Разлика между Grunge и Metal

Гръндж срещу метал

За любителите на музиката гръндж и метъл са два познати термина. И двата са само два от многобройните жанрове в музиката.

Метъл музиката е известна още като хеви метъл. Това е особен жанр на рок музиката. Като жанр той има много поджанрове. В допълнение, той също има колекция от модни жанрове в своето влияние. Металната музика е доминирана от звука на китарите и барабаните. В изпълнението на групата, предният човек на метъл рок група ще изкрещи текстовете в опит да се „състезава“ със звука на групата. Този тип рок музика поставя акцент върху звука, а не върху текста.

Хеви метъл звукът е силен, мощен, силен, тежък и бърз. Той се фокусира върху господството. Той съдържа музикалните елементи на синия рок и психеделичния рок. Водещите групи в този музикален жанр са; Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple и други известни имена.

Груповите концерти на хеви метъл групи се фокусират предимно върху театрални постановки като пиротехника, сценични светлини, драматични входове и други методи за сценично забавление. Членовете на групата се виждат облечени в черна кожа (като якета или панталони), тесни дънки, тежък сценичен грим, големи прически и жилетки. Металната култура също така спортува аксесоари като колани с куршуми и шипове. Металната мода отеква байкърските и рокерските субкултури.

Металната музика се появява на музикалната сцена от 196 -те години. Досега той остава един от популярните музикални жанрове. За първи път става популярен в Обединеното кралство и САЩ. В наши дни той все още процъфтява в други страни като Германия, Австралия, Великобритания, САЩ, Скандинавия и други страни.

Грънджът е друг музикален жанр. Известен е още като „звук от Сиатъл“ поради произхода си в Сиатъл, Вашингтон през 80 -те години. По отношение на музикалната таксономия, гранжът е поджанр на алтернативния рок. Има различни влияния на хардкор, пънк, хеви метъл и инди рок. Грънджът се характеризира с изпълнени с тревога текстове и тежки изкривени звуци и контрастна динамика на песента. В сравнение с метала, грънджът има по -бавен ритъм с по -ниски тонове и по -ниска сила на звука.

Този тип музика поставя акцент върху текстовете. Текстовете отразяват страстта на младостта, особено тийнейджърите, към живота и обществото. Членовете на групата и последователите на гръндж носят ежедневни или ежедневни дрехи, обикновено купувани от магазини за спестовност. Фланелът е тъканта по избор.

Грунд групите включват Nirvana и Pearl Jam. Членовете на групата имат небрежни изяви, а шоу изпълненията имат по -малко театралност. Музикалните жанрове са различни, но понякога имат и общи фактори.

Резюме:

1. И двата жанра музика използват едни и същи инструменти на рок групата: електрическа китара, бас китара, барабани и вокал. Клавиатурата е опция за метални ленти. 2. И двата жанра са под класификацията на рок музиката. Хеви метълът е директен жанр, докато грънджът е поджанр на алтернативния рок. И двата жанра споделят едни и същи усилени изкривявания в звука си. 3. „Металът“ е известен още като „тежък метал“; междувременно алтернативното име на гръндж е „звук от Сиатъл“. 4. Металът придава по -голямо значение на звука. От друга страна, грънджът дава по -голям акцент върху текстовете. 5. Основната тема на метала е господството. За разлика от това, темата на гранж е тревога. 6. Металът е компонент на гръндж заедно с хардкор рок и инди рок. Междувременно метълът е комбинация от блус рок и психеделичен рок. 7. Металът има разнообразна публика, докато грънджът е насочен към младежите. 8. Изпълненията на метъл бандата са силно театрални. Членовете на групата носят много кожа, грим, черни тоалети и големи прически. От друга страна, гръндж бандите се представят с малко изкуство. Членовете на групата носят обикновени дрехи, предимно фланелени, от собствените си килери или магазини за спестовност.

Вижте повече за: