Разлики между братството и сестринството

Братство срещу сестринство

Тези дни, когато чуете термина „братство“, се сещате за нещо негативно. За други, когато се появят термини като „сестринство“ или „братство“, това би означавало колежи, университети и наличието на определено групиране, съюз, дори наличието на специална група. В тази статия ще говорим за братства и сестрински връзки и за това как едното е различно от другото.

Нека започнем с дефиниране на двата термина.

Братство

Братството идва от латинска дума „fraternus“, което означава брат. Това е група мъже, които са свързани заедно поради конкретна причина. Може да е заради приятелството. Това може да е братство, което вярва и следва обща цел или стремеж. Някои групи се формират поради нещо, което е често срещано сред групата или нейните членове. Поради групата и броя, който тя измисля, организацията става по -силна. С течение на времето броят им се увеличава, когато споделят своите убеждения с другите и се опитват да ги примами да се присъединят към групата или организацията.

Сестринство

Сестринството идва от латинската дума „soror“, което означава сестра. Това е абсолютно същото като братствата, по такъв начин, че членовете, които принадлежат към една и съща организация, са всички жени и те са обединени със същите вярвания, ценности, приятелство, цели и стремежи. Въпреки че тези социални организации са донесли както положителни, така и отрицателни реакции на хората в сегашните ни общества, повече хора, които са преминали през колеж и са посещавали университети, вярват, че принадлежността към „правилното“ братство или сестринство ще ви даде по -светло бъдеще не само в университет, който посещавате в момента, но и в бъдеще, когато сте завършили. От друга страна, някои хора вярват, че принадлежността към братство или сестринство носи само негативна публичност.

И така, какви са разликите между братство и сестринство?

Като за начало основната разлика ще бъдат нейните членове. Братството има мъжки членове, а сестринството има женски.

Това е основната и единствена разлика. Отново, в днешно време и епоха, някои женски групи всъщност се наричат ​​братства, с изключение на това, че поставят специално име „женско братство“, като поставят акцент върху своята група или организация като нещо, което би имало същите цели и стремежи, за които се смята, от всички негови членове.

Най -добре е да се разбере, че в повечето университети шовинизмът се счита за доста неконтролиран, тъй като много от тях са дали своите наблюдения. В повечето случаи скринингът на лица, независимо дали е братство или сестринство, е до известна степен доста предубеден. В повечето случаи, ако имате родители или семейни роднини, които са били част от такова братство или сестринство, се предоставя незабавно членство. В противен случай ще трябва да преминете през строг, да не говорим, понякога смущаващ процес, преди да ви бъде предоставена връзка и одобрение за присъединяване към организацията.

Така че независимо дали искате да се присъедините към братство или сестринство, най -добре е първо да научите повече за организацията. По -важното е, че би било по -добре, ако получите и отзивите и коментарите на общността за такава организация, и не само членовете, но и от тези, които са били членове на такива организации в миналото, и тези, които са странични наблюдатели ... което означава, тези, които са предполагаемо обективни относно коментарите им.

По -често, отколкото не, бихте чули няколко положителни коментара от членовете, особено защото те биха ви примамили да бъдете част от тяхната организация. В края на краищата, една по -голяма организация, която има няколко члена, винаги ще се счита за мощна и влиятелна група.

И накрая, и може би една от най -разпространените теми при обсъждане на братства и сестрински връзки: дежурство. Някои го отричат. Някои казват, че това е част от процеса на иницииране. Запитайте се: искате ли да бъдете част от организация, която „би могла“ да ви постави на определен пиедестал или да ви осигури гарантиран статус, ако трябва да преминете през процес, наречен „малтретиране“? Помисли си.

2 коментара

  1. Моята внучка принадлежи към братството. В университета във Флори само братствата могат да имат къщи в кампуса. Нейната къща беше „САМО“ женското братство и беше в кампуса.

  2. Исторически „забавни факти“. Първите сестринства бяха женски братства. Това се случи, защото първоначално на жените не беше позволено да посещават висше образование. Тъй като правилата за посещаемост се разхлабиха, на жените беше отказано влизане в братства, така както обикновено, жените създадоха подкрепа от женските братства. Днес разликата между братя и сестринства е остаряла и сексистка. Сестринските дружества не могат да провеждат партита с алкохол в къщите си. Вместо това те трябва да отидат в няколко къщи, за да пият. Това създаде плюсове и минуси. Сестринската застраховка е по -евтина от братята, но оставя жените уязвими, когато са пияни в къща в общество, където „момчетата ще бъдат момчета“ и почти се очаква сексуално насилие.

Вижте повече за: ,