Разлика между Wyvern и Dragon

dragon Уивърн срещу Дракон

Виверната е митично създание, чийто произход се проследява в Европа. Обикновено се свързва с подвида на дракона и споделя много прилики с него. Обикновено се изобразява като подло, коварно и вредно създание, отбелязано с двата си крака и една двойка крила с някои варианти като морската виверна с опашка, подобна на риба. Въпреки това по -често срещаните илюстрации го изобразяват като бод на опашката или лопата на върха, често считани за отровни. Други илюстрации показват, че тя има орелови нокти.

Драконът е едно от най -популярните и лесно разпознаваеми сред митичните същества. Изображението му е на змийски огнен плюещ звяр или някакво влечуго, но със способност да лети. Някои изображения показват, че драконите имат крака, докато други ги показват без крака и имат една глава или повече. Известното им възпроизвеждане е чрез излюпване и се казва, че е изключително жестоко и мощно. Европейската култура възприема драконите като зли и обикновено ги свързва със злото в християнската доктрина. Различните култури символизират драконите по различен начин, например европейската култура колективно ги възприема като жестоки и зли, докато в китайската култура драконите символизират късмет и са свързани със сила.

Въпреки че и виверните, и драконите са изобразени като летящи същества с крила, виверните не са умели флаери като дракони. Драконите имат чудовищна уста, която има остри болки, докато виверните имат клюнови уста. Драконите имат различни форми, размери и цвят на тялото, докато виверните имат обща стандартна форма. За разлика от виверните, някои изображения показват дракони като безкрили и като цяло по -влечуги от виверните.

Резюме: 1. Виверните са изобразени като по -малко отровни, понякога се смята, че могат да дишат отрова през устата си. Драконите, от друга страна, са известни с пламен дъх като едно от най -силното и страшно оръжие. 2. Виверните се възприемат колективно като свирепи създания с отблъскващ темперамент, докато драконите се приемат в определени култури като създания на късмет, особено в китайския фолклор. 3. Известно е, че физически виверните са по -малки, по -леки и като цяло по -слаби от техните братовчеди драконите. Драконите са изобразени като способни да говорят и са способни на някаква завладяваща реч. Те са и интелектуално ярки същества. Въпреки това техните роднини виверните са по -малко отворени за реч, предпочитайки да мълчат през повечето време. 4. Въпреки че и двете същества са обитатели на диви земи, където хората рядко се заселват, драконите обикновено предпочитат да се заселят под земята, създавайки бърлогата си на висока суха страна за пещера. Междувременно виверните ще предпочетат да създадат своята бърлога в области с ниско водно легло, като блатисти места или райони около езера или басейни. 5. Като цяло, тъй като и двете същества са само митични и предимно символични в различните фолклори, драконът е най -преобладаващият във целия фолклор и фауна.

11 коментара

 1. Wyvern are Dragons failtard ..

 2. Имам въпрос дали някой някога е играл Skyrim са драконите в тези Wyverns те имат два крака и крила без ръце. Но предполагам, че бихте могли да класирате крила като ръце, които не знам. Моля, изпратете ми съобщение обратно в моя Twitter @MrxMiZFiT благодаря момчета

 3. Виждал съм някои коментарски недостатъци, „неуспешните“ виверни НЕ са дракони, макар че това често се греши, момчето им от влечуги не е дракон, а след това за г -н „калъм“ скайрим къщи Уивърнс, както са описани черти на тялото, те са специфични за виверна, драконите МНОГО рядко се намират тези характеристики.

  • Виверните са (или са били) описани в средновековната литература като тези змиеподобни същества с крила, често с шипасти опашки и две задни крака-използващи нокти, прикрепени към крилата им, за да си проправят път на земята.

   За разлика от драконите, чиято опашка не е с шипове, те са по -големи зверове и имат четири крака и крилата им не са прикрепени към горната част на тялото, а към средата

 4. Драконът е имал 4 крака и може (като западните дракони), а може и да не (като източния дракон) да има крила. Виверните имат 2 крака и 2 крила и всички са отровни

 5. Виверната е ... ... легендарно крилато същество с драконова глава, чифт крила, серпантинно тяло, два крака и бодлива опашка.

  Докато драконът е ... ... огромен гущер с четири крака и чифт крила и може да диша огън. Някои дракони обаче нямат крила, а някои не могат да дишат огън. Някои дракони дишат мраз, мълния, газ и т.н.

  Това е разликата между виверна и дракон.

 6. Така че основната разлика е почти в това, че предните ръце са крака или крила, използвани също като крила?

  • Да. Виверната обикновено има опашка с шипове и без предни крака. Вместо това те влизат на върховете на крилата си; подобно на крилото на прилеп.

 7. Драконите в Skyrim могат да дишат огън/лед, да имат способността да говорят, да правят магии и са доста интелигентни, но въпреки това са виверни, а виверните не дишат огън, имат отровни опашки и са доста глупави. Какво става с това?

  • Вярвам, че драконите „Скайрим“ са виверни, които споделят повече елементи на дракони, отколкото типичните виверни във фентъзи фолклора. Разбира се, тъй като виверните са митични същества, те могат да варират в зависимост от конкретната среда, която ги представя. Така че, имам чувството, че драконите в „Скайрим“ са нещо като смесица както от типични дракони, така и от типични виверни, но че те се навеждат повече към типичните виверни. Мисля, че те са просто по -мощни виверни от тези, които обикновено се изобразяват във фентъзи платформи. (Казвам „драконите„ Skyrim “и„ драконите в „Skyrim” “, защото гражданите на„ Skyrim “наричат ​​съществата, които според мен просто са много мощни виверни в„ Skyrim “като„ дракони “.) Съжалявам, ако успях да направя нещата по -объркващи, вместо по -ясни.

Вижте повече за: ,