Разлика между кола маска и захариране

waxing_book Депилация срещу захариране

Има много методи за премахване на нежеланото окосмяване от телата ни и избраният метод наистина зависи от предпочитанията на всеки отделен човек. Шугарингът и кола маската са два от често използваните методи и е полезно да разберете плюсовете и минусите на всеки, както и какво включват методите, преди да отидете при професионалист, за да ви отстранят косата. И двата метода обикновено се извършват от професионалист и ще премахнат космите само временно, но за по -дълъг период от време от обикновеното бръснене.

Повечето хора са запознати с това как работи кола маската. Процесът на депилация може да се използва горещ или студен восък, но ако восъкът е твърде горещ, той може да изгори кожата. Горещата кола маска е по -ефективна от студената, защото топлината от горещия восък води до отваряне на порите на кожата и след това космите се изтръгват по -лесно от корените им.

Процедурата по депилация включва използването на топъл восък, който е в течна форма и това се прилага върху областите, където косата трябва да бъде премахната. След това парчета плат се поставят върху восъка, а восъкът и платът се оставят за известно време, за да се охладят и втвърдят малко. След това парчетата плат се отскубват от кожата в посоката, в която расте косата. Тъй като космите са изтръгнати от корените си, повторният растеж на косата се отлага за до осем седмици. Като предупреждение обаче, кола маската може да бъде болезнена!

От друга страна, захарирането е по -малко болезнена процедура, която работи почти по същия начин като кола маска. Разликата е веществото, нанесено върху кожата за премахване на космите. Вместо восък, професионалистът ще използва пастообразно вещество, което е комбинация от вода, захар и лимон. Тази паста се нанася върху кожата, а топлината на кожата повишава температурата на пастата, което я прави по -гъвкава. Пастата се нанася срещу посоката на растеж на косата и след това се отстранява с пинсета в обратната посока. Тази процедура премахва и космите по корените им.

Захарта има противопоказания за лица, които използват ретин А и акутан. Процесът не трябва да се използва в продължение на дванадесет месеца при потребители на акута или три дни след употребата на ретин А.

Както бе споменато, захарирането е по -малко болезнено от кола маската, защото захарирането е по -скоро процес на ексфолиране. По -вероятно е обривите да се появят след процеса на депилация, отколкото след процеса на захариране. Друго предимство на захарирането е, че захарното вещество се почиства по -лесно от кожата, отколкото лепкавото вещество на восъка. Основните разлики между тези два метода са веществата, използвани за премахване на космите, и фактът, че кола маската може да използва топлина, докато захарирането не включва никаква топлина, различна от естествената температура на кожата.

Резюме:

1. Методът на захариране е по -малко болезнен от кола маска. 2. Методът на кола маска използва горещ или студен восък, докато захарирането използва паста, направена от вода, захар и лимон. 3. По -лесно е да почистите кожата след захариране, отколкото след депилация. 4. При депилация обикновено се използва топлина за подпомагане на процеса на епилация, докато захарната смес не се нагрява. 5. По -вероятно е обривите да се появят след депилация, отколкото след захариране. 6. Захарта има определени противопоказания.

2 коментара

  1. Това е една страхотна статия. Благодаря отново. Готино.

  2. Захарта не се прикрепя към живите клетки на кожата. Захарта ще отнеме само мъртвите кожни клетки, за разлика от кола маската, която също премахва живите кожни клетки.

Вижте повече за: , ,