Разлика между американски анимационен филм и японско аниме

Карикатурите са най -доброто забавление, което децата по целия свят желаят в свободното си време. Обикновено децата, които се интересуват най -много от анимационни филми, обикновено са между 3 и 15. Въпреки това, няма възрастови ограничения за гледане на анимационни филми и дори младите мъже се интересуват от някои, които винаги са били любими като Том и Джери и др. различни видове, някои, които наблягат твърде много на детайлите, а други, които преувеличават реалността. Скорошно развитие в карикатурите видя нова форма на забавление , която произхожда от Япония и е широко известна като японско аниме. Въпреки че е обичайно хората да използват думата карикатура, за да опишат всякакви анимации, включително японското аниме, има някои отличителни черти между двете, някои от които са много очевидни дори на пръв поглед.

Като начало нека сравним определенията на самите думи . Карикатурите обикновено се описват като илюстрирано визуално изкуство, което е двуизмерно. Обикновено това е изображение на картина или рисунка по полуреалистичен начин по начин, който има за цел или един, или всички хумор, сатира, сарказъм и/или карикатура. Думата аниме, от друга страна, е само кратка дума за анимация и обикновено се отнася за всички анимации. Продукциите на японското аниме включват компютърни или ръчно рисувани анимации.

Един от най -забележимите начини, по които двете се различават, е визуално. Усещането за японските анимации и визуалният облик, който излагат, са много подобрена форма на това как същото се излага в традиционните анимационни филми. Мимиката на героите в японското аниме е много различна и по -близка до реалността от карикатурите. Докато анимационните герои в повечето случаи имат функции, които не са комплиментарни за останалата част от тялото, което го прави по -скоро като измислено изображение, японското аниме показва по -подробно как изглеждат и обличат техните герои и са по -реалистични поради факта, че всички характеристики на тялото им се допълват взаимно и в някои случаи приличат на истинските човешки същества по по -добър начин по -добре от карикатурите. Допълнителните детайли, предлагани от японското аниме, включват големи очи с отразяващи акценти. Носовете обикновено са малки и заедно с уста, двете са обозначени с малки линии. Това е доста различно от анимационните герои, които имат големи носове и значително по -малки очи, сравнително придаващи по -комичен вид. Други характеристики като коса, мигли и т.н. също са показани в по -големи детайли, а използваните цветови варианти и нюанси са в по -широк диапазон в японското аниме.

Количеството представена анимация обаче е по -голямо в американските карикатури. В тези карикатури има оригинално анимирано движение в много по -голяма степен в сравнение с анимето, което може да има значително дълги сцени, в които се доставя ключова информация, но само косата или устата показват някакво движение. Така че количеството анимация всъщност е по -малко в Anime. Това прави една причина американските карикатуристи да етикетират японските си колеги и продукцията си „мързелива“!

Най -важните разлики са тези по съдържание, тема и аудитория. Карикатурите, направени в Америка, обикновено са насочени към децата като своя аудитория, докато анимето може да бъде както за възрастни, така и за деца. Всъщност, чрез проучвания е доказано, че японските родители са установили, че децата им развиват по -зряла природа, отколкото са очаквали. Това се дължи изключително на културните различия, откъдето произхождат тези две форми на забавление, а именно Америка и Япония. Разликата в темата също е важна. Докато анимето изобразява реални житейски проблеми и обикновено отива на по -високи нива, за да покаже човешки емоции, както и насилствени и сексуални теми, американските карикатури остават малко консервативни в това отношение и обикновено са комични.

Обобщение на разликите, изразени в точки:

1. Изобразявано с карикатури визуално изкуство; Японски аниме-анимации от обикновено всички видове 2. Визуални различия

  • Анимето е по -близо до реалността, отколкото карикатурите
  • Анимето предлага по -големи детайли за структурата на лицето, тялото, обличането и т.н.
  • Използваните цветови варианти и нюанси са в по -широк диапазон в анимето

3. Количество анимация-по-голямо в американските карикатури; Аниме може да предоставя информация с минимална анимация 4. Тема и съдържание: Карикатурите обикновено са комични и вълнуващи; анимето обикновено показва житейски проблеми и човешки емоции 5. Целева аудитория: Карикатури-деца; аниме-възрастни и деца (по-зрели изображения като насилие, сексуални теми и др.)

1 коментар

  1. 2 добре това, което искате да кажете за реални изяви, ако е подобно на истинските хора, може да цитира няколко рисунки като чертежи на dc и да се чуди 4 добре от това, което разбирам тук, че говорите героите имат реални проблеми няколко добри дизайна, които също се случват при раждането 5 good има няколко рисунки за възрастни, като семейство от тежки симпсъни извикват парк хайвера сред другите

Вижте повече за: ,