Разлика между Disney World и Disneyland

Disney World срещу Disneyland

Уолт Елиас Дисни е съосновател на Walt Disney Productions заедно с брат си Рой Дисни. Той беше аниматор, аниматор, сценарист, продуцент и режисьор.

От аниматор той развива герои, които стават много популярни през първите дни и които забавляват хора, стари и млади, до днес. Той представи Мики Маус в началото на 1900 -те години, с което започнаха анимационните филми на Silly Symphony и други анимационни филми и телевизионни предавания.

През 40 -те години идеята за изграждане на увеселителен парк го насърчава да развие концепцията за Дисниленд. Той е построен в Анахайм, Калифорния и е открит на 18 юли 1955 г. и моментално е успешен. Той разполага с два парка и предлага класически разходки на посетители и функции като круизната линия на Дисни, Уолт Дисни Свят и Приключенията на Дисни. Той е построен да бъде фантастична страна, където хората могат да си взаимодействат, да гледат и да се наслаждават на почивката си с героите на Дисни.

Районът обаче беше твърде малък и понякога актьорите се скитаха през снимачната площадка на друга сцена, която съсипва фантазията, която се опитва да създаде. Тогава Disney реши да построи друг тематичен парк, който е проектиран да бъде по -голям и да предлага повече от това, което Disneyland има.

Тогава Disney разви идеята за Disney World. Той е проектиран не просто да бъде тематичен парк, а като курорт със съвременни, полинезийски, пустинни и други теми, които да предлагат на своите покровители. Той има Експерименталната прототипна общност на утре (Epcot), която има бъдещия свят и световната витрина от експонати. Друг от четирите му тематични парка са MGM Studios и Animal Kingdom.

Той е построен в Орландо, Флорида върху площ от 47 квадратни мили и съдържа Магическото кралство, един от четирите му тематични парка. Той отвори врати на 1 октомври 1971 г. и беше оборудван с тунели, където актьорите могат да се придвижват до и от всеки комплект, без да бъдат видени от посетителите.

Площта на земята на Disney World е много голяма в сравнение с тази на Disneyland. В Дисниленд човек може да обхване цялата област пеша, но за да обиколи Disney World, ще е необходимо разходка.

Дори и да няма някои характеристики на по -големия Disney World, Disneyland предлага по -интимна атмосфера поради по -малкия си размер и някои хора предпочитат това. И все пак, както Дисниленд, така и Дисни Свят никога не пропускат да предизвикат страхопочитание у хората, особено в децата.

Резюме:

1. Disneyland е първият тематичен парк, разработен от Walt Disney, докато Disney World е вторият тематичен парк, който те разработиха. 2. Disneyland е открит на 18 юли 1955 г., докато Disney World е открит на 1 октомври 1971 г. 3. Disneyland се намира в Анахайм, Калифорния, докато Disney World се намира в Орландо, Флорида. 4. Земята, на която се намира Disney World, е по -голяма от тази на Disneyland. 5. Disney World предоставя тунели на актьори, където те могат да се движат свободно от всяко място, без да бъдат видени от гостите, докато Disneyland няма тази функция. 6. Дисниленд има само два тематични парка, докато Disney World има четири тематични парка. 7. Disney World е по -скоро курорт, докато Disneyland е парк.

Вижте повече за: