Разлика между Gillette Fusion и Fusion Power

Gillette Fusion срещу Fusion Power

Gillette е марка Procter and Gamble, която доставя и произвежда предпазни бръсначи и остриета . През 2006 г. пуснаха линия бръсначи Fusion, която е сложно проектирана за прецизно подстригване. Той разполага с пет предни (предни) остриета и допълнително задно (задно) острие - голямо подобрение от старата серия самобръсначки на Gillette. Под линията Fusion има много видове самобръсначки. Две от най -популярните са оригиналните ръчни Gillette Fusion и Gillette Fusion Power.

Някои се бъркат с двете, защото се чувстват еднакво, когато се използват. Те също дават подобни резултати. Просто има някои модифициращи характеристики, които ги отделят една от друга. За Gillette Fusion това е самобръсначка от ръчен тип като всички други типични модели бръсначи. От друга страна, Fusion Power носи термина „мощност“, защото това е по -усъвършенстван и моторизиран модел бръснач, който има отделение за батерии. Той е така проектиран, защото е в състояние да излъчва микроимпулси, за които се казва, че подобряват плъзгането на бръснача. Вече има много варианти на Fusion Power, които бяха пуснати от 2007 г. като Fusion Power Phantom, Fusion Power Gamer и Fusion Power Phenom .

По отношение на производителността и комфорта при използване, двата бръснача все още не са обсъдени, защото някои казват, че ръчната самобръсначка е добре, докато други настояват, че Fusion Power наистина е по -надежден и по -удобен за използване. Въпреки това се наблюдава, че Fusion Power ограничава издърпването на косата; това обаче може всъщност да е свързано с лични предпочитания.

Тъй като и Gillette Fusion, и Fusion Power принадлежат към една и съща линия бръсначи Fusion, се казва, че техните остриета се използват взаимозаменяемо и за двата модела. Ножовете на Fusion Power са тези, които всъщност са произведени или предназначени за използване в бръсначи Fusion Power, така че е практически по -безопасно и по -идеално да ги използвате за моторизираната самобръсначка. Поради своя дизайн и двигател, самобръсначката Fusion Power е малко по -скъпа от стандартната самобръсначка Gillette Fusion. Fusion Power също има система за предупреждение за светлината на батерията и функция за автоматично изключване. Същата ценова тенденция е и с техните остриета. Освен това ножовете Fusion Power са оцветени по различен начин от традиционните ножове Gillette Fusion. Те изглеждат оранжеви, за разлика от последния, който първоначално е оцветен в синьо.

Резюме:

1. Gillette Fusion е самобръсначка от ръчен тип, докато Fusion Power е моторна самобръсначка, задвижвана от батерии. 2. Fusion Power излъчва микроимпулси за подобряване на плъзгането по време на бръснене. 3. Бръсначите и остриетата на Fusion Power са по -скъпи от Gillette Fusion. 4. Ножовете Fusion Power са оцветени по различен начин от ножовете Gillette Fusion. Те са оранжево оцветени за разлика от последните, които са сини.

10 коментара

 1. Когато използвате острието за синтез на бръснач, има ли значителна разлика в качеството на бръснене. Можем ли да използваме функцията за захранване за бръснач без мощност

  • Остриетата са взаимозаменяеми между бръсначите Gillette Fusion. С тази точка като ключ- стига да е Gillette Fusion, всичко е наред. Няма осезаема разлика в остриетата, независимо от самобръсначката

   • Все още леко объркан. Разбирам, че можете да използвате немоторно стопяемо острие в дръжката за синтез, но дали е идентично или лопатките на двигателя в дръжката на двигателя работят по различен начин

 2. Gillette fusion се реже по -добре при бръснене на чантата.

 3. Задвижваната версия работи по -добре, тъй като остриетата стават по -тъпи. Всъщност можете да почувствате, че остриетата се разместват, когато попаднат на косъм.

 4. Използвал съм както синтез, така и захранване на електрическа самобръсначка. Не открих никаква разлика между тях, с изключение на цвета.

 5. По -долу е директен отговор от P&G:

  „Разликите между захранващите и ръчните термоядрени патрони са незначителни, но има разлики. Касетите Power Fusion съдържат алое, витамин Е и естествени масла в лубрастрип, докато ръчните патрони имат само алое и витамин Е.

  Надявам се това да помогне.

 6. Купих самобръсначка Fusion Power. Използвайки с масло за бръснене получих 50 бръснения от един патрон.

 7. По -рано използвано ръководство. Но след като изпитах пулсираща самобръсначка, се чувствам комфортно в бръсненето. Мисля, че генериращата импулси самобръсначка е много по -добра от ръчната. Използвам един патрон (единичен комплект остриета) повече от 70 пъти. Имайте предвид, че косата ми е по -твърда и бързо расте. Бръсна се ежедневно с пяна. Да, една специална забележка, че се бръсна след къпане. Пулсът е полезен при движението на острието и е добър за втвърдяване на кожата.

 8. Ако имаше някаква разлика във функцията, те нямаше да бъдат взаимозаменяеми. Използвам и двете в зависимост от офертата и не усещам разлика.

  Дори човекът от Gillette избягваше да отговори на въпроса, защото единствената разлика от това, което виждам, е цената.

Вижте повече за: