Разлика между памучни дънки и дънкови дънки

Разлика между памучни дънки и дънкови дънки

Памучни дънки

Памучни дънки срещу дънкови дънки

Чифт дънки е типична ежедневна дреха, носена от много хора от бебета до възрастни. Дънките обаче като облекло могат да се отнасят до много тъкани. Дънкови дънки и памучни дънки са само два вида дънки, продавани на търговския пазар.

Основната разлика между двата вида е тъканта, използвана в дрехата. Дънкови дънки са първият и най -популярен тип дънки; денимът е най -разпространеният плат в дънките. От друга страна, памучните дънки също стават популярни поради характеристиките на памука като дреха.

Денимът всъщност е страничен продукт от памук. Той се различава от другите памучни изделия поради техниката на завъртане и завършеност. Денимът е тъкан с помощта на тежки памучни прежди в специфичен тип тъкане - кепър. Тъкането оставя отчетлив модел на редуващи се и преплетени сини и бели памучни конци.

След като сглобите всички части на дънковия джин, той завършва с предварително измит или пясъкоструен процес, за да накара дънките да изглеждат модерни. Дънкови дънки обикновено са боядисани в индиго или синьо; оттук и терминът „сини дънки“. Въпреки това, денимът може да бъде боядисан и в други цветове.

Денимът не е единствената материя, използвана за дънки, но е най -разпространената и известна. Денимът може да се използва и за друго облекло като поли, якета, калъфи и чанти.

Разлика между памучни дънки и дънкови дънки-1

Дънкови дънки

Дънките произхождат от Ним, Франция като „serge de Nimes“, смес от вълна и коприна.

Като плат или плат денимът е много труден за шиене. Това изисква тежка игла и дебел конец, както и силно прилагане. Тази характеристика прави джинсовите дънки трудни за изработка като личен проект, но лесни за прилагане за търговско производство. Денимът като плат е „плътен“ и осигурява изолация. При пране денимът може да бъде тежък поради тъкането и абсорбирането на вода.

Памукът, от друга страна, е много гъвкаво растение и плат . Може да бъде направен от различни материали като деним, каки, ​​габардин, полиестер или фланел.

Памучното растение расте в изобилие в субтропични и тропически страни. Това е важен търговски материал на много страни. Памукът е предимно растителни влакна.

Памукът може да бъде боядисан в много цветове, а също така може да бъде третиран с белина. Може да се направи в много продукти като завеси, спално бельо и палатки. Памукът често е предпочитаният плат, тъй като е много измиваем, лек, мек, дишащ и абсорбиращ пот. Памукът също е издръжлив, характеристика, която споделя с деним.

Памукът е една от най -старите култури в света. Тя може да бъде проследена до преди 5000 години; памучно растение е открито на археологически обект в Пакистан.

В сравнение с деним, памукът е много лесен за шиене и пране. Следователно памучните панталони са по -лесни за изработка, дори като домашен проект. Много компании за облекло също произвеждат и носят памучни дънки.

Резюме:

1. Джинсите от памук и памук са два вида дънки, стил панталон, достъпен за мъже и жени. Дънките първоначално бяха изработени от деним, но сега се предлагат и в други тъкани. Дънкови дънки споделят много характеристики с памучните дънки, тъй като денимът е страничен продукт на памука. 2. Дънките Denim обикновено са боядисани в синьо или индиго, докато памучните дънки се предлагат в различни цветове. 3. Дънките от деним са по -плътни и осигуряват изолация, освен че са по -трудни за изработка и пране. Дънкови дънки обикновено се произвеждат в търговската мрежа. За разлика от това, памучните дънки са по -леки, по -дишащи и лесни за пране и изработка. Памучните дънки могат да бъдат домашно приготвени или произведени в търговската мрежа.

3 коментара

  1. Това е много интересна и информативна статия. Трябва да публикувате друга статия за поддържането на цветовете на дънките.

  2. Мисля, че писателят е малко объркан относно различни неща в статията. Памукът не се използва за производство на полиестер. Денимът е плат, изработен от памук. Дънките са стил на облекло, възникнал след изобретяването на деним. Памукът е растително влакно, а не растително ... и т.н.

    • Уважаеми cj Моят въпрос е тогава, чифт панталони от памук, полиестер и спандекс задължително се считат за дънки?

Вижте повече за: