Разлика между Pokémon Sword и Shield

От къщата, която ни донесе популярните видео игри Pokémon Sun and Moon, носи още едно страхотно приключение в измисления регион Галар, тъй като ново поколение от скандалния франчайз Pokémon идва в Nintendo Switch.

През 2019 г., след огромния успех на Pokémon Sun и Moon, Nintendo разшири вселената на Pokémon с две чисто нови ролеви игри-Pokémon Sword and Shield-поставяйки играчите на ново, изпълнено с приключения търсене в новия регион Galar, което се базира на Обединеното кралство. Изцяло ново приключение, ожесточена конкуренция и нови приятели ви очакват в осмото поколение на покер играта, докато се биете с различни лидери на фитнес и се сблъскате с пустинята на Галар, пълна с разнообразие от покемони.

Какво е тема?

Подобно на предишните поколения, новата поредица от света на Pokémon започва с вас като треньор на Pokémon, който се стреми да стане шампион в измисления свят на Galar, който е чудесна комбинация от живописна провинция, модерни градове и великолепни пейзажи, пълни с тревисти полета, заснежени терени и планини. Вашето пътуване започва с избора на един от трите партньора Pokémon: Grookey, Scorbunny и Sobble. В по -голямата част от играта те разказват същата история на съперничеството, като се борят с лидерите на фитнес залата, докато се справят с нарушителите на екипа Yell, за да победят най -накрая шампиона на Pokémon League, Леон.

Ще срещнете новооткрити покемони по време на пътуването си, някои от които са много мощни и направо яростни за треньор, който тепърва започва. Можете да се състезавате с лидери на фитнес и да печелите битки, за да увеличите статистиката си за битки и да спечелите значки. Можете също така да се биете с „Обучители“, които понякога срещате в градове. Побеждавате ги и ще печелите точки и достигате нови нива, докато се биете с трудни съперници по пътя си, докато си проправяте път като треньор.

Какво е история?

В играта има общо осем лидери на фитнес, които основно притежават градовете. Вие побеждавате всички тях и ще получите осем значки, които ще ви отведат до „Шампионската купа“. Основната структура на играта остава същата, точно както предишното поколение на игрите Pokémon - вие пътувате по света, събирайки значки за фитнес, след като победите могъщите лидери на фитнес, докато се класирате за голямата игра. В Pokémon Sword and Shield светът става по -голям и приключенски с разнообразие от нови покемони в различни естествени местообитания. Ще откриете и мистерии, включващи древни създания, като гигантския покемон, изобразен в геоглиф на хълм Turffield.

Така че, след като сте събрали всичките осем значки, сега влизате в Шампионската купа, която за разлика от Покемон лигата в други региони, ви води на реванш с други Champion Challengers и Gym Leaders, които са най -добрите от най -добрите в Галар. Така че, освен ако не сте събрали опитен екип от блестящи треньори на покемони или не сте подобрили покемоните си, тези битки няма да са разходка в парк. Ако победите всички тях, можете да предизвикате шампиона на Галар, Леон, който несъмнено е най -силният и най -големият ви съперник. След като побеждавате Леон, най -накрая ставате новият шампион на Галар.

Dynamaxing и Gigantamaxing

Играта също въведе две нови фантастични функции за подобряване на геймплея, Dynamax и Gigantamax. На определени места в региона Galar, Pokémon може да Dynamax - явление, което позволява на Pokémon да нараства значително по размер, което от своя страна ги прави по -мощни, с увеличаване на статистиката. Можете да срещнете Dynamax Pokémon в Max Raid Battles. За щастие за вас, вашият собствен Pokémon може да Dynamax, но веднъж на битка и те стават нормални след три завоя. Само обучители с Dynamax група ще могат да надстроят своите Pokémon с Dynamaxing.

Има още една подобна игрална механика, наречена Gigantamax - явление, което позволява на Pokémon да променя както размера, така и външния си вид. За разлика от Dynamaxing, което позволява промяна на размера, като същевременно запазва външния вид непокътнат, Gigantamaxing трансформира покемон в различен покемон с увеличаване на силата и мощността и различен вид. Така че в общи линии те са донякъде сходни, с малко изключение от появата на покемоните. Тези функции са ограничени до избрани покемони, които получават нов облик и мощен набор от движения на G-Max.

Разлика между Pokémon Sword и Shield

Легендарни

- Както при всички предишни заглавия на Pokémon, Pokémon Sword и Shield имат своите изключителни Pokémon, които другият няма. Говорейки за легендарните покемони, Zacian е легендарният покемон на Pokémon Sword, докато Zamazenta е легендарният талисман на Pokémon Shield.

Ексклузивни лидери на фитнес

- В допълнение към предлагането на различни покемони за хващане, всяка версия на играта включва своите изключителни лидери на фитнес и специалности. Играчите на Pokémon Sword се бият срещу ръководителя на фитнеса тип Fighting Bea от фитнес залата Stow-on-Side и ръководителя на фитнес за рок тип Gordie от Circhester Gym. Играчите на Pokémon Shield ще се бият срещу лидера на фитнес от Ghost Allister и лидера на фитнес от Ice тип Melony.

Ексклузивни разширения

- Новият съперник и за DLC варира, в зависимост от версията на играта, която притежавате. За Pokémon Sword, новият съперник, който идва с DLC на Isle of Armor е треньор от отровен тип, Клара. За Pokémon Shield това е Ейвъри, който е треньор от психически тип.

Мечът на покемоните срещу щит: Сравнителна таблица

Резюме

И Pokémon Sword, и Shield са забавно приключение в огромния регион Galar и това, че трябва да избираш между двете почти сходни версии на една и съща игра отдавна е отличителна черта на скандалния Pokémon франчайз. Подобно на предишните си вноски, Pokémon Sword и Shield опаковат нещо различно под ръкавите си, независимо дали става въпрос за ексклузивните версии на Pokémon или легендарните, които са изключителни за всяка версия, или за лидерите на фитнес за това. Като се има предвид това, всяка версия е малко по -различна, но основната структура на играта е една и съща - за да стигнете до върха.

Вижте повече за: ,