Разлика между качулка и суичър

Разлика между качулка и суичър

Дреха с качулка

Качулка срещу суичър

Суичъри и качулки са съвременни дрехи, носени от много хора от всички възрастови групи, полове и други отличителни характеристики. В днешно време те се считат за утилитарни дрехи и могат да се носят за почти всеки повод.

Суичърът е дреха с дълги ръкави и пуловер. Тя обхваща горната част на тялото - както областта на гърдите, така и ръцете. Може да се носи като самостоятелна дреха или с допълнителна, придружена от риза или тениска под суичъра. Като пуловер, суичърът няма копчета, куки или ципове за закрепване. Суичърите обикновено са изработени от следните материали: вълна, памук, трико, синтетични материали или комбинация от тях.

Облеклото започва като дреха в спортното облекло; обикновено се съчетаваше с панталони. Спортистите често носеха тази дреха поради факта, че тя абсорбира потта и осигурява свободен обхват на движение на тялото по време на тренировка. Освен мобилността и абсорбирането на потта, суичърите са добър избор на облекло в студен климат. Както всяко специализирано облекло, суичърът проникна на търговския пазар и е бил използван не само от спортисти, но и от обществеността. Поради своята универсалност суичърът стана част от ежедневното и ежедневно облекло.

Междувременно качулката (наричана още качулка) е дреха, която е вариант на суичъра. Думата „качулка“ е кратката форма на „суичър с качулка“. Тази дреха съдържа повечето от характеристиките на суичъра, с няколко допълнения. Качулката и суичърът са без яка, извънгабаритни и тежки. И двете се използват за спортни и ежедневни облекла и са изработени от подобни материали. Те също са меки и удобни, освен че осигуряват топлина и изолация.

Разлика между качулката и суичъра-1

Суитчър

Както качулките, така и суичърите обикновено са обикновени или понякога измазани с лого от определена принадлежност или организация в областта на гърдите или гърба. И двата елемента на облеклото могат да носят джобове за ръце. Освен тези прилики, качулката има качулка и връзки, използвани за регулиране на плътността на качулката. Качулката може да бъде пуловер като суичъра, но може да се отваря и с копчета, ципове и т.н.

Дизайнът на качулката е получен от облеклото или навика на средновековни монаси и свещеници. Качулката е популярна дреха за хора, свързани с различни субкултури, като скейтбордисти, готи и други, етикетирани като изгнаници (независимо дали по собствено желание или възприятие на обществото). Освен защитата от фактори на околната среда, качулката проектира образ на анонимност, мистерия и подозрение. Беше отбелязано, че някои престъпници се възползват от факта, че това е не само удобно, но и идеално за скриване на лицето от разпознаване.

Резюме:

1. Качулката и суичърът са популярни дрехи както за спортни, така и за ежедневни облекла. 2. Качулката е вариант на суичъра с допълнителни функции. 3. И двете дрехи са популярни поради ниското си ограничаване на тялото и движенията му, тяхната топлина и комфорт и абсорбирането на пот. Повечето качулки и суичъри са изработени от същите материали и дизайн. 4. Суичърът обикновено е пуловер, докато качулката може да бъде пуловер или да се отваря и затваря с помощта на ципове или копчета. Качулката също има качулка и връзки. В допълнение, качулката е напомняне за средновековните монаси и навиците на свещениците. Суичъри и качулки могат да имат джобове. 5. Освен първоначалната си функция като дрехи, качулката и суичърът предполагат определен образ на техния носител. Човек, облечен в суичър, може да е свързан със спорт или фитнес, докато качулката често се свързва с изгнаници и престъпници.

Вижте повече за: