Разлика между Adidas и Nike

Adidas срещу Nike

Спортът винаги е бил любим начин хората да се отпуснат и да се забавляват. Когато не участват активно в него, повечето участват като зрители. И като всичко в живота, тя включва правила и разпоредби както в практиката си, така и в облеклото си.

Всеки човек или екип трябва да има отделно облекло, което се състои от подходящите панталони, ризи, обувки и екипировка. Два от най -популярните производители на спортно облекло, спортно оборудване и аксесоари са Adidas и Nike.

Adidas е вторият водещ производител на спортни облекла в света и най -големият в Европа. Това е немска компания, която също произвежда ризи, чанти, очила и други продукти. Основана е през 1948 г. от Адолф Даслер, чийто брат основава марката Puma.

Той се отличава с логото си, 3 ивици, състоящо се от три успоредни ленти, закупени от спортната компания Karhu във Финландия. Тъй като е базиран в Европа, основните му пазари са тези, които са тенисисти, футболисти и фенове. Той е добре установен в Европа, но е популярен и в останалата част на света. По отношение на спонсорството, той не е толкова конкурентен и едва наскоро се диверсифицира към производството на други спортни продукти и спортно оборудване.

Той също така е възложил производството си на няколко азиатски страни, като дизайнът и разработката му са базирани в Германия. Някои от продуктите на Adidas Group са Reebok, Taylor Made и Rockport.

Nike, от друга страна, е водещият производител на спортно облекло и спортно оборудване в света днес. Базирана е в САЩ със седалище в Бийвъртън, Орегон. Основан е през 1964 г. от Бил Бауърман и Филип Найт и е кръстен Blue Ribbon Sports.

Той взе името Nike през 1978 г. от гръцката богиня на победата, Nikn. Неговото лого е Swoosh, а линията на неговите запазени марки е „Просто го направи“. Основните му пазари са тези, които се занимават с баскетбол и бягат, като първоначално се фокусират върху пазара на САЩ, преди да се разширят към други страни.

Той се спонсорира от няколко спортисти, особено баскетболни звезди, които обясняват огромните му продажби и дял от пазара. Той доминира в рекламната и маркетинговата арена на бизнеса със спортни облекла и спортно оборудване. Продуктите на Nike са проектирани, разработени и продавани в САЩ, но производството се възлага на азиатски страни като Тайван, Корея, Китай и Индонезия. Umbro, Converse и Cole Haan са сред марките под неговото име.

Резюме:

1. Adidas е немска компания, докато Nike е американска компания. 2. Adidas е основана през 1948 г., докато Nike е основана през 1964 г. 3. Adidas е известен със своето лого; 3 -те ивици, докато Nike е известен със своето лого Swoosh и линията „Просто го направи“. 4. Основните пазари на Adidas са тези, които се интересуват от тенис и футбол, докато основните пазари на Nike са тези, които се занимават с баскетбол и бягане. 5. Nike произвежда други продукти, освен спортно облекло, като спортно оборудване и аксесоари, докато Adidas произвежда спортно оборудване и аксесоари едва наскоро. 6. Найк е водещ по отношение на спортни спонсорства, реклама и маркетинг, докато Adidas стана едва наскоро конкурентен.

1 коментар

  1. Най -добрият пример за есе, който съм виждал Благодаря

Вижте повече за: ,