Разлика между пълнометален алхимик и братство

Fullmetal Alchemist е един от най -добрите аниме сериали на всички времена, който почти изпълнява целта на перфектно аниме. Пълнометален алхимик (заглавие на японски, Haganeno Renkinjutsushi или накратко Hagaren) е японска манга, написана от Hiromu Arakawa и сериализирана в Monthly Shonen Gangan - месечно списание за манга, публикувано от Square Enix. Той също така се отнася до популярните аниме сериали със същото име. Серията бързо се превърна в световен аниме хит, продавайки над 70 милиона тома по целия свят. През 2004 г. FMA печели престижната награда Shogakukan Manga Award. След това дойде Fullmetal Alchemist: Brotherhood - втората адаптация на оригиналната манга от Fullmetal Alchemist. Той следва оригиналните събития от манга. Братството не трябва да се бърка със серията манга от 2003 г., но е също толкова завладяващо за гледане, ако не и по -добро. Все още има някои аспекти на оригиналната серия манга, които просто я правят по -добра от Братството.

Какво е пълнометален алхимик?

Fullmetal Alchemist е японска аниме серия, базирана на манга, написана от Hiromu Arakawa. Той беше сериализиран в Monthly Shonen Gangan - месечно списание за манга, публикувано от Square Enix. Историята се върти около двама братя - Едуард и Алфонс - които са благословени с дарбата на алхимията и централния антагонист на поредицата Данте - яростна жена, която контролира седем хомункула, кръстени на седемте смъртни греха.

Какво е Fullmetal Alchemist: Brotherhood?

Fullmetal Alchemist Brotherhood, или FMAB, е втората адаптация на оригиналната аниме серия FMA, но е по -вярна на оригиналната манга. Поредицата започва, когато оригиналната манга е все още в ранните етапи на производство. Смята се, че е по -близо до манга и очевидно следва оригиналните събития от манга. Братството е по -дълго от оригиналния FMA с 64 епизода. За разлика от оригиналния аниме сериал, главният герой Алфонс в Братството се озвучава от момиче.

Разлика между Fullmetal Alchemist и Brotherhood

История

- И FMA, и FMAB са наистина добри аниме серии, адаптирани от едноименната манга, написана от Hiromu Arakawa. Смята се обаче, че поредицата от 2009 г. Братство е по -близо до манга и очевидно следва оригиналните събития от манга. В известен смисъл Братството може да се разглежда като истинска история на FMA, но с по -малко емоционално въздействие. Оригиналният FMA е малко по -драматичен от Братството и определено много се различава от манга. С 64 епизода, Братството е по-дълго от оригинала, който е серия от 50 епизода.

Анимация

-Докато и двете серии FMA могат да се похвалят с висококачествено изкуство с голям избор от цветове и ярки фонове, Brotherhood предлага значително усъвършенствана и по-добра анимация от оригинала. Братството е по -оживено с подробности във всичко и произходът е по -динамичен и сложен. В оригиналния FMA обаче липсват визуалните изображения с по -малко интуитивен произход; всъщност нищо не се случва на заден план. Това прави екшън сцените да изглеждат повече посредствени, отколкото реални. Братството е както визуално привлекателно, така и ефектно аниме, което прави екшън сцените да изглеждат по-истински.

Персонажи

-Всеки герой от оригиналната аниме серия Fullmetal Alchemist с 50 епизода е интересен, като се има предвид, че всеки от тях има предистория, която е внимателно представена. Всеки герой е уникален и симпатичен, което прави анимето по -интересно за гледане. Вие сте длъжни да обичате всеки герой - било то братята, Едуард и Алфонс, или малката Нина Тъкър или Рой Мустанг. FMA има обширен състав от герои и запомняте всяко име, сякаш играете героя. Братството, от друга страна, е доста дезориентирано по отношение на героите и можете да видите някои нови лица на линията, но след като сте свикнали с него, той е също толкова приятен, както винаги.

Антагонист

- Основният антагонист и в двата сериала са много различни. Централният антагонист на оригиналната аниме серия FMA 2003 е яростна жена на име Данте, която контролира седем хомункули, които са кръстени на седемте смъртни греха. Тя планира да играе Бог, като удължи живота си завинаги с помощта на Philosopher's Stones. Бащата, първоначално се нарича Хомункулус, е централният антагонист във втората адаптация на поредицата манга, наречена Пълнометално алхимическо братство. Бащата също е жаден за власт, който иска безсмъртие над всичко останало, точно като Данте, но за разлика от Данте, той жадува за знания.

Край

- Въпреки че са базирани на манга с една и съща основна сюжетна линия, двете аниме серии завършват съвсем различно. Оригиналният FMA завършва във филма Fullmetal Alchemist: Conqueror of Shambala. Едуард и брат му Алфонс напускат „своя свят“ и се забиват в „нашия свят“ и няма начин те да се върнат, тъй като вече са запечатали „Портата на истината“, за да попречат на никого да влезе или да излезе. Братството, от друга страна, се придържа към сюжета на манга, който завършва с това, че Едуард жертва способността си да използва алхимия в замяна на тялото на Алфонс.

Пълнометален алхимик срещу братството: Сравнителна таблица

Резюме на Fullmetal Alchemist срещу Brotherhood

Въпреки че и двата аниме сериала са страхотен часовник, като се има предвид, че те произлизат от един от най -великите аниме сериали за всички времена, те имат своите справедливи разлики. Оригиналното аниме от Fullmetal Alchemist е създадено, когато оригиналната манга е била в ранните си етапи на развитие, докато Братството следва оригиналните събития от манга, така че нейната сюжетна линия съвпада с сюжета на манга. С 64 епизода, Братството е по-дълго от оригинала и по-реалистично, като се има предвид, че Братството разполага с по-усъвършенствана анимация от оригиналния FMA. Но все още има някои аспекти на оригиналния FMA, които го правят по -добър от Братството.

Вижте повече за: ,