Разлика между високите и ниските честоти

Високи и баси

Музиката е изкуство, което използва звук и тишина като свой носител. Тя може да се чува всеки ден и може да бъде бавна или оптимистична, силна или мека, стара или нова, класическа или модерна. Различните хора се наслаждават на различни видове музика, тъй като всяко музикално произведение има различни характеристики, но всички те включват хармонично смесване на хармония, ритъм, темпо, мелодия, текстура и височина.

В музиката ключът е символ, който се използва за обозначаване или означаване на височината на нотата. Той се поставя на линия в началото на персонала, за да обозначава височината и името на нотите, които се намират на линията. Трите вида ключ, които се използват са: F, C и G.

Всеки ключ от персонала получава референтна бележка към реда, където се намира: сопрано и алт са маркирани с висок ключ, тенорът и басът са маркирани с басов ключ. При свиренето на пиано се използват само високите и басовите клавиши. Високият ключ има по -висок звук и е пространство по -високо от бас ключа. В скрипен ключ, G ключът е поставен над средата C точно на втория ред на персонала. Често се нарича G ключ, защото обгражда реда за бележката G на персонала.

Думата „висок“ идва от старофренски „висок“, което означава най -високата част в композиция, която има три части, дошли от латинското „triplus“. Характеризира се с много висок звук или тон и е по -високата част в записа.

Бас ключът, от друга страна, има по -нисък звук и е линия по -ниска от ключа на високите. В бас ключа ключът F се поставя под средата C на четвъртия ред на персонала. Той се нарича още F ключ, тъй като заобикаля F ключа. Думата „бас“ идва от средноанглийската дума „барове“, която е от староанглийската дума „baers“. Характеризира се с много нисък звук и е най-ниският тон, който е регистриран в музикалните инструменти и най-ниския пеещ гласов диапазон.

Резюме:

1. Високите честоти са най -високият звук в музиката, докато басът е най -ниският звук в музиката. 2. Високите честоти се намират на линията в персонала, която е пространство по -високо от баса, докато басът се намира на линията в персонала, която е пространство по -ниско от високите. 3. Високите честоти са известни също като G ключ, докато басът е известен също като F ключ. 4. Високите честоти се поставят над средния C на втората линия на персонала, докато басът е поставен под средния C на четвъртия ред на персонала. 5. Думата „висок“ идва от латинската дума „triplus“, докато думата „bass“ идва от староанглийската дума „baers“.

1 коментар

  1. Благодаря. Никога не съм учил музика, така че не знаех, че високите честоти са най -високият звук в музиката. Така че предполагам, че музиката с много хорово пеене би изисквала добра височина в нея?

Вижте повече за: ,