Разлика между дънки и панталони

Докато дънки, така и панталоните са тип отдолу носят дрехи, предназначени да покриват долната част на тялото, простираща се от кръста до коляното, глезена или крака, дънки принадлежат към категорията на висококачествени панталони, изработени от специален памук кепър плат деним. И двете могат да се носи небрежно за ежедневни дейности за свободното време, дънки са изработени от много издръжлив памучен плат, обикновено оцветени с индиго, в резултат на различния си син цвят. Дънки са известни със своята издръжливост и дълголетие, и може да се носи в продължение на няколко дни, без измиване. Въпреки това, панталони не са толкова тежък режим и спокойно като дънки.

Какви са панталони?

Панталони, наричани също панталони или панталони, се отнасят само до всяка отдолу износване дреха, които са предназначени да покриват долната част на тялото, простираща се от кръста на стъпалото около глезена и отделяне на всеки крак с две различни секции. Панталони са чифт разцепено външна, една дреха, използван от мъжете, докато в края на 20-ти век. Оттогава терминът задъхвайки поглеждат е бил използван, за да се отнасят до всички видове отдолу носят облекла. В Америка, за който се отнасят панталони просто като панталони, докато в Обединеното кралство, панталони отнасят за бельо или бельо. В общи линии, панталони се отнасят само до каквато и да е отдолу-износване, било то дънки, панталони, панталони, панталони, пижами, кадифени панталони, къси панталони, панталони, анцузи и др.

Най-старите панталоните ноу дошли от Централна Азия някъде между 10-ти и 13-ти век преди новата ера, сред номадски пастирството култури, които са намерили панталони най-подходящата дреха за езда. Най-старите панталони намерени са вярвали, че са от Тарим Басейнова на Китай, но панталоните също са били носени от други номадски конни култури преди около 2500 години. Ранните панталони бяха направо крака с широк чатала, съшити от вълна кърпа. Панталони бяха считани облекло на мъжете, докато началото на ХХ век, след което панталони за жени започнаха да продават на различни дейности за свободното време.

Какви са дънки?

Дънки са важен моден щапелни и обикновен случаен отдолу износване толкова дълго, колкото панталони са били наоколо. В 1873 година бележи раждането на емблематичните сини дънки, в деня, когато Levi Strauss партнира с Джейкъб Дейвис за придобиване на патент върху процеса на поставяне на нитове в мъжко работно облекло за първи път. Скоро те започва да произвежда мед занитени талията гащеризон от кафява памучна патица и син деним. Това отбелязва раждането на вечния деним синьо. Оттогава сините дънки са били признати като емблематична част от облеклото, харесвани от млади и стари, мъже и жени, известни и обикновени, така. Дънки са случайни износване панталони, изработени от висококачествен, износоустойчив памук плат популярно известен като "деним".

Никой друг плат е получил такова световно признание като деним, който е бил използван широко от хора от всички възрасти, полове и класове. Дънки често се отнасят до определен тип панталони, наречени сини дънки или джинси. Denims са били около продължение на повече от век в шивашката промишленост, особено в производството на сини дънки, наред с други дрехи линия. Въпреки, сини дънки символизира, те идват в най-различни цветове като черно, сиво, кафяво, и така нататък. Днес, дънки се предлагат в пригодени опции годни за просто някакъв кръста размер и форма на тялото; било то тънък, кльощав, заострени, се отпусна, редовен или хлабав годни дънки. Въпреки, че се е смятало, че са създадени в Европа, трайност и адаптивност формата на денима намерената дома му в САЩ, където стана американска икона.

Разлика между дънки и панталони

Тип

- Докато дънки, така и панталони са модни скоби, които са износени да покрива долната част на тялото, с отделни секции за всеки крак, панталони се отнасят до много по-широка категория отдолу носят облекла, включително дънки. Американският народ мислят за панталони като просто някакъв отдолу износване, която покрива долната част на тялото, докато британците се отнасят към панталоните като бельо. Дънки е универсален начин символ, който се отнася до висококачествени и дълготрайни отдолу носеше панталони.

плат

- Въпреки, че памукът е най-използваната тъкан при вземането на случайни, така и официални панталони, различни видове тъкани се използват за извършване на всички видове панталони. Естествените влакна, използвани за производството на панталони са памук, лен, вълна, коприна. изкуствени влакна включват найлон, полиестер, коприна, руно, акрил, и т.н. дънки, от друга страна, са изработени от твърд и траен основа изправени кепър памучна тъкан нарича деним.

Стил

- Панталони се предлагат в разнообразие от стилове, основани на повод, предпочитания стил, както и вида на работа, което правите. За случайни открито, особено през лятото, панталони са класически алтернатива, която дойде в безброй цветове за всеки повод. Други стилове на панталоните, за да отговарят на редица поводи са шнурове, шнур панталони, кадифени панталони, пижами, карго панталони, релсови панталони, панталони, къси панталони, панталони, бегачи и т.н.

Издръжливост

- дънки са тежкотоварни панталони, изработени от твърд и издръжлив кепър памучна тъкан, наречена деним, който е бил използван в продължение на векове за производство на и полугащеризони за тежък труд, който призовава за издръжливост. В действителност, деним са били оценени като тъканта на упорита работа, известен със своята надеждност и адаптивност. Панталони, от друга страна, не са толкова устойчиви на износване и трайна дънките.

Дънки срещу Пан: Сравнение на таблицата

Резюме

С две думи, дънки облекло отдавна е известен със своята издръжливост, дълголетие, и адаптивност, благодарение на силната памучна основа изложение сплитка плат деним, наречена, която се използва за производство на дънки. Denim е здрав памучен плат с тъкани с индиго, сиво или на петна, бяла прежда, и тя се използва широко от хора от всички възрасти, полове и класове. Панталони е събирателен термин, използван за обозначаване на всички видове панталони, от случайни износване панталони до кадифени панталони, пижами, панталони, панталони, панталони трасето, панталони, джогинг и дънки.

Вижте още за: ,