се бъркат нито с гамаши, нито с чорапогащи.

Какво представляват гамашите?

Гамаши приличат на пръв поглед към тесни панталони и чорапогащи, но са различни по отношение на дизайнерските материали, шарки и външен вид. Това са модни изяви и обикновено се носят от жените като самостоятелни дрехи за ежедневни цели. Дрехата е непрозрачна, изработена от по -дебели материи като памук, спандекс или полиестер. Жените могат да носят гамаши под туники или дълги тениски.

Повечето гамаши се спускат от кръста до глезена. Това е ключовата разлика между това, че те не покриват краката. Други се простират до средата на прасеца. Човек може да носи клинове ежедневно или изключително за забавления през уикенда. Те обаче не отговарят на условията за носене в корпоративен свят. От друга страна, чорапогащи могат да се носят под други дрехи в корпоративния свят.

Гамаши се предлагат в различни модели и дизайн в зависимост от конкретни марки. По -евтините марки могат да бъдат частично полупрозрачни с по -евтини и тънки тъкани, използвани в техните конструкции. Тези прилепнали дрехи могат да се носят с кецове или ботуши за езда. Почти повечето обувки, които съвпадат по дизайн с гамаши, могат да се носят.

Поради по -дебелите материали при направата на гамаши, те са сравнително скъпи в сравнение с чорапогащите. Могат да се носят през целия сезон. През зимните месеци гамашите могат да играят жизненоважна роля на изолация, особено когато се носят в комбинация с якета, защото са по -дебели.

Освен че правят модни изяви, гамашите всъщност са страхотни дрехи за носене на тренировки. Те са удобни и разкриват точните контури на долната част на тялото на жените. Те са изработени от еластичен материал, така че става лесно да ги носите. За разлика от чорапогащите, гамашите не са податливи на разкъсване, ако влязат в контакт с груби предмети или ако се надраскате по стената.

Какво представляват чорапогащите?

Чорапогащите се предлагат в разновидности. Някои се простират от кръста до коленете, докато повечето покриват краката ви от кръста. Но има и други чорапогащи, които не покриват краката и не са непременно клинове, въпреки че други погрешно ги смятат за гамаши. Вместо това те се наричат ​​„чорапогащи без крака“. Те все още имат характеристиките на чорапогащи, изработени от прозрачни материали, които са полупрозрачни.

Чорапогащи са изработени от тънки материали, а материите могат да бъдат памук, найлон или полиестер. Те се предлагат в много модели, цветове и дизайн. По принцип те бягат от кръста до краката. За разлика от гамашите, чорапогащите не отговарят на условията за носене като самостоятелни облекла поради своята полупрозрачна природа. Това може да се счита за неморално, ако една жена се разхожда по улиците с чорапогащи.

Вместо това чорапогащи се носят под рокли, поли или къси панталони. Те могат да се носят за ежедневни или професионални цели под дрехи. Жените в корпоративния свят могат да носят чорапогащи под полите си. Те са еластични, така че могат да се разтегнат добре под всяка дреха. В сравнение с гамаши, чорапогащите са изключително стегнати около тялото. В горещите дни можете да се потите поради стегнатите крака. Човек не трябва да носи чорапогащи без непрозрачни дрехи в задните части.

Чорапогащите също са подходящи за носене на тренировки, стига да са бельо. Могат да се носят с токчета или балетки. За да избегнете разкъсването на чорапогащите, не драскайте по стената. Други чорапогащи са много разтегливи, точно като чорапогащник. Ценово, чорапогащите са по -евтини от гамашите.

Ключови разлики между чорапогащи и гамаши s

Дизайн на чорапогащи и клинове

Гетри и чорапогащи се предлагат в различен дизайн, въпреки че на пръв поглед изглеждат идентични. Гамаши са изработени от дебели, еластични материи като спандекс, полиестер, найлон и памук. Те могат да се предлагат и в различни модели. По отношение на дължината, гамашите често се простират до глезена с някои вариации, простиращи се до средата на прасеца. Други дизайни могат дори да имат подсилване в чатала или да имат джобове, поради което се носят като самостоятелни дрехи. Гамаши рядко са полупрозрачни, освен ако не е по -евтина марка.

Чорапогащникът, от друга страна, е направен от прозрачни материали, които са полупрозрачни. Използваният еластичен плат обикновено е полиестер или памук. Тези материали са направени да бъдат твърде стегнати, отколкото в гамаши. Поради тази плътност и по -тънки материали, чорапогащите не трябва да се носят като самостоятелни дрехи. Те могат да разкрият личните части на жените, които могат да се считат за неморални в обществото. Чорапогащите се простират до върховете на пръстите на краката от кръста. Други варианти могат да се простират до коленете или средата на бедрата. Има различни модели и цветове.

Повод

Чорапогащите, тъй като са полупрозрачни, не трябва да се носят самостоятелно в никаква обстановка. Те могат да се носят по случайни или професионални причини, стига да са бельото. Някои жени ги носят под къси панталони, поли или рокли. Когато се носят под поли, се чувства перфектно професионално да влезеш в корпоративна компания.

Гамаши, от друга страна, са проектирани да се носят само в случайни случаи. Те са идеални за тренировки или за спорт като конни надбягвания. Мъжете също могат да носят гамаши по време на такива състезания, за да избегнат заплитане. Все още е приемливо да се носят гамаши под други дрехи като поли или дълги рокли.

Прилепват чорапогащи и клинове

Чорапогащите прилепват плътно към краката ви и служат като втора кожа. При горещо време е вероятно да се потите прекалено много, когато носите чорапогащи, поради изключително плътната им форма. Те покриват и краката. Тези, които не покриват краката, се наричат ​​чорапогащи без крака.

Гамашите също са стегнати, но не толкова стегнати, колкото чорапогащите на краката. Те разкриват контурите на краката, докато покриват краката ви до глезена или до средата на прасеца. Те са удобни за носене дори през зимните месеци, за да действат като част от изолацията.

Грижа за чорапогащи срещу гамаши

Могат да се перат и клинове, и чорапогащи. При прането на гамаши обаче няма специални изисквания. Можете да ги перете по същия начин, по който измивате обикновените панталони. Чорапогащите, от друга страна, се нуждаят от специално внимание. Препоръчително е да ги перете, докато са в мрежести торби.

Чорапогащи Vs. Гамаши: Сравнителна диаграма

Обобщение на чорапогащи и гамаши

  • Чорапогащите са изработени от тънки материали и са склонни да бъдат полупрозрачни, докато гамашите са изработени от дебели материали и са непрозрачни
  • Гамаши могат да се носят самостоятелно, докато чорапогащите винаги трябва да се носят под други дрехи
  • Чорапогащите покриват краката, въпреки че някои са чорапогащи без крака
  • Гамаши се простират до глезена или средата на прасеца
  • Чорапогащите разкриват перфектно контурите на краката, защото са изключително стегнати.

Вижте повече за: ,