Разлики между AMC и DLA

„AMC“ срещу „DLA“

Америка е единствената суперсила, останала в света, която говори много за военните й възможности. Но нещо повече от високотехнологично оръжие и дълбоко познаване на войната, един от ключовите фактори, които дават предимство на американските воини над техните противници, е способността им да се подготвят за всяка битка. Сред най -добрите военни организации в света, въоръжените сили на САЩ са най -добрите, когато става въпрос за събиране на ресурси и съоръжения за подпомагане на техните войници. Две агенции са доказателство за това „AMC и DLA.

„AMC“ означава Материално командване на армията на САЩ, а „DLA“ е съкращение от Агенцията за отбранителна логистика. Това са двете организации, които боравят с всички материали и оборудване, от които американските войници ще трябва да си вършат работата. Въпреки че те могат да споделят една и съща функция във военната организация, всяка група има свой собствен набор от задачи и задължения, които се различават една от друга.

AMC обработва широк спектър от придобиване на материали за всички видове военен персонал на сушата, морето или въздуха. Техният основен приоритет е да гарантират, че усилията, положени от войниците, са съчетани с подходящи предмети, от които те ще се нуждаят. И какви са нещата, от които американският военен ще се нуждае? AMC му дава най -доброто тактическо предимство, използвайки технология.

Това означава придобиване на най -новите иновации в разузнаването и разработването на оръжия. Винаги, когато има ново оборудване, което ще даде на войниците предимство на бойното поле, AMC се уверява, че те са първите, които им го доставят. Същото важи и за превозни средства, боеприпаси, униформи и дори хранителни дажби.

DLA, от друга страна, отговаря за логистичната поддръжка точно като AMC, но те не са изключителни само за военните. За разлика от AMC, който се фокусира върху военната готовност по всяко време, DLA работи и с граждански агенции и чужди държави, които се нуждаят от хуманитарна помощ. Те доставят гориво, храна, облекло и медицински консумативи, както и строителни материали, където и да се намират американските войски и в райони, където правителството на САЩ има голямо участие. В допълнение към логистичната поддръжка, DLA доставя и резервни части, необходими за ремонт на военни превозни средства като танкове и самолети.

Има и голяма разлика по отношение на възрастта на двете агенции. DLA се ражда по време на Втората световна война, когато Америка трябва да организира масивна система за логистична подкрепа за своето военно натрупване в подготовка за война. Това улесни доставянето на консумативи за всички клонове на армията и така услугата продължи и до днес. AMC, от друга страна, е създаден през 1962 г., което означава, че е сравнително по -млад в сравнение с DLA. Смята се също, че успехът на DLA проправя пътя за формирането на AMC, който има същата цел „„ създаването на едно подразделение за подкрепа на всички военни групи.

Резюме:

1. AMC е група за логистична подкрепа, специализирана по военни въпроси, докато DLA поддържа както военни, така и невоенни агенции на САЩ. 2. DLA е по-стара от AMC.

Вижте повече за: