Разлика между модерен и съвременен танц

Модерен срещу съвременен танц

Не е сигурно кога човек е започнал да се учи да танцува, но танците са били неразделна част от човешката история. Както се вижда от ритуалите и обичаите, предадени през поколенията, танцът е една форма на изкуство, използвана от човека за изразяване.

Това е начин хората да общуват помежду си, да изразяват своите идеи и емоции. Той предоставя начин на хората да се социализират и да взаимодействат помежду си и в повечето случаи танците обикновено разказват истории. Човек може да танцува самостоятелно, с партньор или в група. Танцът може да бъде изпълнен с всякакъв вид музика, ритъма на барабани в церемониален танц или под музиката на валс или танго. Има и няколко класификации на танца, две от които са модерен танц и съвременен танц.

Съвременният танц е развит в началото на 1900 -те години, времето, когато танцьорите се противопоставят на сковаността и задръжките на класическия балет. Той създава свои собствени техники, костюми, обувки и отделя повече внимание на себеизразяването и индивидуалното творчество, а не на техническия опит. Тя позволява на танцьорите и хореографите да създават стъпки, използвайки своите настроения и емоции, създавайки по -спокоен танцов стил. Първоначално съвременният танц се основава на митове и легенди, но по -късно дошъл да драматизира етническия, социалния, икономическия и политическия климат по онова време.

В по -късните години съвременният танц се повлиява от танци от различни страни, включително африкански, карибски и латински. Днес съвременният танц е по -технически и разглежда повече въпроси, отколкото когато е създаден. Това проправи пътя към развитието на концертния танц, един от които е съвременният танц. Той използва балетни, модерни и постмодерни танцови техники, като в същото време позволява на танцьорите да използват своите артистични и творчески способности.

Съвременният танц може да включва техники, които се срещат в балета и съвременния танц, като работа на пода, падане и възстановяване, импровизация, дори включване на йога, пилатес и бойни изкуства заедно с техники, въведени от такива известни танцьори като Греъм, Хокинс, Хортън и Кънингам .

Докато съвременният танц и съвременният танц са се развили, за да позволят на танцьорите и хореографите да имат повече място за себеизразяване и да се откъснат от традиционния танц, съвременният танц се фокусира повече върху емоциите и настроенията, докато съвременният танц се фокусира върху създаването на нови техники и стилове. Съвременният танц създава по -леки и по -плавни движения, подчертавайки връзката между тялото и ума. Съвременният танц, от друга страна, е по -повлиян от балета и джаза, който използва гравитацията в техниките си.

Резюме:

1. Съвременният танц е вид танц, създаден от танцьори и хореографи в началото на 20 век като начин за отказ от строгостта на класическия балет, докато съвременният танц е вид концертен танц, разработен от модерен и постмодерен танц. 2. Съвременният танц се фокусира върху емоциите и настроенията, докато съвременният танц се фокусира върху създаването на нови техники и движения. 3. Движенията на съвременния танц са по -плавни и по -леки от тези на съвременния танц. 4. Съвременният танц е повлиян от балет и джаз, докато съвременният танц има по -разнообразни влияния.

Вижте повече за: