Разлика между дзен будизма и тибетския будизъм

buddha Дзен будизъм срещу тибетски будизъм

Дзен е школа на будизма на махаяна. Това е преведено от китайска дума, означаваща Чан. Твърди се, че думата произлиза от санскритската дума dhyana, което означава медитация . Дзен означава експериментална процедура под формата на медитация, подложена от будистите за постигане на просветление за самореализация. Това е южноиндийски принц Pallava, превърнал се в монах, Бодхидхарма дойде в Китай и научи това. Дзен будизмът е създаден в Китай, храмът Шаолин. Това се очерта като отлична школа на будизма . През 7 -ми век след Христа това е документирано за първи път в Китай.

Тибетският будизъм, от друга страна, е асоциация на различни будистки религиозни вярвания и мисли, проектиращи характеристиките на Тибет и различни религии на Хималаите. Те се срещат в Индия, Бутан и северните части на Непал. Тибетският будизъм също се практикува в части от Монголия, североизточен Китай и Русия. Учението за тибетския будизъм включва ученията за трите носители на будизма. Тези три превозни средства са Основни превозни средства, Махаяна и Ваджраяна. В случай на въстанието на тибетската култура през 1959 г. целият свят се запозна с него. Той се е разпространил в западните страни.

Дзен будизмът е подобен на всички други естества на будистките вярвания и практики. Универсалната природа е същата. Той не се фокусира върху нищо друго, освен върху природата на собствения ум. Мианската цел на дзен будизма е да открие будистката природа, която се крие скрита във всеки човек. Те редовно преминават през медитация и внимателност, за да постигнат самореализация. Дзен будизмът вярва, че чрез медитация ще се опознаят новите перспективи и прозрения за съществуването на живота и това ще даде просветление.

Целта на тибетския будизъм е духовното развитие. Тази традиция на махаяна има за цел да получи Буда, за да се просветли, за да може да помогне на другите да постигнат това състояние. Това е състояние, което е свободно от всякакви пречки и е освободено от всичко. В тибетския будизъм човек трябва да се освободи от всички светски практики и да изпадне в ситуация, в която се радва на блаженство и усещане за празнота вътре. Тибетските будисти извършват действия в полза на всички човешки същества. Има много хора, които са достигнали Буда. Те извършват дейности, от които живите същества се възползват. Кармата на съзнателните същества обаче възпрепятства будистите да им помогнат. Те нямат ограничения от своя страна, за да помагат на другите. Стражните обаче страдат поради предишните си негативни действия.

1 коментар

  1. Намерих този уебсайт за много полезен, въпреки че имаше много писане, което затруднява разбирането му. Мисля, че лично имам нужда от нещо по -кратко и по -просто, но благодаря за помощта 🙂

Вижте повече за: , , ,