Разлика между лепенки от плат и бродирани лепенки

Платове от плат срещу бродирани пластири

Пластирите с уникален дизайн или лога днес често се използват като част от униформи или просто за допълнителен плюс за модата. Трябва обаче да се съобщи, че има два често срещани типа пластири (плат и бродирани пластири), които не трябва да се бъркат помежду си. Тъй като тези лепенки са проектирани да се открояват от основното облекло, трябва да знаете как да ги различавате.

На първо място, тъканите петна съдържат силно дефинирани букви или лога. За разлика от други видове пластири, пластирът от плат е сравнително лесен за изработка, тъй като можете да го направите от евтини платнени материали. Поради тази природа платнените лепенки могат лесно да се прикрепят към определена дреха без особени затруднения. Дизайнерските дрехи често имат този вид пластир, за да покажат марката или етикета на дрехата. Едно от най -очевидните предимства на лепенките от плат е тяхната функция за „измиване“. Дрехите с петна от плат могат лесно да се почистват или перат. Освен това гладенето на кърпички за гладене не ви създава много проблеми, тъй като те се изглаждат равномерно.

Бродираните пластири се различават от лепенките от плат поради използвания материал и начина, по който изглеждат. Изглежда, че тези пластири имат 3D ефект, който прави материала да изглежда по -дебел. Това се постига чрез внимателно използване на специални нишки за направата на пластира. Повечето бродирани пластири използват повече от един вид конци. Поради това бродираните пластири обикновено са по-скъпи от по-простия тип плат.

За да направите бродиран пластир, трябва да сте достатъчно умели в боравенето с игли, защото нивото на ръкоделие е над средното. Очевидно ще отнеме повече време, за да завършите бродирането на един пластир, вместо да направите един пластир от плат. За да разрешат това ограничение, фабриките за облекло днес са разработили специални машини, които помагат в процеса на бродиране. Това оборудване значително намалява времето за създаване на пластири.

Резюме:

1. Платовете от плат изглеждат по -тънки и тежат по -малко от бродираните пластири. 2. Платовете от плат обикновено се виждат на дизайнерски дрехи под формата на тяхна марка или етикет, докато бродираните петна обикновено се прикрепят към униформи. 3. Платките от плат са по -лесни за изработка и могат да бъдат направени с евтини дрехи. 4. Бродираните пластири обикновено са по -скъпи от платните, поради използването на няколко нишки за изработката на бродирания дизайн. 5. Когато се прави ръчно, изработката на бродирани пластири отнема повече време, за разлика от изработването на лепенки от плат. 6. Когато искате да включите подробни дизайни в пластира, това може да се постигне по -добре в пластирите от плат, тъй като включването на такива в бродирани пластири е много трудна задача.

Вижте повече за: