Разлика между кола маска и пинсетиране

Депилация срещу туинг

Този вечен въпрос за разпознаване на разликите между кола маска и пинсета смути мнозина. Тази дилема често се свързва най -вече с премахването на космите по лицето. И двете тези техники са методи за полутрайно обезкосмяване.

Депилация е един от най -старите методи, при който слой восък се разстила върху кожата; хартиена лента (или плат) след това се притиска върху восъка и бързо се отстранява в обратна посока на растежа на косата. По този начин премахнете косата заедно с восъка. Депилация може да се извършва в различни области на тялото, като краката, ръцете, подмишниците, веждите, зоната на бикините, гърдите, краката, гърба, горната устна и др.

Предпочита се пред другите методи, когато става въпрос за еднократно ефективно отстраняване на по -големи количества коса. След като косата е восъчна, зоната няма да расте коса за 2-4 седмици в зависимост от восъчната зона. Депилация издърпва космените фоликули, като по този начин повторно израсналата коса не е толкова гъста, колкото преди, а по-тънка и става по-мека за по-дълги периоди от време.

Пинцетът е много по -нов метод, роден от изобретението на пинсетата. Лесно достъпна, малка и компактна, това предоставя решение на много от нас. Повечето хора използват пинсети за окосмяване по лицето. Косата трябва да се издърпва един по един и по този начин отнема повече време и може да бъде по -болезнена, отколкото да се депилира с един восък. Въпреки че пинсетът издърпва косата, фоликулът все още остава. Поради това отново израсналата коса е по-дебела и незабавна.

Почистването се използва най -вече за по -малки области като оформяне на веждите, горната устна или общо премахване на упорити косми по лицето. Тези зони също могат да бъдат нанесени с восък, но ако количествата коса, които трябва да бъдат премахнати, се състоят само от няколко единични нишки, тогава пинсетирането е по -добър вариант. Депилация е по -добре за премахване на няколко кичура коса наведнъж.

Поради това:

1. Почистването е по-отнемащо време и болезнено от кола маска.

2. Порасналата коса при кола маска е по-тънка и мека в сравнение с пинсетата, която е по-дебела и по-тъмна.

3. Депилацията премахва всички косми, включително фината коса, докато пинсетирането може да премахне по -дебели косми, тъй като индивидуалното хващане на по -тънките е много трудно.

4. Почистването има по -голяма точност поради индивидуалната му епилация.

5. Можете да направите восък на цялото си тяло, но не и с пинсети.

6. Депилацията е по -мека от пинсетата.

Вижте повече за: ,