Разлика между бяло и жълто злато

Бяло злато срещу жълто злато

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате вида злато, което би ви подхождало . Помислете да си зададете въпроси като: Какво нося през повечето време? Помислете за цвета на гардероба си, който преобладава в гардероба ви. Запитайте се дали кожата ви реагира на метали. Какви са металите, които карат кожата ви да сърби? Имате ли възможност да пренареждате бижутата си всяка година, за да изглеждат като нови? Отговорите на вашите въпроси са тук и трябва да прочетете нататък.

Златото се предлага в различни карати и цветови форми . Най -често използваните цветове на златото са бяло и жълто. Можем да очертаем няколко разлики между тези видове, включително техните предимства и недостатъци. Тъй като тези два вида злато са под въпрос, нека сами да ги „претеглим“.

Разлика между бяло и жълто злато

Тези два вида злато тежат еднакво що се отнася до каратите. Една разлика, която те държат, е тяхната смес от сплави, за да ги направят здрави, тъй като чистото злато е меко и гъвкаво. Жълтото злато е смес от чисто злато и сплави от мед и цинк. Бялото злато, от друга страна, е направено от смес от чисто злато и някои бели метали, като сребро и паладий.

Традиционно никелът се смесваше със злато , но когато беше установено, че причинява алергии върху човешката кожа, употребата му в крайна сметка беше прекратена.

Бялото злато е избрано от много хора поради неговия сребърен цвят, въпреки че понякога е по -скъпо, когато се смесва с платина или титан. Бялото злато е устойчиво на надраскване в сравнение с жълтото злато, като се вземат предвид сплавите, с които се смесва. Що се отнася до пръстените, бялото злато е най -предпочитано, тъй като допълва цвета на диаманта, докато жълтото злато създава илюзията за жълт тон в диамантения камък.

Бялото злато, направено с никел, може да бъде алерген. Цветът му изглежда избледнял. Понякога се сдвоява с родий, за да му придаде „блестящ“ ефект, но родий избледнява и се износва-трябва да го нанасяте отново при всяко носене, което би ви струвало допълнително.

Докато бялото злато избледнява, жълтото злато има класическия цвят за пръстените. По -старите златни пръстени изглеждат много по -добре от новоизработените; това се дължи на техните компоненти. Жълтото злато не се нуждае от повторно покритие, което ще ви спести малко пари. Съществува и по -малък риск от алергични реакции.

Жълтото злато изглежда добре на хора с топли тонове на кожата, но кара хората със студени тонове на кожата да изглеждат бледи или измити. Жълтото злато не е „ин“ в днешно време, като сегашната тенденция е сребро и платина. Трябва да се полира редовно, за да запази блясъка си, и е по -податлив на драскотини и вдлъбнатини.

Единственото нещо, което прави двата вида злато еднакви, е фактът, че и двата са „чисто злато“ и са изящни, когато се поставят под формата на бижута. И двамата са добър избор. Бялото злато, идващо от европейските страни, вече не съдържа никел ; никелът обикновено се замества с паладий. Бялото злато без никел е по-скъпо от жълтото злато или стандартното бяло злато. Нищо обаче не се доближава до притежаването на парчета от жълто злато.

Резюме:

  1. Жълтото и бялото злато имат различни смеси от метални сплави.
  2. Жълтото злато изглежда по -елегантно и класическо от бялото злато.
  3. Жълтото злато изисква по -малко поддръжка от бялото злато.
  4. Бялото злато е по -добро от жълтото злато, когато е сдвоено с диамантен камък.
  5. Жълтото злато и бялото злато се различават по цени.

4 коментара

  1. Както видях в моята страна, жълтото злато е предпочитано поради традиционния си вид и също ни подхожда. Но изборът е изцяло мой, ако искаме скъпа версия или по -малко поддържано жълто злато. тъй като жълтото злато не изглежда добре с бледи тонове, трябва да се избягва.

  2. Готино, мислех, че платината е бяло злато. но разберете, че бялото злато е нещо друго.

  3. Хубава статия. Купувам златни и сребърни бижута и получавам много въпроси от клиентите за разликата между бяло злато и жълто злато и тази статия го обяснява доста добре.

  4. Виждам много 10ct. златни бижута. Чудех се дали това би могло да означава много повече платина или паладий в парчетата? Ако това е металът, който избират да използват?

Вижте повече за: , ,